Prima pagină » Local » Amenzi pentru șoferii din Iași care au ignorat banda unică din Nicolina! Imaginile i-au dat de gol – FOTO

Amenzi pentru șoferii din Iași care au ignorat banda unică din Nicolina! Imaginile i-au dat de gol – FOTO

03 mart. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Poliția ar putea da mai multe amenzi șoferilor care au circulat pe banda unică din zona Nicolina, destinată transportului public de călători din Iași. Imaginile cu șoferii care au încălcat legea au fost trimise direct la Biroul Rutier din cadrul Poliției. Monitorizarea șoferilor care nu respectă regulile în zona Nicolina a început doar de câteva zile

În doar câteva zile, zeci de șoferi din Municipiul Iași au fost surprinși pe picior greșit după ce nu au respectat circulația pe noua bandă unică din Nicolina.

Din ultima săptămână a lunii februarie și până în prezent, cei de la Biroul de Management al Traficului au surprins 75 de șoferi care au intrat pe banda unică din Nicolina, pe zona de la Tehnopolis până în Podu Roș. Imaginile de pe camerele de supraveghere au ajuns la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Iași care poate aplica sancțiuni.

Amenzi pentru șoferii care circulă pe banda unică din Nicolina

Astfel, între 22 februarie și 2 martie 2022, au fost suprinse 75 de autoturisme care au intrat pe banda unică, destinată mijloacelor de transport în comun.

”Urmare a mai multor sesizări zilnice ale participanților la traficul rutier care se deplasează pe traseele unde s-au instituit benzi unice, special destinate transportului public de persoane, autobuze, tramvaie, autovehicule în regim taxi, dar și autospecialelor de intervenție în regim de urgență, în baza imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere video stradale, polițiștii din cadrul Biroului Rutier pot aplica măsurile legale”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

Șoferii pot fi sancționați de Poliția Rutieră

Șoferii care intră pe banda unică destinată transportului public riscă să fie sancționați conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Articolul 108 din Ordonanța de Urgență arată cum pot fi sancționați șoferii, aceștia urmând a se alege fie cu puncte de penalizare, amendă sau chiar cu permisul suspendat.
Banda unică din Nicolina a creat multe suprize neplăcute șoferilor, mai ales celor care vin dinspre Lunca Cetățuii. În perioada orelor de vârf, coada de autoturisme se întinde pe kilometri întregi.

Bandă unică pentru autobuze și tramvaie, din Nicolina

Primăria a implementat banda unică din Nicolina în vara anului trecut. Dacă inițial, banda unică traversa doar podul Nicolina, ulterior autoritatea locală a decis să o extindă până la rondul de tramvai din CUG.

”Noi monitorizăm în continuare situația pentru a păstra afluența mijloacelor de transport în comun, a taxiurilor și a mijloacelor de intervenție, astfel încât să prevenim orice incident ce poate cauza blocarea traficului. Nu noi decidem, însă, dacă șoferii ce intră pe banda unică pot fi amendați sau nu, cazurile fiind predate la Biroul Rutier”, a menționat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al municipalității.

Amenzile pentru șoferii care intră pe banda unică din Nicolina spre Podu Roș pot fi, însă, contestate de aceștia în instanță.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024