Amenzi dure pentru austriecii care nu vor să se vaccineze! Austria va introduce obligativitatea imunizării! Ce categorii de persoane sunt exceptate de la lege

Amenzi dure pentru austriecii care nu vor să se vaccineze! Austria va introduce obligativitatea imunizării! Ce categorii de persoane sunt exceptate de la lege

10 dec. 2021, 09:12
BZI.ro, în Actualitate

Austria a anunţat faptul că de la 1 februarie 2022 va impune obligativitatea vaccinării populaţiei. Autorităţile au anunţat şi ce măsuri vor lua pentru persoanele care refuză să se imunizeze. Așadar, austriecii care refuză să se supunp legii vor putea fi amendați cu sume cuprinse între 600 şi 3.600 de euro. Totuşi, sunt şi categorii care sunt exceptate de la lege.

Referitor la obligativitatea vaccinării, reprezentanţii ONU au explicat faptul că această măsură ar trebui introdusă în ultimă instanță şi după ce au fost încercate toate celelalte modalităţi.

Austriecii care nu vor să se vaccineze vor plăti amenzi foarte mari, potrivit proiectului de lege

Așadar, autorităţile au anunţat şi ce ” pedepse ” vor suferi austriecii care nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Conform proiectului de lege se pare că fiecare austriac ce va refuza imunizarea va trebui să achite o amendă cuprinsă între 600 și 3.600 de euro.

O altă prevedere importantă este aceea în care persoanele care și-au luat amenzi pentru că nu s-au vaccinat, vor putea evita plata acestora dacă între timp se imunizează.

Dacă va fi prezentată dovada (de vaccinare), atunci procedurile vor fi anulate’, a afirmat ministrul sănătăţii, Wolfgang Mueckstein.

Ce persoane reprezintă excepţii de la vaccinare

Autorităţile austriece au precizat şi ce persoane fac excepţie de la vaccinare. Așadar, copiii cu vârste de până în 14 ani, femeile însărcinate sau persoanele care pot prezenta un document din care să reiasă că un medic i-a contraindicat vaccinarea, nu vor fi amendați dacă nu se vor vaccina.

În Austria, peste un milion de oameni nu sunt vaccinaţi, ‘mult prea mulţi’, a arătat Edtstadler. Conform proiectului, un registru de vaccinare va fi comparat din trei în trei luni cu o listă a rezidenţilor, ceea ce va face posibilă identificarea nevaccinaţilor şi aplicarea amenzilor. Austria are o populaţie rezidentă de circa 9 milioane de locuitori. Măsura se bucură de un sprijin larg în Parlament, 4 din 5 partide fiind de acord cu proiectul de lege. În prezent, în jur de 68% dintre locuitorii Austriei sunt vaccinaţi împotriva COVID-19.

Un oficial ONU a explicat când ar trebui obligativitatea vaccinării

Un înalt oficial al ONU a publicat o intervenţie pe contextul vaccinării obligatorii. Acesta menţionează faptul că autorităţile din întreaga lume trebuie să impună vaccinarea doar ca ultimă soluţie şi după ce toate celelalte metode au eșuat:

„Vaccinarea obligatorie este o soluţie de ultimă instanţă absolută şi se aplică numai atunci când au fost epuizate toate celelalte opţiuni fezabile pentru a îmbunătăţi rata de vaccinare”, a declarat Kluge.

Directorul OMS pentru Europa a avertizat, de asemenea, că vaccinarea obligatorie nu ar trebui să fie folosită pentru a creşte inegalităţile sociale în ceea ce priveşte accesul la serviciile sociale şi de sănătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *