Prima pagină » Actualitate » Ana Munteanu a fost demisă din USR dar incă este consilier local în Timișoara! Se cere demiterea acesteia
Ana Munteanu a fost demisă din USR dar incă este consilier local în Timișoara! Se cere demiterea acesteia

Ana Munteanu a fost demisă din USR dar incă este consilier local în Timișoara! Se cere demiterea acesteia

28 mart. 2021, 16:05,
George Cristian în Actualitate

Ana Munteanu, consiliera USR care a fost implicată într-un scandal cu clienţi falşi în Timişoara a fost demisă de USR din partid. Totuşi, în momentul de fată această incă ocupă poziţia de Consilier Local, lucru care contravine legislaţiei în vigoare.

Consilierul Local PSD, Radu Țoancă, a oferit un punct de vedere în care acesta cere demiterea consilierei locale mai ales în contextul în care a pierdut sprijinul politic. Acesta îi cere prefectului de Timiș, prefect pus de USR, să emită decizia de demitere a acesteia.

Ana Munteanu este incă consilier local în Timişoara

În urma scandalului în care a fost implicată, scandal prin care au fost trimişi clienţi falşi într-un restaurant din Timișoara, Ana Munteanu a fost demisă din USR. Totuşi, contrar legislaţiei în vigoare, Munteanu incă mai este Consilier Local. Această anormalitate a fost semalată de consilierul local al PSD, Radu Țoancă ce îi solicită prefectului susținut de USR, să emită actul de demitere a acesteia.

Pentru că şi-a pierdut poziţia de membru al USR, al partidului care a propulsat-o în CL Timișoara, Ana Munteanu și-a pierdut şi funcţia de consilier local. Totuşi, până la această dată, prefectul nu a semnat ordinul de demitere.

„Sper ca la şedinţa Consiliului Local Timişoara din data de 30 martie să avem pe ordinea de zi un Ordin al prefectului de încetare a mandatului de consilier municipal pentru doamna Ana Munteanu. În caz contrar, orice vot al acestui consilier municipal riscă să arunce în ilegalitate totală toată munca celorlalţi 26 de consilieri locali timişoreni. Doamna Ana Munteanu şi-a pierdut calitatea de membru al USR PLUS pentru un an, deci va mai putea face parte, eventual, din Consiliul Local Timişoara, în 2024, dacă, evident, va candida pe o poziţie eligibilă”, a transmis, presei, Radu Ţoancă.

Legea îi dă dreptate consilierului local PSD

Conform legii, consilierul local al PSD are dreptate. Legea spune clar că în momentul în care consilierul local îşi pierde susţinerea politică, acesta îşi va pierde şi funcţia de membru în executivul local:

„Suspendarea şi încetarea mandatului de ales local” faptul că „mandatul de consilier local, respectiv de consilier judeţean se suspendă prin pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales. De la data încetării mandatului consilierul local sau judeţean, nu mai poate fi luat în calcul pentru: constituirea cvorumului de şedinţă, constituirea comisiilor de specialitate, îndemnizaţia lunară”.

Ce s-a întâmplat la restaurantul din Timişoara

Ca pe vremea Securităţii, într-un restaurant din Timişoara s-au întâmplat câteva scene reprobabile. Consilierul USR, Ana Munteanu a decis să trimită mai mulţi clienţi falşi la un restaurant din centrul oraşului. După ce a făcut acest lucru, un echipaj de jandarmi şi-a făcut prezenta.

Ana Munteanu, deşi nu avea voie să iasă din casă pentru că nu se afla în interes de serviciu, i-a însoţit pe jandarmi în restaurant unde le-a dat indicaţii şi le-a spus pe cine că amendeze şi pe cine nu. De altfel, Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei a vorbim despre caz. Acesta a spus, într-o declarație controversată, că nu cunoaște ce s-a întâmplat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *