Prima pagină » Local » Amenzi usturătoare au fost împărțite de polițiști la Iași. Iată ce au descoperit oamenii legii în trafic
Amenzi usturătoare au fost împărțite de polițiști la Iași. Iată ce au descoperit oamenii legii în trafic

Amenzi usturătoare au fost împărțite de polițiști la Iași. Iată ce au descoperit oamenii legii în trafic

03 iul. 2024, 02:00,
Dragos Savin în Local

Polițiștii din Iași au împărțit amenzi usturătoare celor care au încălcat legea. Mai mulți șoferi au rămas fără permisul de conducere, iar unii dintre ei s-au ales cu dosare penale

Acțiunile polițiștilor de la Rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru. Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Iași, în perioada 29-30.06.2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași împreună cu polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au organizat și executat acțiuni punctuale, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.585 de lei, dintre care 21 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 7 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 12 permise de conducere, dintre care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 1 pentru consumul de alcool.

Amenzi usturătoare au fost împărțite de polițiști la Iași

De asemenea, la data de 1 iulie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași- Biroul Rutier au organizat și executat o acțiune pe raza de competență, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor săvârșite de bicicliști și de către conducătorii de trotinete. Astfel, au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.850 de lei, dintre care 18 pentru bicicliști, 17 pentru conducătorii de trotinete, iar 33 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere și a fost ridicat 1 certificat de înmatriculare. De exemplu, un tânăr în vârstă de 18 ani, din jud. Iași, a condus o trotinetă electrică pe trotuar, care nu este prevăzut cu pistă specială, și a traversat neregulamentar pe trecerea de pietoni, fiind sancționat contravențional, conform OUG nr.195/2002.

S-a urcat beat la volan, dar a fost prins

Zilele trecute, polițiștii ieșeni au ajuns la timp la o sesizare. O nenorocire se putea întâmpla după ce un tânăr s-a urcat beat la volan.

„La data de 30 iunie a.c., Secția nr. 2  Poliție Iași a fost sesizată despre faptul că în zona Gării de pe raza mun. Iași ar fi un autoturism care se deplasează haotic în trafic. La scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul în cauză, la volanul autoturismului fiind identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din oraș Podu Iloaiei. În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că acesta ar avea dreptul de a conduce suspendat. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Amenzi usturătoare au fost împărțite de polițiști la Iași și probabil că asta se va întâmpla și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`