Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » Ana Bărbosu a ratat dramatic medalia de bronz. Desfășurarea concursului de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris
Ana Bărbosu a ratat dramatic medalia de bronz. Desfășurarea concursului de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris

Ana Bărbosu a ratat dramatic medalia de bronz. Desfășurarea concursului de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris

05 aug. 2024, 18:20, 1 ,
în Jocurile Olimpice Paris 2024

Timp de câteva minute, gimnasta Ana Bărbosu a avut medalia de bronz la sol, însă o contestație aprobată a americancei Jordan Chiles (a fost ultima concurentă) a scos-o dramatic în afara podiumului de premiere pe sportiva noastră.

Intrată ultima în concurs, Jordan Chiles a primit inițial nota 13.666. În acel moment, Ana era pe locul trei la final și cucerea medalia de bronz.

Arbitrii au aprobat însă o contestație făcută de echipa americancei, iar nota finală a lui Jordan a fost 13.766. Clasamentul s-a modificat, iar Chiles a urcat pe trei tocmai în locul sportivei noastre.

Rebeca Andrade (Brazilia) a cucerit medalia de aur la sol (14.166), Simone Biles (SUA) a primit medalia de argint (14.133), iar Jordan Chiles (SUA) a cucerit bronzul (13.766).

Ana Bărbosu a ratat dramatic medalia de bronz

Ana Bărbosu a încheiat concursul pe patru (13.700), iar Sabrina Maneca Voinea pe cinci (tot 13.700, dar a avut mai puțin la execuție).

„A fost o finală pe care nu mă așteptam să o prind, am plâns două zile de emoții. M-am gândit să plâng înainte, decât după, văzând că tot am emoții. Am făcut cel mai bun exercițiu din această competiție. Am fost extrem de mândră de mine și sunt în continuare.

Când am văzut că sunt pe locul trei, am simțit extrem de mândră că am adus România, din nou, pe podium la gimnastică, însă decizia arbitrelor a schimbat acest lucru.

Sunt dezamăgită de această decizie, însă știu că am făcut tot ce am putut. Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, însă știu ce e în inima mea. Mi-aș fi dorit să fie România pe locul trei, nu SUA”, a spus Ana Maria Bărbosu, imediat după finala de la sol, citată de Gsp.ro.

Notele din finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris

Manila Esposito (Italia) / 12.133
Rebeca Andrade (Brazilia) / 14.166
Yushan Ou (China) / 13.000
Rina Kishi (Japonia) / 13.166
Ana Bărbosu (România)/ 13.700
Alice D’Amato (Italia) / 13.600
Simone Biles (SUA) / 14.133
Sabrina Maneca Voinea (România) / 13.700
Jordan Chiles (SUA) / 13.666 inițial / 13.766 după contestație.

Sarbina Maneca Voinea a concurat și în finala de la bârnă, dar după două căzături a primit nota 11.733 și a încheiat proba ultima.

Comentarii
  • Asta e valoare tari Romăna. Ne merităm soarta. Păcat de sportivii care muncesc în condițiile pe care le au. Ce face federația noastă. Doarme. NRUSINE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *