Prima pagină » Actualitate » Analistul H.D. Hartmann, despre presupușii autori ai exploziilor din Transnistria – VIDEO EXCLUSIV
Analistul H.D. Hartmann, despre presupușii autori ai exploziilor din Transnistria - VIDEO EXCLUSIV

Analistul H.D. Hartmann, despre presupușii autori ai exploziilor din Transnistria – VIDEO EXCLUSIV

28 apr. 2022, 15:41, 2 ,
în Actualitate

Profilerul H.D. Hartmann a avut astăzi, 28 aprilie 2022, o nouă intervenţie în cadrul unei ediţii dialog BZI LIVE. Analistul politic a dezbătut tema exploziilor din Transnistria şi a oferit detalii care conduc către presupușii autori ai incidentelor din ţara vecină.

Jurnalistul susţine că în urma celor patru explozii, Republica Moldova, SUA, Rusia şi Ucraina au avut intervenţii publice. Ucraina a acuzat Moscova de aceste situaţii provocatoare de conflict, însă statul rus a menţionat că „este îngrijorat de aceste evenimente” pentru că nu este interesat de Moldova.

„În cazul Transnistriei, situația a explodat fără să se aştepte. Au fost trei, iar al patrulea nu a fost confirmat cu imagini. A fost departamentul lor de securitate, aeroportul din Tiraspol (o dronă care a adus o mină). Drona nu putea să vină din Moldova, ci din Ucraina. Aici nu se poate nega. Drona nu a venit nici de la Moscova, nici de la Bucureşti, nici de la Berlin şi nici din Chişinău. Şi mai este vorba despre trasoarele de pe teritoriul Ucrainei unde au luat foc două hale dintr-o uzină. Toată lumea a rămas mută. După ce a fost ambasadorul SUA la Chişinău şi s-au înţeles că ei nu trebuie să facă nimic cu ruşii, ambasadorul a dat raportul şi este o declaraţie oficială. Drama fundamentală este alta, aceste trei explozii arătau a provocare. Când a început discuţia, Moldova a convocat CSS şi Maia Sandu spune clar că: oameni buni sunt escaladări. De asemenea spune un lucru complet fals: acolo nu e nimeni, se ceartă ei între ei. Când se cunoaşte că cea mai sigură rută de transport este Transnistria. Nu era o chestie de mafie, Maia Sandu a înţeles altceva.

De asemenea, SUA nu doreşte destabilizarea Republicii Moldova şi Transnistriei, susține analistul H.D. Hartmann.

Primul element indirect că acele provocări nu veneau din partea Moscovei şi le-au confirmat Maia Sandu şi consilierul Arestovici. Declaraţia confirmă ceea ce toată lumea intuise. Rusia imediat intervine şi are loc celebra declaraţie a purtătorului de cuvânt al preşedintelui şi spune: ne îngrijorează ce s-a întâmplat la Tiraspol. Cineva are interes să distrugă statutul de neutralitate a Republicii Moldova. SUA au spus că nu vor destabilizarea Republicii Moldova şi Transnistriei. Nu au de ce să reîncălzească conflictul. Mesajul Rusiei este identic, spune că ţara nu este interesată de Moldova. În Transnistria nu au fost ruşii, ci a fost o reincercare de reîncălzire a conflictului rece. Cineva, oare cine, doreşte reactivarea conflictului pentru a pune presiune pe graniţa NATO, care se opreşte la Prut?

Ucrainenii spun că rezolvă situaţia Transnistriei doar dacă cere Chişinău acest lucru. Dar Transnistria este parte din Republica Moldova. Orice teritoriu câştigat prin război nu se mai da. Este un prinicipiu de la începutul umanităţii”, a transmis H.D. Hartmann, într-o ediţie BZI LIVE.

Comentarii
  • Hai… domle chiar ati ajuns sa credeti minciunile Rusiei ca nu este interesata de Transnistria, de Moldova incredibil ca si cum ati ajuns sa credeti ca si masacrele din Bucea , Mariopol si alte orase cu atrocitati rusesti nu au fost comise de rusi asa cum se apara ei rusii. Atunci cine a distrus si ucis oameni nevinovati? poporul ucrainian a ucis, violat schingiuiuit mii de ucrainieni si distrus atatea orase???? Asa si cu Transnistria! Rusii mint. RUSII AU TRAS DIN UCRAINA, CU DRONE SI ETC!!!!! pentru a destabiliza Moldova si a porni un razboi pentru a o cuceri. Rusia, nebunul Putin si
    celalalt dictator nazist Lukasenco vor revenirea la URSS acesti dictatori nu suporta federalizarea Rusiei, aderarea tarilor la UE si sa-i aduca si Nato intr-o zi in ograda la Putin . Poate e clar. Putin are frica de UE si NATO in ograda dar si mai departe ex.Finlanda si Estonia pe care schizofrenicul Putin le ameninta daca adera la Nato. Acest nebun vrea sa-i fie la comanda toate tarile dar singur prostul isi aduce UE si NATO in coasta ptr ca a pornit un razboi fara motiv sperand ca in 5 zile cucereste Ucraina si care nu va fi ajutata de nicio tara de frica Rusiei

  • e de bun simt ce zice. si e clar ca trebe sa stam departe de toata nebunia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *