Prima pagină » Titlurile zilei » Ana este profesoară de Biologie la o școală generală și umblă pe la terasele din Iași pentru a strânge bani să-și publice o carte de poezii. „Nu vreau să cerșesc”

Ana este profesoară de Biologie la o școală generală și umblă pe la terasele din Iași pentru a strânge bani să-și publice o carte de poezii. „Nu vreau să cerșesc”

01 iul. 2022, 02:00, 6 ,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Ana Bălan este profesoară de Biologie la Bârlad și a venit până la Iași pentru a încerca să adune câțiva bani. De mai bine de 10 ani, aceasta scrie poezii și visează să publice o carte cu textele sale. Pentru aceasta, ea are nevoie de bani și apelează la bunăvoința oamenilor. În substratul versurilor scrise de Ana poți citi greutățile prin care aceasta a trecut

O profesoară din Bârlad, încercată de greutăți, a venit până la Iași pentru a câștiga câțiva bani. Ana Bălan este profesoară de Biologie la o școală gimnazială din Bârlad  și de mai bine de 10 ani scrie poezii. În prezent, aceasta trece printr-o perioadă dificilă, atât financiară cât și pe plan medical și are nevoie de ajutor.  Ana visează să își lanseze o carte de poezii.

„Eu sunt profesoară la Bârlad, iar în acest moment trec printr-o perioadă mai dificilă. Am nevoie de bani și pentru niște investigații medicale, deoarece am descoperit niște probleme, dar încerc să adun bani și pentru că îmi doresc să scot o carte de poezii. Scriu poezii din anul 2010 și aș vrea să le public. Am venit de la Bârlad până aici, de dimineață, pentru că Iașul este orașul meu de suflet. Aici am făcut facultatea și sunt legată sufletește de acest oraș, iar aici știu că oamenii sunt mai buni. Nu vreau să cerșesc, eu le ofer poezii scrise de mine, iar ei îmi dau cât cred de cuviință că valorează. Mi-am descoperit pasiunea de a scrie poezii și talentul, după ce o profesoară din facultate m-a inspirat să fac asta. Sunt singură și am nevoie de ajutor”, a spus Ana Bălan, profesoara din Bârlad care scrie poezii.

Ana Bălan, profesoara din Bârlad care scrie poezii, ascunde o adevărată dramă

Profesoara Ana Bălan este o femeie care a reușit singură în viață și a învins toate greutățile vieții. Le-a demonstrat tuturor celor care au criticat-o și care nu au crezut în ea că poate să se descurce singură și că poate ajunge acolo unde își dorește.

„Versurile triste din poeziile mele sunt datorate greutăților care mi-au marcat viața. Mama mea biologică m-a părăsit în spital, după care am ajuns în grija familiei extinse, însă mai târziu și ei m-au dus la orfelinat. Părinții care m-au adoptat când s-au săturat de mine și nu m-au mai vrut m-au dat afară din casă. Am fost nevoită să mă descurc singură. Și acum sunt pe cont propriu. Nu am o familie, nu am pe nimeni, pentru că din cauza experiențelor dramatice pe care le-am avut până acum mă tem să mă mai apropii de oameni sau orice înseamnă asta. Mi-e bine așa singură, dar mă descurc din ce în ce mai greu. Sunt un om simplu, timid și prin poezie reușesc să îmi exprim sentimentele”, a mai povestit Ana Bălan, profesoară de Biologie la o școală din Bârlad care a venit până la Iași să câștige bani, pentru a putea să își lanseze în viitor cartea de poezii.

Comentarii
  • Fochistul de la centrala

    ……Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

  • Cei de la terase nu stiu ce este o poezie…sa mearga pe la primarie ,acolo sunt oameni inteligenti…dovada ca e atat de bine….

  • Fereasca Dumnezeu in ce hal ai ajuns mai profesoaro daca te poti numi asa. Multe persoane scriu poezii pe care si le-au publicat din stricta salariul lor. Dar tu ai ajuns o cersetoare?!

  • Aiurea!Unde era geniul nerecunoscut.Familia care a dus-o înapoi la orfelinat trebuie întrebată de ce a făcut acest gest.Apoi mai vedem.Cert este că nu dau doi bani pe mâzgălelile ei până nu văd un rezultat de la psihiatrie.

  • brancardierul sef

    nepoete, pentru vedea un rezultat de la psihiatrie, trebuie sa te internam. iti facem o baie, un clistir si un soc electric mic, dar sincer. rezultatul ai sa-l vezi imediat.

  • nepoet pun pariu ca lucrezi la Mitropolie, ca numai acolo am observat o asemenea ,,gândire”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *