Prima pagină » Actualitate » Analistul politic H.D. Hartmann, la BZI LIVE: „Madam Truss, ce vezi, încă de când era ministru de Externe, i-ar fi transmis lui Blinken de pe telefonul privat și chiar înainte de explozia celor două gazoducte din Baltică, un mesaj ciudat…”
Analistul politic H.D. Hartmann, la BZI LIVE:

Analistul politic H.D. Hartmann, la BZI LIVE: „Madam Truss, ce vezi, încă de când era ministru de Externe, i-ar fi transmis lui Blinken de pe telefonul privat și chiar înainte de explozia celor două gazoducte din Baltică, un mesaj ciudat…”

04 nov. 2022, 16:41, 3 ,
BZI.ro, în Actualitate

H.D. Hartmann a vorbit la BZI LIVE despre cum mass-media occidentală a lansat în ultima perioadă informaţia conform căreia telefonul personal al premierului Liz Truss ar fi fost victima unui atac cibernetic al agenţilor ruşi. Mai exact, se pare că i-au fost citite mesajele trimise de dinainte de a fi aleasă în funcţia de premier al Marii Britanii, în data de 6 septembrie, cu două zile înainte de moartea reginei Elisabeta a II-a. Fiind secretar de stat pentru afaceri externe și Commonwealth, aceasta a purtat diverse discuţii cu oficiali străini de pe telefonul său personal. Iar de vreme ce i-au fost invadate informaţiile private, s-a aflat că a avut un schimb de mesaje cu diverşi miniştri de externe străini despre războiul din Ucraina, critici la adresa fostului premier Boris Johnson, dar şi o conversaţie cu secretarul de stat american Antony Blinken, fix cu câteva minute înainte de exploziile de la conductele Nord Stream. Coincidenţă?

„Îi acuzăm pe ruşi de hackuire, dar nu o acuzăm pe Truss de aruncarea în aer a unei conducte de a lăsat Europa fără gaz? Eu nu ştiu care din aceste consecinţe este mai gravă”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann la BZI LIVE

Cunoscutul analist politic H.D. Hartmann a discutat în cadrul ediției BZI LIVE despre cum s-a ajuns la decizia demiterii premierul Liz Truss. Amintim că în momentul în care a fost numită prim-ministru al Marii Britanii, a fost nevoită să îşi schimbe numărul de telefon, pentru a nu mai fi urmărită de agenţiile de informații ruse. Cu toate acestea, nu este pentru prima dată când telefonul unui lider mondial a fost compromis. Există bineînțeles și zvonul conform căruia că în spatele numirii lui Rishi Sunak ca premier, un politician hindus, se află de altfel alte interese, de pe urma cărora ar avea de beneficiat și SUA. Luând în considerare că India este pro-rusă, s-a dorit ca prin numirea unui premier britanic de origine hindusă să se îndrepte atenţia şi simpatia Indiei spre Marea Britanie şi America. Bineînţeles că s-a luat în considerare faptul că indienii nu vor deveni imediat pro-America şi pro-Marea Britanie, dar cu siguranţă lucrurile vor începe să se schimbe.

„Drama este alta. Rusia tace. Iar Rusia când tace e grav. Când se dă cu popoul de pământ, înseamnă că nu e grav. Dar când Rusia tace, însemna că aduce dovezi. Răspunsul la atacul NS 1 şi 2 a fost aşa, unul lăcrimos. Dar când colo, ei adunau dovezi.

Ruşii, nu se ştie dacă ei sau alţii, pentru că lumea hacker-ilor e plină de mister, s-a descoperit ca telefonul personal al lui Truss a fost hackuit. Ce făcea aceasta cucoană? Când era ministru de externe, vorbea de pe telefonul ei privat cu diverşi: Blinken, premierul Australiei, Macron. Bineînţeles că cel care a hackuit-o s-a dus la Moscova şi contra bani frumoşi, a vândut informaţiile. De aceea există în acest moment, a părut că la un minut de la explozia celor 2 sisteme de gazoducte, doamna Truss i-ar fi transmis de pe telefonul privat lui Blinken, „it is done”. Dar de fapt se traduce, „They are done”. Iar în momentul ăsta ai cu totul o altă semnificaţie. Pentru că atunci implică care ei, ruşii sau nemţii?

Implicaţiile aici sunt enorme, deoarece dacă e cu „they”, a fost la adresa Germaniei atacul, lucru confirmat de vizită lui Scholz astăzi în Beijing. Având în vedere că a fost la Macron şi atât de tare s-au certat încât nu au mai avut conferinţa comună.

Deci e foarte important de înţeles ce a făcut Liz Truss şi de ce a folosit telefonul privat, în loc să folosească telefonul criptat al Majestăţii Sale pentru a discuta lucruri secrete, și pentru a nu implica Marea Britanie într-un scandal de atac terorist.

La prima ţeavă de gaz, între punctule A şi  B sunt 238 de metri. Voi realizaţi ce explozie a fost aia? Vă daţi seama ce încărcătură au pus britanicii acolo? Iar la a doua ţeavă, care e şi mai modernă, care era practic imposibil de aruncat în aer… vă daţi seama ce tehnologie modernă a fost folosită? Şi tu ai pe telefon mesajul către Blinken la un minut după explozie? Poate vorbeaţi despre ciorbă, dar nu faci aşa ceva.

Acum Marea Britanie a devenit extrem de vulnerabilă. Şi Liz Truss a fost dată afară. Procesul prin care a fost dată afară e exact ca atunci când vine securitatea şi te scoate din birou. Astfel de momente vulnerabilizează enorm o ţară”, a spus H.D. Hartmann.

H.D. Hartmann: „Liz Truss poate fi declarată oricând lider terorist”

Toate aceste noi informații duc bineînțeles la întărira supoziției că războiul din Ucraina ar fi fost premeditat de către SUA și Marea Britanie. H.D. Hartmann reiterează de altfel că britanicii se află acum pe o linie subțire, fiind cât pe ce să intre într-un conflict direct cu Rusia.

„O altă acuzație ar fi atacul cu drone împotriva armatei ruse din Marea Neagră, pe culoarul umanitar al grâului. Culoarul în sine are 2 mile marine lăţime. De fiecare parte a culoarului, nici un vas militar nu are voie să se apropie nici la 10 mile. Ca să poată ataca cât mai aproape de flota rusă, ucrainenii alături de britanici au folosit acest culoar umanitar. Şi abia acum s-a aflat că principalul cumpărător de grâne este Turcia. De aceea s-a şi creat acest culoar, pentru Turcia. Şi dronele au folosit acest culoar care are imunitate şi au atacat armata rusă, în mod ilegal. Şi Rusia nu a putut să contra-atace, e un culoar al Naţiunilor Unite. Dar ucrainenii nu mai ştiu ce e ilegalitate sau legalitate.

Dacă cineva are argument să îmi spună că Rusia nu se află acum în Ucraina în război cu SUA şi NATO… sunt mai mult decât fericit să dezbat tema. Liz Truss a fost o iresponsabilă, care de altfel era capabilă să pună Marea Britanie în război cald cu Rusia.

Orice prezentă a acţiunilor armate străine pe teritoriul României, trebuie aprobate de singurul for legitim, care este Parlamentul. Să se ducă Ciucă şi Iohannis să prezinte un raport clar despre ce anume face Divizia 101 de pe teritoriul României împotriva Federației Ruse. Aceste acte, dacă sunt ilegale, pot pune România într-un război direct cu Rusia.

Dacă se dovedeşte că cele 2 gazoducte au fost aruncate în aer de americani şi britanici, Marea Britanie efectiv riscă să se afle pe linie kinetică de contact cu Rusia. Pentru că NATO nu a acceptat o astfel de acţiune. Iar Marea Britanie nu mai poate să invoce art. 5. Atacul terorist NS 1 şi 2 este act de agresiune asupra Rusiei şi Germaniei.

Aici este un complex de legi care o condamnă a priori pe doamna Liz Truss şi poate fi declarată oricând lider terorist.

Acel mesaj este prea ciudat, ca la un minut de la explozie, chiar dacă era vorba despre altceva, dar dacă se referă la această explozie, atunci nu se mai poate art. 5. Liz Truss nu ştie legile, Marea Britanie nu înţelege că legile sunt clare. Nu poţi să ataci tu, că ai decis tu, că eşti Marea Britanie. Cu ce drept? Şi se intră aici într-o discuţie de nuanţe politice, de nu te mai scoate nimeni, iar eu de ce aceea cred că elita britanică, ştiind ce a făcut ea, i-a luat telefonul şi se află acum adânc într-un seif din Londra. Atât de gravă a fost hackuirea făcută”, a conchis H.D. Hartmann.

Cunoscutul jurnalist H.D. Hartmann este invitat săptămânal al BZI LIVE.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *