Prima pagină » International » Ana Brnabić este primul premier european, care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus

Ana Brnabić este primul premier european, care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus

24 dec. 2020, 22:52,
Bianca Rebegea în International

Ana Brnabić, prim-ministrul Serbiei, s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, devenind astfel primul premier european care se imunizează, cu ajutorul vaccinului produs de Pfizer/BioNTech. Ana Brnabić a devenit celebră și pentru că este lesbiană.

După Marea Britanie și Elveția, Serbia este a treia țară din Europa care a început vaccinările masive COVID-19. Marți, 22 decembrie, au fost transportate către Serbia aproximativ 4.875 de doze de vaccinuri anti-coronavirus Pfizer/BioNTech.

„Sunt onorată să pot face acest lucru pentru țara mea și să fiu prima, deschizând calea pentru ceilalți cetățeni (care urmează să fie vaccinați)”, a spus Brnabić după ce a fost vaccinată la Institutul de Virusologie, Vaccinuri și Seruri din Belgrad.

Când ajunge vaccinul în România și cine va fi prima persoană beneficiară

În data de 25 decembrie, vaccinul anti-COVID-19, produs de Pfizer şi BioNTech, va ajunge în România. Inițial, autoritățile au anunțat că va ajunge sâmbătă, în cea de-a doua zi de Crăciun.

Vaccinul va sosi din Belgia, intrând în țară prin vama Nădlac. Aici va fi preluat de structurile specializate ale Ministerului de Interne.

Lotul „simbolic” de 10.000 de doze va fi transportat la Institutul Cantacuzino. De aici, urmează să fie distribuit către cele 10 centre de vaccinare din țară. Unul dintre aceste centre este organizat la spitalul Matei Balş din București. La acest spital, 750 de cadre medicale s-au înscris pe listă pentru a fi vaccinate.

Potrivit unor surse medicale, pacientul „zero”, cel care va fi primul beneficiar al vaccinului anti-COVID-19, este un medic infecţionist în vârstă de 68 de ani.

Când va începe campania de vaccinare în România. Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că vaccinul anti-COVID-19 va ajunge în România pe data de 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, iar campania de vaccinare începe duminică, 27 decembrie.

Liderul statului a amintit, încă o dată, că în primă fază vor fi vaccinate cadrele medicale.

„Se începe cu o primă tranșă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin și așa se va continua, până când toată populația beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate, la cele mai înalte standarde europene. Și noi, și experții, recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze.”, a declarat Klaus Iohannis.

Mesajul lui Klaus Iohannis în ajun de Crăciun

Klaus Iohannis, președintele țării, a transmis românilor un mesaj de Crăciun. Cu ocazia acestei sărbători, Iohannis îndeamnă românii să nu îi viziteze pe cei dragi, fiindcă acesta este cel mai frumos cadou, pe care l-ar putea face. Protejându-i să nu se infecteze cu noul coronavirus, ne putem bucura mai mult unii de ceilalți, atunci când pandemia va lua sfârșit.

„Oriunde ne-am afla în lume, de Crăciun drumurile ne poartă înapoi acasă, alături de familie și de prieteni. În acest an, din cauza epidemiei, suntem nevoiți să ne petrecem sărbătorile departe de cei pe care îi iubim atât de mult și de care ne este dor. Acesta este darul pe care cu generozitate îl putem face cu toții de acest Crăciun: să-i protejăm pe cei dragi! Să fim așadar împreună în spirit, convinși că, solidari, vom reveni, în curând, la o viață normală!

Dragi români, Vă urez ca Sărbătoarea Nașterii Domnului să vă găsească sănătoși, cu bucurie și liniște în suflet! Crăciun fericit!”, a spus Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`