Prima pagină » Actualitate » Analistul H.D.Hartmann, despre scandalul în care este implicat ministrul Apărării, la BZI LIVE: „De domnul Dîncu nu te atingi decât cu aprobare! El nu este admirat în PSD!” – VIDEO
Analistul H.D.Hartmann, despre scandalul în care este implicat ministrul Apărării, la BZI LIVE: „De domnul Dîncu nu te atingi decât cu aprobare! El nu este admirat în PSD!

Analistul H.D.Hartmann, despre scandalul în care este implicat ministrul Apărării, la BZI LIVE: „De domnul Dîncu nu te atingi decât cu aprobare! El nu este admirat în PSD!” – VIDEO

17 oct. 2022, 16:23,
în Actualitate

Luni, 17 octombrie 2022, o nouă ediție BZI LIVE la care a participat jurnalistul H.D.Hartmann. Analistul politic a dezbătut unul dintre scandalurile în care a fost implicat ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Incisivul jurnalistul a menționat că pesedistul nu se bucură de o admirație și un sprijin din partea partidului din care face parte.

„Realitatea este că de Dîncu nu te atingi decât dacă ai aprobare. Pe Dîncu l-am criticat de multe ori. Lui Dîncu i s-a făcut un profil acum două decenii. În interiorul PSD nu se bucura de sprijin, are o problemă de imagine. Este lider politic şi face parte din grupul de la Cluj. Am un respect pentru tatăl său. Grupul de la Cluj nu este un grup masonic. Dîncu este intelectualul care s-a ataşat, nu a fost membru. Dîncu nu a greşit, în interiorul raportului de forţe din SUA împărţite în mod egal cu două echipe: una care are şcoală de gândire nouă conservatoare. Dîncu a spus ce mulţi gândesc”, a transmis jurnalistul H.D.Hartmann, la BZI LIVE.

Ce spune H.D.Hartmann despre scandalul în care este implicat Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Jurnalistul H.D.Hartmann a menționat că Vasile Dîncu nu poate fi remaniat din funcția de ministru al Apărării deoarece el este un om inteligent și nu a greșit cu nimic prin afirmațiile făcute în contextul războiului din Ucraina.

„Această grupare doresc o pace, nu neapărat umilitoare pentru Ucraina. Previziunile tuturor specialiştilor oneşti ne anunţă că acest război în Ucraina se va naturaliza şi va dura cel puţin între 5 şi 8 ani. Asta înseamnă dispariţia UE şi oricărei forme normale de dezvoltare a resurselor energetice ale UE. Când Germania îi va fi pusă în pericol hegemonia economică, o parte cedată, şi se va trezi cu milioane de şomeri, aceasta va lăsa UE. Un semnal grav economic, legat de război. Este şi declaraţia lui Macron de acum trei zile. Soluţiile sunt în alte parte, iar prima este o pace justă în Ucraina. La acest demers se referea Dîncu. Dîncu a transmis un semnal ca în România există resursa filosofică de gândire militară care accede la această gândire. Bineînţeles că se opune ideatic şcolii Londrei, care vedem că Lizz Truss este pe punctul de a fi demisă pentru dezastrul care l-a făcut cu noul program economic propus după funerariile Elisabetei a II-a”, a menționat jurnalistul.

H.D.Hartmann este de părere că este necesară o pace între Ucraina și Rusia

Profilerul H.D.Hartmann a ținut să adauge în exclusivitate la BZI LIVE faptul că între Ucraina și Rusia sunt necesare negocieri pentru a ajunge la o pace. Altfel, operațiunea militară din țara vecină poate dura între 5 și 8 ani. În acest context, economia Europei ar dispărea și consecințele vor fi grave.

„Dîncu ne anunţă că România are al doilea culoar de dialog. Eu am rămas uluit de prostia celor din România. Foarte multă lume vrea să-i ia gâtul lui Dîncu. Un ziarist ne povestea cum a greşit Dîncu. Aceste două şcoli, una dintre ele nu e pro-rusa. Mesajul din librărie spune că se afla pe o insulă în care nu ajung vocile idioţilor. M-am mirat de duritatea mesajului. Omul este foarte dur în realitate, intelectual ardeal de o duritate absolută. La Dîncu nu merge jumătatea de măsură şi nici doctoratul plagiat. Când el a dat acel mesaj, mesajul a fost să se stea cuminţi în banca lor că nu va fi dat jos. Şi doi, aveţi grijă ca tot noi avem dreptate. Care este de fapt luptă? La începutul războiului au debutat nişte negocieri între Ucraina şi Rusia într-un palat. La nici 4 săptămâni după, unul dintre negociatori care făcea parte din Poliţia secretă ucraineană este asasinat şi declarat trădător. Occidentul care are o foarte mare autoritate asupra armatei, prin asasinarea membrului, a anunţat că nu este de acord şi nu vrea pace cu Rusia”, a mai adăugat la BZI LIVE, H.D.Hartmann.

Deși în momentul de față negocierile nu pot avea loc, ele sunt de-a dreptul necesare în perioada imediat următoare.

„Şcolile de gândire anunţau că negocierile vor avea loc numai când Rusia va fi înfrântă pe terenul de luptă. Ce face Rusia, scoala imperială? Rupem negocierile din Turcia şi negociem conform rezultatului de pe teren, acum 5 luni. Acum pe teren: 4 republici secesioniste sunt parte integrantă a teritoriului Rusiei, 120.000 de km pătraţi, 10 milioane de oameni, Odesa blocată complet – nu poate exporta nimic decât cu aprobarea Turciei şi a Moscovei, bombardamente nucleare tactice. Du-te şi negociază aşa ceva. Bineînţeles că Ucraina nu poate negocia acum, nu are ce. Înseamnă că îşi dă acordul la furtul a 60 la sută din PIB-ul sau. Toată industria Ucrainei este pe partea rusofonă. În acest moment, negocierile nu pot avea loc, dar trebuie să aibă loc. În momentul în care s-a pierdut Ucraina, aţi pierdut UE şi NATO. Putin nu vorbeşte cu Zelenski, el fiind prea mic pentru miza de astăzi. Aici în Ucraina el se lupta cu Vestul, cu NATO. Ucraina nu există pentru el. În prima zi a războiului, în viziunea lui Putin Zelenski a pierdut pentru că în evoluţia războiului Zelenski şi-a dat ţară pentru că SUA şi NATO să se lupte cu Rusia. Trebuie să se înceapă discuţiile despre negociere. Toate rutele energetice ale Europei vor fi distruse complet, în caz contrar”, a mai adăugat analistul politic, la BZI LIVE.

Astfel, H.D.Hartmann afirmă că Vasile Dîncu nu a greșit cu nimic în declarațiile făcute de dânsul, iar ministrul Apărării nu poate fi dat jos de premierul Nicolae Ciucă. În continuarea dialogului său, analistul a dezbătut și problemele făcute de mai mulți miniștri ai României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 noiembrie 2024
19 noiembrie 2024