Prima pagină » Actualitate » Americanii care sunt complet imunizaţi prin vaccinul COVID-19 nu vor mai fi obligaţi să poarte mască
Americanii care sunt complet imunizaţi prin vaccinul COVID-19 nu vor mai fi obligaţi să poarte mască

Americanii care sunt complet imunizaţi prin vaccinul COVID-19 nu vor mai fi obligaţi să poarte mască

09 mart. 2021, 09:58,
George Cristian în Actualitate

CDC a lansat primul ghid pentru persoanele care au fost complet vaccinate împotriva Covid-19. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a explicat faptul că americanii care sunt complet imunizate nu vor mai fi obligate să poarte mască de protecţie.

Oamenii care sunt pe deplin imunizați pot vizita în siguranță alte persoane vaccinate în interior, fără a purta o mască sau distanțe sociale, a spus agenția. Persoanele vaccinate pot vizita unele persoane nevaccinate fără măști sau distanțare socială se mai arată în ghidul publicat de CDC

Ce spune ghidul publicat de oficialii CDC despre persoanele complet vaccinate

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au lansat noi ghiduri, luni pentru persoanele care au fost complet vaccinate împotriva Covid-19, un pas foarte anticipat, deoarece națiunea încearcă să se întoarcă în normalitate după aproape un an de restricții din cauza pandemiei.

„Există câteva activități pe care persoanele complet vaccinate le pot relua acum în intimitatea propriilor case. Toată lumea – chiar și cei care sunt vaccinați – ar trebui să continue cu toate strategiile de atenuare atunci când se află în medii publice ”, a declarat directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, într-o declarație.

Potrivit ghidului, persoanele complet vaccinate pot vizita în siguranță alături de alte persoane complet vaccinate și unele persoane nevaccinate în interior, fără a purta măști sau distanțe sociale, conform ghidului. Cineva este considerat complet vaccinat la două săptămâni, fie după o singură administrare a vaccinului recent autorizat al Johnson & Johnson, fie la două săptămâni după a doua administrare a regimurilor cu două doze ale Modernă sau Pfizer .

Aproximativ 58,9 milioane de oameni din SUA au primit cel puțin o doză de vaccin cu 30,7 milioane dintre acei oameni care au primit două doze, puțin peste 9% din populația SUA, potrivit CDC, care nu descrie ce vaccin au primit oamenii.

Oamenii imuni îşi pot vizita rudele fără nicio restricţie

Oamenii care sunt complet inoculați pot vizita și persoane nevaccinate dintr-o singură gospodărie, fără a purta măști sau distanțe sociale, atâta timp cât prezintă un risc scăzut de boală severă, spune CDC.

„De exemplu, bunicii complet vaccinați pot vizita în interior cu fiica lor sănătoasă nevaccinată și copiii ei sănătoși fără a purta măști sau distanțe fizice, cu condiția ca niciunul dintre membrii familiei nevaccinate să nu prezinte risc de COVID-19 sever”, conform ghidului CDC.

Persoanele complet vaccinate nu trebuie să fie plasate în carantină sau să fie testate pentru Covid-19 dacă sunt expuse la persoane care ar putea fi infectate cu COVID-19. Decizia este luată atunci când persoana respectivă nu prezintă simptome specifice COVID-19.

Cu toate acestea, dacă o persoană vaccinată începe să prezinte simptome, aceasta ar trebui să se izoleze și să fie testată pentru Covid-19.

Există încă unele activități pe care persoanele complet vaccinate nu le pot face încă, avertizează CDC. Totuşi, americanii vaccinaţi trebuie să evite întâlnirile la care participă multe persoane cum ar fi concertele, iar dacă acest lucru nu poate fi evitat este recomandat ca aceştia să poarte măşti, conform cnbc.com

Anthony Fauci, medic din SUA declara contrarul în noiembrie 2020

Anthony Fauci, un medic din SUA extrem de cunoscut, declara în luna noiembrie 2020 ca persoanele care se vor vaccina trebuie să poarte mască în continuarea.

„Evident, cu un vaccin care are o eficacitate de peste 90% ați putea să vă simțiți mai încrezători că nu veţi lua virusul. Dar aş recomanda oamenilor să nu renunţe la toate măsurile de sănătate publică doar pentru că s-au vaccinat”, a declaat Anthony Fauci.

De altfel, şi în România s-a discutat despre obligativitatea purtării măştii de protecţie după ce o persoană s-a imunizat. Dr. Streinu Cercel a declarat la începutul lunii ianuarie că masca de protecţie trebuie să rămână obligatorie chiar şi după imunizarea, ca rezultat al vaccinului împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *