Prima pagină » Actualitate » Analistul politic H.D. Hartmann la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE a analizat vizita președintelui Volodimir Zelenski în Statele Unite ale Americii – VIDEO
Analistul politic H.D. Hartmann la

Analistul politic H.D. Hartmann la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE a analizat vizita președintelui Volodimir Zelenski în Statele Unite ale Americii – VIDEO

28 dec. 2022, 17:04,
BZI.ro, în Actualitate

Analistul politic H.D. Hartmann a discutat în cadrul emisiunii „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE despre vizita președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Statele Unite ale Americii. Liderul de la Kiev, care nu și-a părăsit până acum țara de când Rusia a declanșat invazia la 24 februarie, a sosit miercuri, 21 decembrie, în Statele Unite, care au promis furnizarea cu cel mai sofisticat sistem de apărare antiaeriană, Patriot.

Cuoscutul invitat al BZI LIVE a explicat cum și de ce președintele Volodimir Zelenski nu își dorește încheierea acestui conflict cu Rusia.

H.D. Hartmann la „Dezbaterea Zilei”

Analistul politic H.D. Hartmann a discutat în penultima ediție a emisiunii „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE din acest an, despre vizita președintelui Volodimir Zelenski la Washington. În cadrul acestei conferințe, președintele Biden a menționat că tot poporul american, democrați și republicani, sunt și vor fi alături de poporul ucrainean care a reușit să reziste cu succes în fața invadatorilor. El a amintit totodată de ajutorul militar, umanitar și financiar pe care Occidentul și alte țări l-au acordat Ucrainei. Președintele de la Casa Albă a mai menționat în cadrul conferinței că SUA au primit peste 2.000 de refugiați din Ucraina și au alocat peste 200 de milioane de dolari ca sprijin umanitar.

De asemenea, este de remarcat faptul că Zelenski a fost întâmpinat de președintele Joe Biden și de prima doamnă Jill Biden. Președintele ucrainean a purtat celebra sa ținută militară și a venit fără soșia sa, Olena Zelenska, arătând astfel că a venit într-o vizită grăbită și va reveni pe front.

„Este un moment de la revedere. A fost un ultim mare act de politică al vechiului Congres, având în vedere că de la 7 ianuarie intră noul Congres la putere. Au avut loc alegeri de mijloc de mandat prezidențial, republicanii controlează într-un mod minoritar, dar controlează Camera Reprezentanților, iar democrații, Senatul.

Doamna Pelosi s-a folosit de ultimele zile ale șefiei sale în Cameră, una din cele mai longevive doamne în politica americană. Cea care era să bage Taiwan-ul în război cu China. A fost considerată o mare provocatoare în politica americană și a fost folosită de către Guvernul ascuns și a promovat şi această bazaconie cu Ucraina.

Trebuie să spunem că 213 membri ai Senatului și ai Camerei nu au fost de față, locurile au fost umplute cu secretare și șoferi. Se întâmplă și în SUA și nu este o minciună. Este copia unui celebru gest pe care l-a făcut aristocraţia din Milano, atunci când a refuzat să fie prezentă la celebra Scala din Milano, construită din banii lui Verdi. Aristocraţia din Milano şi-a trimis personalul domestic tocmai pentru a da o palmă cuplului imperial, lucru care a fost copiat tot timpul de către mărimile din lume.

Asta s-a întâmplat. Reoet, 215 membri, jumătate din reprezentanții republicanilor nu au fost prezenţi. A fost un spectacol greţos, jalnic, şi din punct de vedere al mesajului.

Biden a spus un lucru care ne-a speriat pe toţi, că pacea se va decide doar atunci când Ucraina va vrea. Dar Ucraina nu vrea pace, asta să fie clar. Ucraina vrea să cerşească arme, bani, să ucidă civili… Rachete americane tot atacă spitale, şcoli, blocuri de locuințe şi nu înţeleg de ce îi cerem socoteală lui Putin.

Este un război atroce şi acest domn doreşte continuarea acestui război. Este pentru prima dată după Adolf Hitler, când un șef de stat îți dorește continuarea războiului. Este pentru prima dată când cineva a reuşit să găsească un individ şi să îl transforme în lider politic care să nu lupte pentru pacea țării sale.

Condițiile au fost maximaliste. Biden a căzut în această imposibilă ecuație geopolitică… Ruşii trebuie să dea înapoi cele 4 regiuni rusofone pe care le-a integrat practic în teritoriul său național conform unui referendum nerecunoscut internațional şi bineînţeles, bomboana de pe colivă, este retrocedarea Crimeei, care este linie roşie. Acest lucru este imposibil. Pentru Moscova, o asemenea condiţie este inacceptabilă şi ucraineanul ştie acest lucru şi se joacă, îmbrăcat în haine de culoarea petrolului şi vorbind ucraineană în accentul lui rusesc, aşa cum vorbeşte şi engleza cu accent rusesc… El a învăţat ucraineană când a devenit preşedinte al Ucrainei, pentru că tot timpul i se reproşa că nu ştie ucraineană”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Bat ruşii în ei ca la fasole”

De asemenea, H.D Hartmann condamnă această atitudine a lui Zelenski în ceea ce privește desfășurarea războiului din Ucraina, acuzându-l că nu își dorește pacea ci din contră, vrea să continue cu aceste atrocități. Iar peste toate acestea, atitudinea președintei Maia Sandu față de minoritățile din Republica Moldova va ajunge să bage România în război.

„Observăm încă un lucru care este fundamental, vizita acestui Medvedev, să nu uităm că a fost președinte al Federației Ruse, care a fost primit ca un om politic de preşedintele Xi. Fostul preşedinte rus a fost primit 3 ore de către preşedintele Xi. Deci este o diferență foarte clară de tratament și o diferență foarte clară de mesaj. A fost o replică fulgerătoare, foarte bine gândită. Din nefericire, un PR foarte profesionist.

Din nefericire, ca profiler, vă pot spune că acest lucru este un ‘adieu’. Ceea ce au încercat în vizita aceaa a fost ca ucrainenii să spună că americanii îi sprijină până la capăt, este un necesar pentru piața internă. Zelenski are o problemă de piață internă. Pentru că el tot vorbește de victorie și bat ruşii în ei ca la fasole.

Păi cum, e rău să fii prorus dar e bine să fii proamerican? Cum adică, dacă erau proruși, trebuie să îi omorâm? Că asta face Zelenski. Biserica ortodoxă de rit rus a fost interzisă în Ucraina. Că tot vorbim de drepturile omului și drepturile la libertatea religioasă. Păi suntem europeni aşa? Asta e Europa pe care noi o vrem? Europa unui Zelenski care cerşeşte bani pentru continuarea războiului? Că Zelenski a băgat țara în război! Din 2014 până în 2022, peste 3000 de copiii ucraineni vorbitori de limba rusă au fost ucişi cu sniper-ul!

Regimentul Azov cu toată simbolistica lui a fost pe timpul păcii! Ce lege a dat Ucraina acum o săptămână? Minorităţile naţionale nu au dreptul să înveţe în limbile lor! Asta nu e valoare europeană! Simbolurile naziste nu sunt valori europene!

Asta nu e UE pe care o doresc şi în care îmi doresc România să existe! Deci madam Merkel ne-a minţit, după ce mințea ea că e cea mai democrată… şi de fapt era în baza gazului rusesc, ieftin… Iată cum se înfăţişează valorile europene!

Sau noi trebuia să fim progermani şi să le cumpărăm BMW-urile! Din sărăcia noastră dăm Republicii Moldova curent electric! Stai să vezi ce legi vor da în Parlamentul Republicii Moldova!

Madam presidenta de la Chişinău, îţi vei pierde ţara! Dacă continui politicile împotriva minorităţii ruse din Moldova, îţi vei pierde ţara! Tu ne bagi în conflict direct cu Rusia, dacă urmezi calea lui Zelenski! Nu te mai ascunde după minciuna ta sorocistă! Doamna Maia Sandu, tu întreabă-ţi prietenii de ce nu ţi-au adus Transnistria înapoi! Nu mai fă pe-a proeuropeana că îţi rişti ţara! Încetează prostiile cu rusofobia ta! „, a conchis H.D. Hartmann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *