Prima pagină » International » Amenințarea lui Vladimir Putin pentru Europa: „Vom condamna coada lupului să fie înghețată”
Amenințarea lui Vladimir Putin pentru Europa: „Vom condamna coada lupului să fie înghețată”

Amenințarea lui Vladimir Putin pentru Europa: „Vom condamna coada lupului să fie înghețată”

07 sept. 2022, 20:19, 3 ,
în International

Replica lui Vladimir Putin la planul Uniunii Europene de a plafona prețul gazului rusesc este: „o sa le înghețe coada”. Amenințarea liderului de la Kremlin vine după un videoclip apocaliptic difuzat de compania energetică Gazprom în care arată o Europă intrată într-o nouă eră glaciară.

Războiul declaraţiilor dintre Moscova şi Bruxelles se încinge.

„Nu vom furniza gaze, petrol, cărbune, combustibil pentru încălzire – nu vom furniza nimic.

Ne-ar rămâne un singur lucru de făcut: ca în celebrul basm rusesc, vom condamna coada lupului să fie înghețată.

Vor exista decizii politice care să contrazică contractele? Da, nu le vom îndeplini. Nu vom furniza absolut nimic dacă va contrazice interesele noastre”, a declarat Vladimir Putin.

Gazprom a difuzat un videoclip „apocaliptic”

Corporația energetică rusă Gazprom a difuzat un videoclip „apocaliptic”, în care amenință că va opri gazul către Europa înainte de venirea iernii.

Înregistrarea, distribuită pe rețelele de socializare, conține imagini care arată cum Gazprom oprește complet robinetul pentru gaze şi imagini cu capitale europene acoperite de zăpadă.

Pe 2 septembrie, Gazprom a anunțat că a fost descoperită o scurgere de ulei în timpul unei operaţiuni de întreținere de rutină, la o unitate de la stația de compresoare Portovaya.

Drept urmare, conducta de gaz va fi oprită complet până când problema va fi remediată.

Potrivit lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, sancțiunile occidentale au fost motivul pentru oprirea completă a livrărilor și închiderea gazoductului Nord Stream-1.

Ursula von der Leyen propune un plafon la preţul gazelor naturale ruseşti

Miercuri, preşedintele Executivului comunitar, a anunţat că pe lângă stabilirea plafonului la preţul gazelor naturale ruseşti, reducerea utilizării energiei în perioadele de consum de vârf, va mai impune o limită pentru veniturile firmelor producătoare de electricitate cu costuri reduse şi o contribuţie de solidaritate din partea companiilor de petrol şi gaze.

„Vom propune un plafon de preţ pentru gazele naturale ruseşti. Obiectivul este foarte clar. Trebuie să reducem veniturile Rusiei pe care Puţin le utilizează pentru a-şi finanţa războiul îngrozitor din Ucraina”, a spus Ursula von der Leyen.

De asemenea, Ursula von der Leyen susţine că blocul comunitar este pusă în faţa unei situaţii extraordinare pentru că Federaţia Rusă nu este un furnizor de încredere şi manipulează pieţele energetice. Preşedintele CE susţine că această manipulare are efecte secundare pe piaţa de electricitate unde se constată preţuri astronomice la electricitate pentru gospodării şi companii, precum şi o volatilitate extremă pe piaţă.

„De aceea, vom prezenta un set de măsuri imediate care vor proteja consumatorii vulnerabili şi companiile şi îi vor ajuta”, a declarat Ursula von der Leyen. Prima propunere vizează o reducere inteligentă a cererii de electricitate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Ne da Zelinschi si Europa gaze petrol cărbune. Stăm linistiti, infernul inca nu a început . Important este ca Europa sa ajute Ucraina si sa asculte ordinele lui Zelinschi.

  • Ar mai fi niște variante ! , dar mai întăi va fi răsturnata tabla de șah și schimbați unii jucături, piesele din nou aranjate și jucători noi mai flexibili

  • Sanctiunile impuse Rusiei afectează doar Europa.RUsia o duce foarte bine are crestere economica dar noi ne ducem ire versibil la vale rau de tot. Ucraina nu mai trebuie sa primească armament si bani de la Europa pentru armament.Ucraina cu Zelinschi vor al treilea război mondial ca sa castige razboiul.Oricum războiul nu va fi castigat de Ucraina, pentru interesele Ucrainei.Acest război nu trebuie sa depaseasca granitele si nu trebuie sa suferim toti din cauza unor idioti. ESTE RAZBOIUL LOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`