Prima pagină » Sanatate » Amigdale inflamate: Tratament naturist pentru amigdalită

Amigdale inflamate: Tratament naturist pentru amigdalită

02 sept. 2021, 11:07,
în Sanatate

Amigdalita se manifestă prin amigdale inflamate, deseori fiind însoțite și de durere în gât sau de dificultate la înghițire. Împotriva acestei boli există un tratament naturist (sau mai multe) cu efect garantat.

Amigdalita reprezintă inflamația amigdalelor, două mase de țesut, ovale, situate în spatele gâtului, de o parte și de alta. Simptomele amigdalitei cuprind: amigdale umflate, durere în gât, dificultate la înghițire și noduli limfatici dureroși la nivelul gâtului. Cele mai multe cazuri de amigdalită sunt determinate de infecția cu un virus comun, însă această boală poate fi provocată și de infecțiile bacteriene. Tratamentul amigdalitei se realizează în conformitate cu un diagnostic prompt și precis. Cu toate acestea, remediile naturiste dau roade în majoritatea cazurilor.

Amigdale inflamate: Tratament naturist cu efect garantat

Adesea, amigdalita afectează copiii de vârstă preșcolară și preadolescenții, dar poate afecta și adulții. Ea poate fi resimțită ca o răceală severe sau ca o gripă. Semne că suferiți de amigdalită pot fi următoarele: amigdale roșii, inflamate, puncte albe pe amigdale (care pot fi și galbene), durere în gât, fdificultate sau durere la înghițire, febră, noduli limfatici măriți și dureroși la nivelul gâtului, voce răgușită, respirație neplăcută, durere de stomac, cât înțepenit, cefalee. Copiii mici, care nu știu cum să explice ceea ce simt, pot fi observate: prelingerea salivei din gură, ca urmare a dificultății sau a durerii la înghițire, refuzul de a mânca și iritabilitatea neobișnuită.

Pe lista remediilor naturiste se regăsesc: gargara cu apă cu sare, lămâia, turmericul, infuzia cu busuioc, ceaiul de mentă și sucul de ceapă.

Gargara cu apă cu sare

Cel mai îndemână tratament naturist este gargara cu apă sărată. Aceasta ajută la reducerea inflamației, omorând virușii din gât. Apa trebuie să fie călduță, pentru a calma gâtul iritat.

Lămâia

Lămâia are rol antibacterian, antiinflamator și antiviral. Vitamina C pe care o conține ajută sistemul imunitar și oferă organismului rezistență împotriva infecțiilor.

Turmericul

Turmericul este un atispectic natural și are proprietăți antiinflamatorii. Puteți adăuga acest ingredient în apa sărată pentru gargară, fiind nevoie de doar o linguriță. Gargara cu acest amestec se face în fiecare dimineață, dar și înainte de a urca în pat.

Infuzie cu busuioc

Un remediu natural, cu efect garantat împotriva amigdalelor inflamate, este infuzia cu busuioc. Aceasta are proprietăți antivirale și antiinflamatorii, reducând astfel inflamațiile și durerile de la nivelul gâtului, asociate amigdalitei.

Se pun 10 – 12 frunze proaspete de busuioc, la o cană și jumătate de apă. Trebuie fierte în jur de zece minute, apoi strecurate.

Băuturii rezultate îi puteți adăuga lămâie și miere. Se bea de trei ori pe zi, câteva zile la rând.

Ceaiul de mentă

Având proprietăți microbiene, ceaiul de mentă omoară bacteriile și virușii responsabili de amigdalită. Se pune la fiert o cană de apă și o mână de frunze de mentă. Se lasă pe foc, până când apa scade la jumătate. La final, lichidul se strecoară și i se adaugă o linguriță de miere. Acest ceai se bea timp de câteva zile.

Amigdale inflamate, tratament naturist cu efect garantat: Sucul de ceapă

Cu sucul de ceapă se poate face gargară. Deși nu sună prea bine, acest remediu trebuie încercat, fiindcă are efecte impresionante.

Nu în ultimul rând, odihna are un rol covârșitor în ceea ce privește amigdalele inflamate. Totodată, o pauză de la activitățile zilnice ar fi bine-venită.

Dacă nu vedeți că starea de sănătate nu se ameliorează, consultați un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *