Prima pagină » Local » ANAF Iași cumpără 62 de calculatoare în valoare totală de peste 285.000 de lei

ANAF Iași cumpără 62 de calculatoare în valoare totală de peste 285.000 de lei

29 iul. 2024, 09:56,
BZI.ro, în Local

Pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost publicată o licitație pentru achiziția, de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (ANAF Iași) a 62 de calculatoare a căror valoare totală este de peste 285.000 de lei.

În urmă cu un an, DGRFP Iași, lansase o licitație publică pentru achiziționarea de servicii de curățenie. Valoarea totală a licitației a fost de peste 1,5 milioane de euro.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași cumpără 62 de calculatoare

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași cumpără 62 de calculatoare a căror valoare este de 285.000 de lei. Viitorul furnizor trebuie să ia în considerare faptul că trebuie să protejeze mediul înconjurător conform legilor aflate în vigoare. Odată câștigată licitația, furnizorul trebuie să livreze cele 62 de calculatoare în maxim 60 de zile de la semnarea contractului.

„Furnizorul are obligația de a lua măsurile necesare pentru a proteja mediul înconjurător, respectând legislația de mediu în vigoare, pentru a evita orice pagubă sau neajunsuri provocate persoanelor, proprietăților publice, rezultate din poluare, zgomot sau alți factori, generate de modul de funcționare al produselor, respectând legislația de mediu în vigoare (OUG nr. 195/2005 cu completările și modificările ulterioare, privind protecția mediului; Ordinul nr. 756/1997 pentru aprobarea Reglementării privind evaluarea poluării mediului; Legea nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, cu modificările ulterioare). Furnizorul se obligă să furnizeze produsele la sediul indicat de beneficiar (str. Anastasie Panu nr. 26, Județul Iași) în termen de maxim 60 zile de la semnarea contractului, fără costuri suplimentare din partea autorității contractante” se arată în documentul publicat de autoritățile locale.

Conform caietului de sarcini publicat de instituția publică sunt câteva cerințe pe care ofertanții trebuie să le respecte. Vorbim despre cerințe de performanță a calculatoarelor.

Ce performanțe trebuie să aibă calculatoarele achiziționate de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași

Autoritatea contractantă a lansat o licitație pentru achiziționarea a 62 de stații de lucru, cu specificații tehnice minime riguros definite pentru a asigura performanță și uniformitate în utilizare. Printre cerințele esențiale se numără procesorul Intel i5 sau echivalent, cu cel puțin 8 nuclee și 12 fire de execuție, și o frecvență turbo de minimum 4.6 GHz. Sistemele trebuie să includă un SSD de 512 GB și cel puțin 16 GB memorie RAM DDR5, cu posibilitatea de extindere la 32 GB.

Stațiile de lucru vor avea un monitor integrat de minimum 27 de inch, rezoluție FullHD, și unghi de vizualizare de ±89°. De asemenea, sunt necesare componente de conectivitate avansate, inclusiv rețea Gigabit, Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.2. Interfețele fizice solicitate includ multiple porturi USB și HDMI, alături de un port audio combo și port Ethernet.

Toate echipamentele trebuie să fie de la același producător și inscripționate industrial cu sigla acestuia pentru a preveni falsurile. Sistemul de operare cerut este Windows 11 Professional, preinstalat, cu licență perpetuă. Garantia minimă solicitată este de 3 ani, cu service on-site, iar accesul la portalul de suport al producătorului este obligatoriu. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași cumpără 62 de calculatoare în valoare totală de 285.700 lei.

Comentarii
  • Acum vor putea juca solitaire in voie, fara sa stea la rand.

  • (285.000 : 5 ) : 62 = decent , separat ,bios chip , type of memory , type of motherboards chips , tipuri de placi de retea , tipuri de servere , tipuri de retele , tipuri de criptari vizibile , invizibile , componente care ruleaza vizibil , invizibil atat in cazul lor cat si in cazul retelelor

  • Monitor chip , tv chip , chipuri periferice , chip mouse, chip tastaturi , chipuri Carcase unitati ,

  • Gps small chip , carcase metalice , cutii metalice , cutii lemn wrd(abstractie glm)

  • In alte cazuri e vorba si de cantitatea de furent primita (alte domenii) , materialul din care se fac , fiind vorba de temperatura maxima la care ar trebui sa ajunga , ea fiind de maxim 40 de grade sau un pic mai mult , etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *