Prima pagină » Local » Amenințat că va fi dat afară în timpul concediului medical! Acuze grave aduse companiei unde a suferit un accident grav de muncă

Amenințat că va fi dat afară în timpul concediului medical! Acuze grave aduse companiei unde a suferit un accident grav de muncă

14 iun. 2022, 01:00,
Andreea Andrei în Local

O companie din Suceava ar amenința angajații că vor fi dați afară în timpul concediului medical. Patronul ar ascunde accidentele de muncă grave și ar recurge la orice tip de șantaj pentru a nu da socoteală autorităților

Un bărbat angajat la firma Cofana Industries S.R.L. ar fi amenințat că va fi dat afară în timpul concediului medical. Acesta a suferit un accident de muncă în urma căruia nu își mai poate folosi o mână. Patronul firmei l-ar amenința și șantaja pentru că a îndrăznit să stea “prea mult” în concediu. Bărbatul are afecțiuni psihice și este foarte afectat de amenințările patronului, care mai mult de atât îl consideră “leneș” nu bolnav.

Amenințat că va fi dat afară în timpul concediului medical

Marius Lupuleac a suferit un accident de muncă în urma căruia a avut nevoie de îngrijiri medicale. Acesta și-a strivit mâna și a avut nevoie de copci pentru a i se reconstrui oasele palmei. În urma expertizelor medicale, bărbatul a primit concediu medical pentru o perioadă îndelungată, astfel încât să se întoarcă la muncă atunci când își va reveni total.

“Fratele meu are niște probleme psihice pentru care are tratament de 13 ani. El muncește dacă este de muncă, vrea să aibă banii lui, să nu ceară. L-a angajat, nu au fost probleme până acum, dar să ajungă acum să îl sune și să îl sperie. El e fricos, dacă țipi la el se panichează, nu mai spun că s-a apucat să o sune pe mama și să-i spună că Marius este leneș și de aceea nu vine la muncă. L-a sunat și l-a amenințat că îl va da afară, în condițiile în care încă are concediu medical”, declară fratele lui Marius, Cezar Lupuleac.

Marius nu a avut curaj să discute cu redactorii BZI, motiv pentru care, fratele său Cezar Lupuleac a povestit situația de la firma lui Mihai Cernisov, unde ar fi avut loc mai multe accidente de muncă, unele de o gravitate extremă.

Patronul neagă orice acuzație

Cezar și Marius Lupuleac au depus o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, dar din păcate aceștia nu au primit niciun răspuns. Cei doi frați consideră că patronul firmei ar fi protejat politic în Suceava, motiv pentru care acesta nu este tras la răspundere pentru neregulile pe care le are în cadrul companiei.

Patronul Mihai Cernisov neagă toate acuzațiile aduse, ba mai mult susține că Cezar ar fi fratele cu probleme psihice. De asemenea, patronul recunoaște că a sunat la familia Lupuleac și a întrebat când și dacă se întoarce Marius la muncă, dar neagă faptul că l-ar fi amenințat. Mihai Cernisov recunoaște franc faptul că va aștepta o perioadă, după revenirea din concediul medical a lui Marius, apoi îl va concedia.

“Categoric nu este adevărat! Eu l-am întrebat dacă poate să vină la muncă, pentru că l-am văzut că lucrează pe afară, cu căruța. Are concediu medical, foarte bine, i-am plătit și îi plătesc în continuare. L-am întrebat dacă poate să vină la muncă pentru că l-am văzut prin sat că lucrează, dar nu îl oblig. Nu l-am obligat să vină. Când se întoarce, îl mai țin o perioadă de timp și după scap de el că nici nu era de muncă! L-am luat la lucru că e dintr-o familie cu probleme, dar nu l-am amenințat. Că este leneș i-am spus mamei lui, dar din păcate acum îmi pare rău că l-am angajat. Nu am vorbit urât cu nimeni, încă l-am angajat la insistențele primarului”, declară administratorul firmei Confana Industries S.R.L., Mihai Cernisov.

Acesta neagă de asemenea faptul că la el în companie ar fi decedat două persoane în urma accidentelor la locul de muncă și susține că a avut parte de nenumărate controale din partea instituțiilor de stat.

“Nu a decedat nimeni! Doamne Ferește! Acesta este primul accident raportat, sunt rapoarte la IMM, nu am avut niciodată accidente, ăsta e primul. El și-a prins mâna la un transportor. Am avut controale de la ITM, mai multe și de la poliție. Cezar este cu probleme psihice, Marius e normal, l-am luat că sunt necăjiți, pe Cezar nu am putut să îl iau la muncă, are probleme psihice”, completează Mihai Cernisov.

Mihai Cernisov pare că nu știe neapărat care dintre frați are cu adevărat probleme psihice, ba mai mult este convins că Cezar Lupuleac este “nebun”, pentru că a avut curajul să ceară socoteală pentru cele întâmplate. Pentru moment Marius încă este amenințat că va fi dat afară în timpul concediului medical, iar patronul recunoaște că “va scăpa de el” imediat ce va putea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`