Prima pagină » Local » Amenințare fără precedent, într-o școală din Iași! După ce a lăsat un elev repetent, a aflat că propriii copii îi vor fi uciși de părintele revoltat: „Eu ți-i omor!” (Exclusiv)
Amenințare fără precedent, într-o școală din Iași! După ce a lăsat un elev repetent, a aflat că propriii copii îi vor fi uciși de părintele revoltat:

Amenințare fără precedent, într-o școală din Iași! După ce a lăsat un elev repetent, a aflat că propriii copii îi vor fi uciși de părintele revoltat: „Eu ți-i omor!” (Exclusiv)

07 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean a fost pedepsit recent de judecători, după ce a făcut scandal la o școală din județ. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Costică Amariei la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru amenințare. Oamenii legii au afirmat că individul i-ar fi amenințat pe directorul Școlii Todirești și pe o profesoară din cadrul unității de învățământ, din cauză că baiatul lui a rămas repetent

Un director de școală și o profesoară din Iași au trecut prin momente de groază, după ce au fost amenințați! Un părinte le-a promis răzbunare, după ce băiatul lui a rămas repetent!

„Îți omor copiii!”, ar fi zis individul.

Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru părintele iritat. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat pe Costică Amariei la 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru amenințare.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Consiliului Local Todirești sau al oricărei instituții aflate în subordine a acestuia”, au menționat judecătorii ieșeni.

În plus, individului i-a fost interzis să se apropie la mai mult de 50 de metri de directorul școlii și de profesoară, pe o perioadă de 2 ani. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Costică Amariei, acuzat că a făcut scandal la școală

Procesul ieșeanului Costică Amariei (46 de ani) a început pe data de 16 octombrie 2020. Atunci, procurorii l-au trimis în judecată sub acuzația de amenințare.

„Pe 30 ianuarie 2020, în jurul orei 16:15, inculpatul, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în incinta Școlii Gimnaziale nr. 1 Todirești, pentru a discuta cu persoana vătămată, director al instituției de învățământ sus-menționate, despre situația fiului său, P.A., fost elev al acestei școli. În momentul în care s-a întâlnit cu persoana vătămată, inculpatul i-a reproșat că a primit multe amenzi din cauza acesteia, după care a început să adreseze jigniri: «Profesorii sunt incompetenți și din cauza lor fiul meu a rămas repetent și nu a mai mers la școală!»”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Aceștia au adăugat că discuțiile dintre director și individ, începute inițial pe holul școlii în prezența îngrijitorului unității, au continuat în cabinetul directorului, iar, pe fondul nemulțumirilor legate de situația școlară a fiului său, individul ar fi amenințat-o pe persoana vătămată.

„Îți voi omorî copiii!”, i-ar fi zis individul directorului școlii.

Amenințările au continuat în școala din județul Iași

Anchetatorii au spus că actele de amenințare i-au produs o stare de temere directorului școlii.

„După ce a ieșit din incinta școlii, inculpatul a mers la un magazin din apropiere, unde a consumat bere, iar, în jurul orei 17:15, a observat că, din școală, ieșeau două cadre didactice. Inculpatul s-a poziționat inițial în dreptul porții de acces în curtea școlii, cu intenția de a bloca deplasarea celor două cadre didactice, atitudinea sa inducând o stare de temere unei martore, care s-a speriat și s-a întors către ușa de acces în școală.

Totuși, la solicitarea persoanei vătămate (profesoară), inculpatul i-a permis acesteia să se deplaseze către stradă (pe DJ 281), unde era parcat autoturismul personal. În timp ce se deplasa spre autoturism, inculpatul a întrebat-o cum se numește și ce materie predă. Persoana vătămată a refuzat să îi răspundă inculpatului, iar acesta s-a apropiat de autoturism la circa 0,5 metri, afirmând că îi va sparge mașina, activitate pe care o va realiza în municipiul Pașcani”, au subliniat oamenii legii. În urma incidentului, directorul școlii a depus o plângere penală.

La audieri, individul a recunoscut faptele, dar a ținut să aducă niște precizări

Martorii audiați au spus că, în trecut, Costică Amariei a mai intrat în școală, unde a tulburat procesul de învățământ, motiv pentru care a fost amendat în mai multe rânduri. La audieri, individul a recunoscut faptele, dar a ținut să aducă niște precizări.

„Prin lăsarea ca repetent a fiului meu, profesorii mi-au omorât copilul. I-am spus că, drept răzbunare, și eu îi voi «omorî» pe copiii directorului, dar în sensul de «a-i face de rușine», întrucât tatăl acestora și soțul directoarei consumă băuturi alcoolice în timpul programului de lucru”, a afirmat ieșeanul.

Totuși, fosta dirigintă a copilului acestuia a menționat că băiatul era indisciplinat, nu era mereu în clasă după ce se suna de ore, nu asculta liderul clasei, apostrofa colegii și profesorii, deranja orele, refuza să-și facă temele și înregistra absențe, motiv pentru care nu a înregistrat rezultate favorabile la școală, a rămas repetent și, mai apoi, a abandonat școala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`