Prima pagină » National » ANAF scoate la licitație proprietățile românilor care nu au mai putut plăti ratele

ANAF scoate la licitație proprietățile românilor care nu au mai putut plăti ratele

21 sept. 2022, 11:58,
BZI.ro, în National

Veste proastă pentru sute de cetățeni. ANAF a început scoată la licitație proprietățile românilor care nu au mai putut plăti ratele.

Astfel, Agenția Națională de Administrare Fiscală a dat startul începând de astăzi, 21 septembrie 2022, vânzărilor de apartamente, case și terenuri sechestrate de la persoane care au apelat la Prima casă și nu reușit să-și plătească datoriile.

ANAF scoate la licitație proprietățile românilor care au apelat la Prima Casă și nu și-au plătit ratele

Agenția Națională de Administrare Fiscală scoate la licitație zeci de proprietăți, iar una dintre ele are loc chiar miercuri, la ora 12.00. Vorbim despre un apartament din Capitală situat pe strada Banul Udrea din Sectorul 3, ce are două camere (65,2 metri pătrați utili), care are inclus și un teren în folosință de 12,8 metri pătrați.

Prețul de pornire al licitației este 271.183 lei (circa 55.000 euro la cursul de astăzi al BNR).

De asemenea, o altă licitație va avea loc pe data de 29 septembrie la ora 12:00, ce are în vedere un apartament de pe Bulevarul Theodor Pallady din Sectorul 3 din București, compus din 3 camere cu o suprafață utilă de 57,14 metri pătrați. Prețul de pornire a licitației este 229.346 lei (circa 46.500 euro).

În continuare, pe data de 12 octombrie la ora 12.00 va avea loc o licitație pentru un teren intravilan de 678 mp cu un imobil de 82 mp (locuință (P+1E), construită în 2023 și o terasă cu o suprafață 3,71 mp, la un preț de pornire a licitației de 403.618 lei (circa 81.800 euro).

Nu în ultimul rând, pe data de 27 septembrie, la Odorheiu Secuiesc se va vinde un imobil care are 3 camere la 81.000 lei (circa 13.500 euro).

Proprietăți ale ieșenilor, vândute la licitație

Din păcate, tot mai mulţi ieşeni îşi pierd proprietăţile, iar executorii judecătoreşti le scot la licitaţie. În comuna Miroslava din judeţul Iaşi a fost scoasă la vânzare o vilă, din cauza faptului că proprietarul nu şi-a plătit creditul obţinut de la ING Bank.

Evaluatorii au stabilit un preţ de pornire de la 90.000 de euro. Vorbim despre un teren de 550 mp şi o vilă de 120 mp. Imobilul este compus din trei dormitoare, bucătărie, baie, dressing şi balcon.

„Îi somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Îi invităm pe toți cei care vor să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilite, având asupra lor acte de identitate și, până la această dată, să prezinte oferte de cumpărare. Ofertanții trebuie să consemneze o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Ciprian Sârbu.

Un alt caz, este cel al unui proprietar de apartament cu mansardă, situat în municipiul Iaşi. Imobilul cu o suprafaţă de 240 de metri pătraţi este scos la vânzare pentru un preţ de pornire de 150.000 de euro. Licitația a fost organizată și în anul 2021, dar nu s-au prezentat ofertanți.

”Îi somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Îi invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate, și, până la această dată, să prezinte oferta de cumpărare”, sunt recomandările executorului judecătoresc Bogdan Tufeanu.

Astfel, în situația în care persoanele nu-și pot plăti ratele, ANAF scoate la licitație proprietățile românilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *