Prima pagină » Local » Amenințări din partea primarului! După ce a publicat poze cu starea drumurilor din comună, poștașul este dat afară din propriul birou!

Amenințări din partea primarului! După ce a publicat poze cu starea drumurilor din comună, poștașul este dat afară din propriul birou!

24 nov. 2022, 02:00, 4 ,
Adnana Gafton în Local

După ce a făcut publică situația drumurilor din comuna Movileni, poștașul este dat afară din spațiul în care și-a făcut birou. Camera pe care tocmai Dan Hodoroabă i-a oferit-o poștașului îi este luată, întrucât primarul pretinde că dorește să o ofere unei farmacii, cu titlu gratuit. La baza acestei solicitări ar sta realitatea pe care poștașul a făcut-o publică

Poștașul din comuna Movileni, Joana Adumitroae, trebuie să își mute biroul din cadrul dispensarului, întrucât primarul nu mai dorește ca aceasta să își desfășoare activitatea în acel spațiu. Dan Hodoroabă s-a supărat după ce femeia a prezentat starea drumurilor din comună pe rețelele de socializare și în presă. Primarul invocă alte motive ce stau la baza deciziei luate peste noapte. Se pare că publicarea stării drumurilor din comună a fost picătura ce a umplut paharul pentru primarul comunei Movileni.

persoana cu ochelari pe ochi si par roscat

Poștașul comunei Movileni are nevoie de un spațiu unde să primească corespondența

În comuna Movileni, poștașul este dat afară din propriul birou

birou intr-o camera cu doua scaune

Condițiile din birou sunt realizate în întregime de către poștaș

Poștașul din comuna Movileni, Joana Adumitroae, precizează că Dan Hodoroabă îi cere să părăsească spațiul din cadrul dispensarului, întrucât aceasta a prezentat starea drumurilor din comună pe rețelele de socializare, dar și reporterilor BZI.

„Primarul comunei Movileni mi-a spus să eliberez postul și să predau cheile. Poșta nu mi-a dat sediu, eu am solicitat la primărie să îmi se aloce un spațiu. Am primit o cameră în spatele dispensarului din Movileni. Am cumpărat birou, am pus butelie și am creat câteva condiții pentru a putea să îmi desfășor activitatea. Mi-a spus să stau în stradă! Cred că am dreptul, în calitate de localnic, să spun atunci când este ceva în neregulă. Stau doar 2 ore în acel ghișeu și apoi sunt pe teren.

O să scot biroul și o sa stau în stradă! Îmi desfășor activitatea pe orice vreme, este și normal să am nevoie de un spațiu și de drumuri de acces, în stare bună, pentru a ajunge să livrez pensia și corespondența“, afirmă Joana Adumitroae, poștaș în comuna Movileni.

Activitatea poștală se poate desfășura și la domiciliul poștașului, întrucât este vorba de un spațiu rural. Prin obținerea dreptului de a presta servicii de agenție poștală, solicitantul se obligă să pună la dispoziție spațiul necesar pentru desfășurarea activității. Reședința poștașului din localitate se află într-un loc mai puțin accesibil pentru mașina ce aduce corespondența. Din acest motiv a solicitat spațiul din cadrul dispensarului, întrucât acesta se află la strada principală.

constructie cu pereti roz si geamuri

Primarul dorește ca poștașul să părăsească spațiul întrucât a făcut public situația drumurilor din comună

Primarul are motivul perfect: „Ofer spațiul unei farmacii, cu titlu gratuit“

lampa pe un birou intr-o camera

Dan Hodoroabă afirmă că nu are nimic personal cu poștașul

Dan Hodoroabă a precizat faptul că la baza deciziei de a o scoate pe Joana Adumitroae din acel spațiu stau alte motive.

„În acel spațiu va veni o farmacie. I-am pus în vedere doamnei să-l elibereze. Nu am probleme cu postările doamnei și cu ce afirmă pe rețelele de socializare. Am rugat-o frumos să își strângă lucrurile și să părăsească spațiul pe care i l-am acordat. Am încercat să o ajut pe cât posibil. Cei de la farmacie plătesc în prezent o chirie foarte mare, iar eu o să le dau acel spațiu, cu titlu gratuit. Mă repet, nu am nimic personal cu doamna!“, menționează primarul.

În comuna Movileni, chiar și secretara, Carmen Ancuța, decide după bunul plac. Angajamente pentru proiecte, sume imense aruncate după bunul plac, firme ce rămân doar cu promisiunile și tragedia copiilor ce învață în școli fără condiții sunt doar câteva dintre activitățile unui funcționar public. Teoretic, acestea se pot încadra cu ușurință în fals și uz de fals, deturnare de fonduri publice sau folosirea influenței funcției.

Dacă poștașul va fi dat afară din spațiul de la dispensarul din Movileni, singura variantă este să își desfășoare activitatea de acasă.

Comentarii
  • Om al satului

    Drumurile din Movileni chiar sunt intr-o stare jalnica. De secol 19, cu muuuulta indulgenta.
    Pe lista de prioritati, daca exista asa ceva, nu intra in nici un caz reabilitarea acestora.

  • Dar de ce sa dai spatiu cu titlu gratuit unei farmacii care face profituri din activitateasa?????????
    Consilierii locali sunt de acord cu asa ceva ? Pai de ce?
    Serviciile de posta nu sunt prioritare in comuna asta?

  • Pentru ca poate?!
    I se pare lui ca este stapan, ca poate face ce vrea, fara consecinte. Consilieri locali? Care-s aia? Nu am auzit sa se opuna careva la toate trasnaile primarului.

  • primarul e un poorc.comuna fara drumuri,fara nic.spaga sa fie mare,atat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`