Prima pagină » Local » Ana-Maria Ciobanu, mamă a trei suflete, are o formă agresivă de cancer! Ea luptă pentru viață, ca să-și poată crește copiii!

Ana-Maria Ciobanu, mamă a trei suflete, are o formă agresivă de cancer! Ea luptă pentru viață, ca să-și poată crește copiii!

10 mart. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Local

Ana-Maria Ciobanu este o mamă tânără care se luptă cu o formă agresivă de cancer. Aceasta își crește singură cei trei copii și își dorește să lupte, ca să rămână în viață pentru cei mici, care cu siguranță au nevoie de ea! Chiar dacă durerile sunt insuportabile, Ana rezistă și își dorește să se facă bine! Tânăra mămică face un apel către toți oamenii care pot să îi ofere o mână de ajutor pentru a învinge crunta boală

Ana-Maria Ciobanu suferă de cancer la stomac, adică de neoplasm gastric difuz în stadiul IV. Are 3 copii care acum trăiesc cu frică, deoarece, în orice moment, pot rămâne fără singurul părinte care îi sprijină. Ieșeanca este despărțită de tatăl copiilor ei de 11 ani și de atunci nu a mai știut nimic de el. Aceasta a continuat să lucreze din greu pentru a-și ajuta copiii și pentru a le oferi tot ce au nevoie, însă, în august 2021, a primit cel mai nemilos diagnostic. De atunci, viața ei s-a schimbat și zilele au devenit din ce în ce mai greu de suportat.

Ieșeanca luptă pentru viața ei: ”Copii au nevoie de mine…”

Ana-Maria Ciobanu are doar 33 ani și a lucrat din greu pentru a le putea oferi copiilor ei un trai cât mai bun. În trecut, ea nu a apelat niciodată la ajutorul altor persoane, pentru că s-a sacrificat singură și a reușit să îi crească pe cei trei copilași în condiții optime. Dar, în ultima perioadă, din cauza costurilor uriașe pe care ea trebuie să le suporte, lipsa banilor se resimte și greul cade pe umerii ei.

”Am lucrat 5 ani la Delphi și mi-am crescut copiii singură. Ei sunt campioni, merg la Liceul cu Program Sportiv din Roman”, declară pentru reporterii BZI Ana-Maria.

Aceasta a aflat de această suferință anul trecut, în august 2021. Totul a început în urma unor balonări. Ele au continuat să persiste și au apărut și durerile. Atunci, aceasta a decis să meargă să-și facă niște investigații. În urma acelor consultații a fost trimisă la Institutul Regional de Oncologie( IRO) din Iași pentru o operație la intestin. Dar, la efectuarea biopsiei a aflat cruntul diagnostic: cancer la stomac. De atunci viața ei s-a schimbat. Au început să apară dureri insuportabile și lacrimi pe fețele copiilor ei. Ana povestește reporterilor BZI că de atunci caută soluții la diferiți medici. Mulți dintre ei nu i-au mai dat șanse la viață, însă ea nu s-a lăsat bătută și a căutat medicul care i-a promis că se poate face bine.

”Diagnosticul l-am aflat anul trecut, august 2021. Mă simțeam rău, aveam balonări și dureri. Am mers la Pașcani, la niște investigații. De acolo, doctorița de la Gastro m-a trimis la IRO, la Iași, pentru o operație la intestin. Însă a trebuit să efectuez și biopsia. Acolo s-au găsit niște celule și atunci am aflat că am cancer la stomac cu dispersie peritonială”, spune cu ochii în lacrimi mama campionilor.

În continuare ea se luptă pentru viață și își dorește din tot sufletul să nu piardă lupta cu boala, deoarece copiii au nevoie de ea, fiind singurul lor sprijin.

Copiii sunt iubitori de sport și campioni la diferite concursuri. Cei mai mari, Bianca, în vârstă de 17 ani, și Ștefan, de 15 ani, înțeleg durerea pe care mama lor o are și sunt conștienți de ce se poate întâmpla. Ei sunt alături de ea și se roagă zilnic pentru dânsa. Însă există și cel mai mic suflețel din familie, Rebecca, de doar 6 anișori, care acum pășește pragul grădiniței și nu are nici cea mai mică idee de chinurile prin care mama ei trece.

Starea de sănătate a femeii se agravează de la o zi la alta. Costurile tratamentului sunt uriașe

Femeia a fost diagnosticată cu cancer la stomac în luna august 2021. De atunci a urmat ședințe de chimioterapie, însă starea de sănătate a continuat să se agraveze.

”Am făcut chimioterapie din septembrie până în ianuarie. În ianuarie am făcut un CT și mi s-a schimbat și tratamentul, pentru că acesta nu a ieșit prea favorabil. Într-o parte a stagnat, dar pe de altă parte s-a extins și a crescut”, a mai spus plină de tristețe aceasta.

Din luna ianuarie, aceasta merge la diferiți medici, pentru a putea găsi o soluție, însă s-a lovit de diferite păreri. Unii dintre ei i-au spus că nu mai are șanse la viață, alții i-au dat niște procente minime și ultimul la care s-a oprit este un medic de la o clinică din Turcia, care i-a promis că se va face bine. Dar durerea ei nemărginită sunt costurile. Procedurile necesare sunt peste puterile ei și nu își permite să treacă singură prin acest episod.

”În urma discuției cu doamna doctor din Iași, mi-a spus că nu mai am șanse la viață. Dar eu am căutat alte soluții. Am sunat și la o clinică din Turcia. Am trimis actele și după ce am vorbit cu domnul doctor mi-a spus că da, pot urma un tratament, ulterior o operație și mă pot face bine. Dar ca să ajung acolo am nevoie de 9.500 de dolari doar pentru tratament”, mărturisește cu mâhnire în suflet femeia.

Viața Anei nu a fost niciodată ușoară: ”Mama biologică m-a abandonat”

Ana-Maria nu a dus o viață ușoară nici în copilărie. Aceasta a fost abandonată când avea doar 2 luni și a fost crescută de bunica ei. Astfel, viața pentru ea nu a fost ușoară. A avut o copilărie cu multe lipsuri și foarte multe nevoi, însă, cu toate acestea, ea îi este recunoscătoare bunicii sale care a îngrijit-o așa cum a putut ea în acele momente.

”N-am avut o viață ușoară. Mama biologică m-a abandonat când aveam 2 luni. Atunci m-a luat bunica și am fost crescută de ea și de către bunicul meu..”, mai zice aceasta.

Marcată de copilăria nefericită pe care a avut-o, Ana și-a promis că ea va face totul pentru copiii ei. Și chiar așa s-a și întâmplat. Chiar dacă ea a fost o mamă singură, nu s-a lăsat coruptă de gândurile negative și a făcut tot ce a putut pentru sufletele nevinovate din viața ei. Și-a dorit să investească în educația și pasiunile lor și a observat rezultate încă de acum câțiva ani. Bianca și Ștefan au reușit să obțină medalii și trofee prețioase la diferite concursuri naționale și internaționale.

”Cum merg la Liceul cu Program Sportiv, ei sunt iubitori de sport. Au diferite medalii și trofee”, adaugă Ana.

Acum, Ana nu mai poate lupta singură și de aceea BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe aceasta în lupta sa cu viața. Cei care doresc să o sprijine, o pot face cu orice sumă de bani în conturile bancare: RO52 BRDE 240SV06324292400–Ciobanu Ana-Maria, moneda RON și RO64 BRDE 240SV57505132400-Ciobanu Ana-Maria, moneda EUR, sau pot lua legătura cu redacția Bună Ziua Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024