Prima pagină » Sport » Ana Maria Romanțov și Bianca Ignat, campioanele de la ACS Power Box

Ana Maria Romanțov și Bianca Ignat, campioanele de la ACS Power Box

14 sept. 2022, 02:00, 1 ,
Denisa Pintilie în Sport

Două ieșence, Ana Maria Romanțov și Bianca Ignat, de la clubul ACS Power Box se pregătesc intens pentru competițiile de anvergură la care urmează să participe. Ana Maria este calificată la Campionatul Mondial din luna noiembrie, iar Bianca a fost convocată la lotul național pentru a participa la Campionatul European. Antrenorul clubului ACS Power Box, Alex Radu Romanțov, a pregătit mulți copii pentru performanță și rezultatele n-au întârziat să apară

Două campioane de la Power Box, Ana Maria Romanțov și Bianca Ignat reușesc să facă performanță în boxul feminin. Ana Maria Romanțov, la categoria 54 kg, tineret și Bianca Ignat, la categoria 57 kg, junioare sunt două dintre sportivele ce își dedică o mare parte din timp antrenamentului. Bianca Ignat va putea participa la Campionatul European ce se va desfășura la Montesilvo, iar Ana Maria este calificată la Campionatul Mondial din luna noiembrie, ceea ce înseamnă o performanță pentru clubul Power Box.

Rezultate de top pentru Ana Maria Romanțov și Bianca Ignat

Alex Radu Romantov alaturi de alte persoane printre care antrenorul Radu Zarif si trei campioane la box

În perioada 05 septembrie – 11 septembrie 2022 a avut loc Campionatul Național de box feminin ce s-a desfășurat în Sala Sporturilor „Chimia” Năvodari

Ana Maria Romanțov, la categoria 54 kg, tineret și Bianca Ignat, la categoria 57 kg, junioare, de la ACS Power Box Iași au reușit să urce pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Național de box feminin ce s-a desfășurat în Sala Sporturilor „Chimia” Năvodari.

Ana Maria Romanțov a început să practice boxul la îndemnul tatălui ei, Alex Radu Romanțov. Sportiva Ana Maria a reușit să ajungă pe podiumul campionatului european de box. Este campioană națională, cât și internațională, reprezentând România la campionatul international de la Brașov. Ieșeanca este antrenată de tatăl ei în satul Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași. Sportiva, cap de serie la categoria 54 kg tineret, a reușit și calificarea la Campionatul European, din luna aprilie a anului 2022. Aceasta este elevă în clasa a-11-a la Liceul cu Program Sportiv din Iași unde profesorii au fost extrem de îngăduitori cu pugilista.

Sportiva clubului ACS Power Box Bianca Ignat a fost convocată de Federația Română de Box la lotul național de box junioare, în vederea participării la Campionatul European ce se va defășura în Italia, la Montesilvo, în perioada 25 septembrie 2022 – 5 octombrie 2022.

Bianca este din comuna Popești, județul Iași, și învață la o școală din Podul Iloiaei.

„Sunt niște copii foarte serioși. Îmi doresc pe viitor să atingem înalta performanță cu Ana Maria Romanțov, care este calificată la Campionatul Mondial din luna noiembrie. Așteptăm convocarea la lotul național în vederea participării. Ne dorim o performanță cât mai vizibilă de la clubul Power Box”, declară Alex Radu Romanțov.

Alex Radu Romantov intors cu fata catre cele trei campioane nationale

Trei sportive de la CSM Iași, medaliate la Campionatele Naționale

Alex Radu Romanțov: „Ne dorim foarte mult să vină copiii în sălile de antrenament“

trei campioane nationale pe podium alaturi de Alex Radu Romantov si Vasile Citea

Alex Radu Romanțov susține că pentru a ajunge bun în acest sport, este nevoie de cel puțin șase luni de pregătire intensă

Antrenorul susține că pentru a ajunge bun în acest sport este nevoie de cel puțin șase luni de zile, iar pentru competițiile mari, spre exemplu pentru campionatele Europene, deja nu mai ține de club. Ele sunt convocate într-un stagiu de pregătire centralizat, iar acolo se vede potențialul sportivului respectiv.

Adrian și Mihaela Lăcătuș, antrenori de lot national, au fost foarte încântați de munca pe care o depun Bianca Ignat și Ana Maria Romanțov și le ține în continuare la loturile naționale de box feminin.

„Ne dorim foarte mult să vină copiii în sălile de antrenament, nu neapărat pentru boxul de performanță, ci ne interesează foarte mult antrenamentele pentru a-i mai scoate din rutină. Acesta este primul scop al meu, după care copiii sunt selectați în grupa de avansați și performanță, pe anumite criterii”, zice Alex Radu Romanțov.

Altfel, la Campionatul Național de box feminin ce s-a desfășurat în Sala Sporturilor „Chimia” Năvodari, CSM Iași a participat la competiție cu trei sportive. Delia Nemțanu, la 57 kg, la cadeți, a fost medaliată cu argint, Diana Turcanu, la categoria 80 kg, la juniori, a luat tot medalia de bronz, iar Murariu Andrada, 54 de kg, a fost medaliată cu bronz, la tineret. De asemenea pe podium au mai urcat și sportivele de la clubul CFR din Iași. Guțu Andreea la 60 de kg a câștigat aurul, iar colega ei Mantu Nicoleta a obținut medalia de bronz, la aceeași categorie.

Reprezentanta clubului Nicolina, Daria Draghin a urca pe podium după ce a câștigat medalia de argint la 60 de kg junioare.

Ana Maria Romantov și Bianca Ignat reușesc de fiecare dată prin pasiune și dedicare să aibă rezultate deosebite în ring.

Comentarii
  • Felictari pentru performață dar Pentru ce club au ieșit cele doua fete campioane !?
    Din câte știm boxează pentru Steaua București nu pentru orașul Iasi ….
    La iasi doar umbla cu cerșitul după sponsori și ia taxe imense la copii ce vin la el la sala acest instructor sportiv Romanțov
    Promovați sportivii care aduc mândrie și cinste orașului Iasi in primul rând apoi cele ce lupta pentru alte cluburi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024