Prima pagină » Sanatate » Plante medicinale » Analgezice naturale. Cele mai puternice 7 plante care combat durerea la fel de eficient ca aspirina sau ibuprofenul
Analgezice naturale. Cele mai puternice 7 plante care combat durerea la fel de eficient ca aspirina sau ibuprofenul

Analgezice naturale. Cele mai puternice 7 plante care combat durerea la fel de eficient ca aspirina sau ibuprofenul

27 feb. 2015, 21:47,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:55213;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Aspirina luata preventiv pentru a scadea riscul bolilor de inima sau de cancer colorectal este nu numai ineficienta, ba chiar periculoasa. Potrivit unui studiu olandez publicat in revista Heart, ce s-a desfasurat pe 15 ani, femeile nu ar trebui sa ia preventiv aspirina decat dupa 65 de ani. Inainte de aceasta varsta, medicamentul creste riscul de hemoragie gastrointestinala.

Cercetarea a inclus aproape 30.000 de femei cu varsta medie de 45 de ani care au fost impartite in doua grupe. Unele au luat un placebo, iar celelalte au luat zilnic 100 mg de aspirina, pentru a se vedea in ce masura sunt protejate de riscul de boli cardiace, atac vascular cerebral sau cancer.

In timpul celor 15 ani de monitorizare, au fost inregistrate 604 cazuri de boli cardiovasculare, 168 de cazuri de cancer colorectal, 1.832 de alte tipuri de cancer si 302 cazuri de sangerari gastrointestinale severe, care au necesitat internare.
Riscul de sangerari gastrointestinale a crescut cu varsta, la fel si protectia aspirinei fata de cancerul colorectal si de bolile cardiovasculare.

Citeste si: 6 plante care combat durerile de spate si gat

Asadar, in loc de aspirina, mai bine apelati la plante, pentru ca in natura sunt cateva care pot inlocui cu succes aspirina si sunt folosite de sute de ani. Iata cele mai puternice analgezice naturale:

Gheara dracului
Este o planta din Africa de Sud, care a fost populara in Europa de cateva sute de ani. Aceasta s-a dovedit a fi eficienta ca antiinflamator pentru artrita, tendinita, si dureri musculare. Autoritatile sanitare din Germania au aprobat-o ca OTC – medicament eliberat fara prescriptie medicala.

Citeste si: Gheara diavolului iti ia durerea cu mana

Ghimbir
Adaugarea acestei mici radacina in dieta de zi cu zi te ajuta sa scapi nu numai de greata, ci alunga si inflamatiile. Gingerul este folosit de ani de zile, mai ales in terapii asiatice, indiene, in tarile arabe, pentru a trata inflamatia asociata cu artrita si colita ulcerativa. Puteti lua ghimbir in stare proaspata, sub forma de ceai sau capsule.

Citeste si: Radacina de ghimbir reduce inflamatiile

Turmeric (Curcuma)
Turmericul, acest condiment indian, este, de asemenea, folosit de mii de ani ca leac impotriva inflamatiilor. Adaugati un pic la preparatele cu oua, supa, sosuri, in salate, sosuri pentru paste. Acest condiment reduce nu numai inflamatia, ci ajuta si digestia. Pentru a asimila mai bine turmericul, adaugati si un strop de piper cayenne.

Citeste si: Turmericul, remediul ideal pentru durerile cronice

Cirese
Fitochimicalele care dau culoarea rosie cireselor pot ameliora durerea mai bine decat aspirina si pot oferi protectie antioxidanta comparabila cu suplimente disponibile pe piata, cum ar fi vitamina E, potrivit cercetatorilor de la Michigan State University. Noile descoperiri sugereaza ca un consum regulat de cirese are potentialul de a reduce bolile cardiovasculare sau afectiuni cronice la precum artrita si guta.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca enzimele numite ciclooxigenaza-1 si -2 au efect antiinflamator la doze mai mici decat aspirina. „Este la fel de bun ca ibuprofenul si alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiente”, au concluzionat cercetatorii.

Citeste si: Ciresele reduc inflamatiile si durerea

Cannabis
Canabisul, din pacate, are o problema juridica. Studiile clinice au dovedit ca acesta calmeaza durerea rapid, dar are si efecte secundare – modificarea dispozitiei, in caz de inhalare. Dar exista si alte metode de utilizare a canabisului, cunoscut pentru cei mai multi ca marijuana, iar daca aveti noroc sa traiti intr-un stat care permite utilizarea canabisului in tratamente alopate, veti avea acces la o cale rapida de a calma durerea. Canabisul functioneaza foarte bine si imediat pentru pacientii care fac chimioterapie, dar si pentru cei cu glaucom care sufera de dureri de ochi extrem de severe si de dureri de cap.

Citeste si: Efect incredibil al marijuanei asupra bolnavilor cu dureri crunte

Kratom
Kratom (Mitragyna speciosa) este o planta originara din SE Asiei, mai putin cunoscuta pentru noi, dar care amelioreaza rapid durerea. Kratom are o istorie interesanta – a fost folosita in special in Indonezia, pentru reducerea durerilor, cresterea energiei si a bunei dispozitii. De asemenea, induce acelasi efect ca opiumul, astfel ca cei care renuntau la opiu se foloseau de aceasta planta pentru a trece mai usor peste dependenta.

Salcia alba
Scoarta salciei albe este sursa unei game largi de glicozide, salicinul fiind cel mai important. Scoarta de salcie alba poate fi utilizata in afectiuni precum raceli si gripa, tulburaril reumatismale acute sau cronice, dureri de cap usoare si alte dureri cauzate de inflamatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`