Prima pagină » Informații utile » Amidon de porumb pentru ten. Numeroasele modalități de folosire pentru îngrijirea personală

Amidon de porumb pentru ten. Numeroasele modalități de folosire pentru îngrijirea personală

31 iul. 2024, 14:09,
BZI.ro, în Informații utile

Amidonul de porumb, cel mai întâlnit tip de amidon alimentar, este obținut prin procesarea și sfărâmarea boabelor. Deși principala lui utilizare este în bucătărie, acesta poate fi folosit și în rutina noastră de îngrijire personală. Iată cum poți utiliza amidonul de porumb pentru ten, dar nu numai.

Amidonul de porumb pentru ten

Îngrijirea personală este o etapă esențială ce nu ar trebui să lipsească din rutina noastră, fie că e vorba de ten, păr sau unghii. Puțini știu că amidonul de porumb poate lupta împotriva acneei. Cu ¼ cană de amidon de porumb 2 linguri de lapte și un albuș puteți prepara o mască care îndepărtează atât impuritățile, cât și excesul de sebum din piele. Pasta rezultată din acest amestec trebuie aplicată pe față și lăsată să acționeze pentru 20 de minute. După trebuie clătită fața cu apă rece pentru a se închide porii.

Totodată, amidonul de porumb poate funcționa și ca un bronzer natural. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o lingură de amidon cu două linguri de scorțișoară. Această compoziție trebuie întinsă, cu ajutorul unei pensule, pe pomeți, tâmple și bărbie, sub forma cifrei 3.

Acest amidon poate înălbi și ilumina pielea, susținând regenerarea sa. Cu o linguriță de amidon de porumb, ½ linguriță de miere, 4 linguri de lapte, 3 linguri de zahăr brun puteți să faceți un amestec miraculos ce se aplică atât pe față, cât și pe restul corpului. Se ține pe piele pentru 15 minute, după care se clătește cu apă rece.

Produs minune pentru întreg corpul

Amidonul de porumb poate fi un înlocuitor mult mai sănătos al șamponului uscat. Cel clasic poate să deterioreze cuticula din cauza utilizării frecvente. Pentru a-l înlocui cu amidonul, trebuie să îl aplicați la rădăcină, cu ajutorul unei periuțe de dinți, apoi răspândit în tot părul cu o perie. Dacă ești brunetă sau șatenă, puteți amesteca cu cacao pentru a uniformiza culoarea.

Amidonul te poate ajuta și să obții un ruj matifiant cu o culoare superbă. După ce aplici rujul, tapotează cu degetele înmuiate în amidon, apoi estompează. Pentru un efect de lungă durată, puteți repeta procesul de câte ori este nevoie. Tot la fel se poate folosi și pe post de pudră, fiind minunat atât pentru retușurile de make-up din timpul zilei, dar și pentru a absorbi excesul de sebum.

Dacă ai probleme cu transpirația excesivă, amidonul de porumb poate fi soluția. Presară puțin amidon la subraț și acesta va estompa mirosurile neplăcute. Pentru o formulă mai prietenoasă cu pielea, îl puteți amesteca cu ulei de cocos. Totuși eficacitatea sa se va diminua vara.

Poate fi util chiar și în ceea ce privește manichiura. Folosit ca un lac peste ojă, amidonul poate obține o nuanță superbă mată.

Din acest produs se pot obține și loțiuni parfumate. La fiecare 30 de g de amidon de porumb adaugă câte 10 picături de ulei esențial, la alegere.

Prin urmare, amidonul de porumb pentru ten, dar și pentru restul corpului, este un produs minune ce nu trebuie să lipsească din casele noastre. Cu atât mai mult, acesta susține și sănătatea pielii prin conținutul de vitamine și minerale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024