Prima pagină » Titlurile zilei » Amor rural! Patronul de la discoteca „Three Brothers”, agățat de fratele brutarului. „Băi, tâmpitule, mă omori?”
Amor rural! Patronul de la discoteca

Amor rural! Patronul de la discoteca „Three Brothers”, agățat de fratele brutarului. „Băi, tâmpitule, mă omori?”

04 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Două familii se află în război deschis, după ce în urmă cu mai mulți ani un membru al familiei Moraru a murit după ce a salvat membri ai familiei Jugănaru. Gheorghe Moraru, patronul discotecii „Three Brothers”, a acuzat că, sămbăta trecută, a fost acroșat de fratele brutarului din localitate. Acum are dureri în zona cotului. Nu se lasă ușor, vrea să vină cu dovezi video. „A venit din spate mașina și m-a lovit în plin în cot. Cu utilitara transportă pâinea de la brutărie. Nici măcar nu a oprit, a făcut stânga spre casa unde locuiește soacra lui. M-a înjurat, nici nu pot să spun ce a zis, de mamă…”, povestește Gheorghe Moraru. „Domnul era beat. A depus o reclamație că a fost înjurat. Dacă era accident, veneau de la Poliția Rutieră. El umbla cu un par să-l bată pe fratele meu, s-a dus la casa soacrei, că-i sparge capul. I-o fi zis câteva și fratele meu. Este o problemă mai veche de familie, este și ceva invidie”, a explicat Nelu, brutarul.

Liniștea din satul Gârbești, comuna Țibana, a fost perturbată în după-amiaza zilei de 29 februarie. În timp ce unii locuitori nici măcar nu conștientizau că trăiesc într-un an bisect, dar se bucurau de serviciile oferite de cârciumile sătești, alții încercau să agonisească pentru familie. Este și cazul lui Gheorghe Moraru, în vârstă de 52 de ani, unul dinte întreprinzătorii de vază ai satului. După ce a muncit mai mulți ani în Italia alături de fii săi, s-a întors în satul natal, unde a deschis discoteca „Three Brothers”, cu funcțiunea de bar pe timpul zilei.

În sămbăta fatidică, stâlpul familiei Moraru se îndrepta spre locuință. Acesta susține că, în jurul orei 17:00, din spate a fost acroșat de o autoutilitară cu numărul de înmatriculare IS – 13 – GYL, condusă de Vasile Jugănaru, fratele lui Nelu Jugănaru, vestit brutar în Gârbești. Moraru jură răzbunare pentru că ar fi fost agățat de oglinda autoutilitarei, scăpând cu viață. Totuși, s-a ales cu dureri în cot, ceea ce l-a determinat în cursul zilei de ieri să efectueze mai multe investigații medicale. Astfel de întâmplări contribuie constant la rata ridicată de infracționalitate din comună.

Moraru: „Băi, tâmpitule, mă omori?”

Frustarea lui Gheorghe Moraru a atins cote alarmante pentru că Jugănaru nici măcar nu ar fi vrut să oprească în urma impactului.

„Pe la ora menționată mă îndreptam spre casă ca să dau vițelul la vacă. M-am deplasat pe partea dreaptă a drumului. A venit din spate mașina și m-a lovit în plin, în cot. Cu utilitara transportă pâinea de la brutărie. Nici măcar nu a oprit, a făcut stânga spre casa unde locuiește soacra lui. Am strigat «Băi, tâmpitule, mă omori?». M-a înjurat, nici nu pot să spun ce a zis, de mamă… Am sunat la 112, au venit agenții, am depus o plângere. Am făcut plângerea la fața locului. Acum, mâna mă supără, am furnicături. Pe mine nu mă încălzește să iau bani. Putea fi un copil în locul meu, mergea cu 70-80 kilometri pe oră în localitate. Trebuie puse limitatoare de viteză”, povestește Gheorghe Moraru.

Conform ultimelor date disponibile, societatea Three Brothers Fun Club SRL are un domeniu de activitate onorant de „editare a cărților”, la care se adaugă și cel de „servire a băuturilor”.

Familia brutarului: „Domnul era beat”

Reporterii BZI au încercat să-l contacteze pe acuzat, dar acesta a fost reprezentat de Nelu Jugănaru, brutarul.

„Da, este mașina mea (despre numărul de înmatriculare de mai sus – n.r.) Domnul era beat. A depus o reclamație că a fost înjurat. Dacă era accident, veneau de la Poliția Rutieră. Nici nu l-a atins. El umbla cu un par să-l bată pe fratele meu, s-a dus la casa soacrei, că-i sparge capul. I-o fi zis câteva și fratele meu. Este o problemă mai veche de familie, este și ceva invidie. Asta este și declarația fratelui meu. Mai demult, cumnatul lui Moraru a salvat două rude de-ale mele care erau să se asfixieze în fântână. Din păcate, cumnatul lui a murit. De atunci și toate problemele astea. Au mai sărit la bătaie”, a povestit Vasile Jugănaru.

În cursul zilei de ieri, fiul lui Gheorghe Moraru a precizat că va veni cu imagini de la locul incidentului preluate de la camerele video din zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *