Prima pagină » Actualitate » ANAF a pus sub sechestru mașinile lui Pescobar! Care sunt autoturismele vizate
ANAF a pus sub sechestru mașinile lui Pescobar! Care sunt autoturismele vizate

ANAF a pus sub sechestru mașinile lui Pescobar! Care sunt autoturismele vizate

04 oct. 2023, 09:02,
în Actualitate

ANAF a pus sub sechestru mașinile lui Pescobar. În plus, și o firmă de leasing a pus sechestru pe două dintre mașinile lui Pescobar. În urmă cu doar câteva săptămâni, ANPC a închis restaurantele milionarului, după ce au fost găsite mai multe nereguli.

ANAF a pus sub sechestru mașinile lui Pescobar!

ANAF a pus sub sechestru o mașină deținută de firma Nedsea S.R.L. companie care, până de curând, a administrat restaurantul din Herăstrău al lui Pescobar.

Mai mult, o firmă de leasing a pus sechestru pe un autoturism Ford Transit, mașină pe care Pescobar și-a asumat personal că o va plăti în leasing. Firma de la care a fost luată mașina nu a primit prea mulți bani înapoi, deoarece autoturismul a fost produs în anul 2006, iar sechestrul a fost pus la mai bone de un deceniu distanță. Sechestrul a fost pus în luna august a anului trecut, fiind vorba de o mașină marca Peugeot Partner, fabricat în urmă cu opt ani.

După multe luni în care Pescobar a declarat că el este patronul restaurantelor de lux, informația a fost contrazisă chiar de către Horia Constantinescu, șeful ANPC. Acesta a precizat că, de fapt, în acte, proprietari sunt părinții lui Pescobar, iar cea care se află la cârma tavernelor este Larisa Popa. Aceasta are un număr uriaș de urmăritori, în mediul online, datorită fotografiilor îndrăznețe pe care le pune, ceea ce a ajutat-o în promovarea afacerii familiei Nicolau.

Mama acestuia i-a cerut lui Hora Constantinescu răbdare în ceea ce privește rezolvarea problemelor raportate, șeful ANAF precizând că i-au fost oferite lui Pescobar mai multe șanse, pentru a redeschide localul.

„Mama domniei sale, ca orice mamă cred încărcată de emoție, a solicitat să avem clemență că va remedia, se va ocupa, să nu luăm, deja vorbim de a treia măsură draconică. Vorbim de finalul lunii iunie, când aceasta a făcut o serie de promisiuni. El a făcut curățenie și noi i-am oferit posibilitatea pentru a nu știu câta oară șansa să redeschidă”, a menționat acesta.

Acuzat că a păcălit niște producătorii români de legume

Pescobar este acuzat de un producător agroalimentar care își vând produsele prin intermediul Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea SA că ar fi tras țeapă. În decembrie 2020, Unirea s-a adresat instanței pentru a recupera banii pe o factură care trebuia achitată cu șapte luni înainte, în mai 2020, de către Nedsea SRL, societate deținută de mama lui Paul Nicolau, dar controlată de cel din urmă.

Potrivit deciziei de instanță prin care Nedsea SRL a fost obligată să plătească restanța, „între părţi s-au derulat relaţii contractuale (…), fără ca pârâtul să îşi respecte obligaţiile contractuale constând în achitarea prestaţiei datorate stabilite în sarcina sa. Reclamantul a emis factura fiscală CRCAUTLO 0114/24.04.2020, scadentă la data de 08.05.2020 în cuantum de 10559,60 lei din care însă a fost achitată numai suma de 407,95 lei de către pârât, rămânând suma de 10191,65 lei (…). Aceasta nu a depus la dosar înscrisuri din care să rezulte acoperirea debitelor restante.”.

Ca și în alte cazuri, firma controlată de Paul Nicolau nu a contestat datoria, iar acum ANAF a pus sub sechestru mașinile lui Pescobar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *