Prima pagină » Local » Amendă usturătoare data de Poliția animalelor Iași. Un ieșean a fost amendat pentru o postare pe un site de socializare!

Amendă usturătoare data de Poliția animalelor Iași. Un ieșean a fost amendat pentru o postare pe un site de socializare!

12 apr. 2022, 02:00,
Andreea Andrei în Local

În ziua de 10 aprilie 2022 au avut loc mai multe acțiuni de informare în cadrul cărora s-au acordat sancțiuni persoanelor ce nu respectă reglementările în vigoare. De asemenea un bărbat a fost sancționat după ce Poliția animalelor Iași s-a autosesizat în urma unei postari pe o rețea de socializare.

Au fost acordate 19 sancțiuni pe data de 10 aprilie 2022 în cadrul unei acțiuni comune la care au participat Poliția Animalelor Iași, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Popricani și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Iași.

cladirea DSV Iași

Una din instituțiile cu care Poliția animalelor cooperează este Direcția Sanitar-Veterinară

Sancțiuni pentru proprietarii animalelor ce nu respectă prevederile legale

o piata cu mai multi oameni

O acțiune colectivă a avut loc într-o piață agroalimentară din Cîrniceni

Cele 19 sancțiuni au fost date persoanelor care nu respectau prevederile legale cu privire la reglementările sanitare de comercializare a produselor de proveniență animală și persoanelor ce nu au respectat reglementările de comercializare și întreținere a unui animal viu.

„S-a acționat pentru verificarea modului de respectare a legislației sanitară veterinară în vigoare în contextul vânzării/cumpărării, în orice mod a animalelor, ori luării acestora în proprietate cu orice titlu, inclusiv a celor din specia canină, promovate spre comercializare/înstrăinare prin anunțuri on-line pe site-uri de profil”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Acțiunea a avut loc în piața agroalimentară din localitatea Cîrniceni, comuna Țigănași, în intervalul orar 08.00-12.00 . Aceasta  a avut ca scop informarea cetățenilor asupra competențelor Biroului pentru Protecția Animalelor. Pentru această cauză au fost împărțite un număr de 100 de pliante informative și 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.140 lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru  nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și pentru nerespectarea normelor cu privire la înstrăinarea unui animal.

caine pe masa unui veterinar care îi ține capul

Poliția animalelor s-a autosesizat în cazul unui câine lovit de o mașină

Poliția animalelor Iași s-a autosesizat în urma unei postări pe o rețea de socializare

 mai multe mașini pe o strada din Iasi

Încă nu este cunoscută identitatea șoferului care a fugit de la locul accidentului

Poliției animalelor s-a autosesizat în urma unei postări video pe o platformă de socializare în care se vedea că un bărbat a accidentat cu mașina un câine. Bărbatul a abandonat patrupedul pe carosabil fără a se interesa de starea animallului.

„Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Iași au identificat autoturismul care ar fi accidentat patrupedul, în prezent efectuându-se verificări pentru stabilirea identității conducătorului auto. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace, faptă prevăzută și pedepsită prin lege. Câinele a fost transportat de către un martor la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie din cadrul Universității de Științele Vieții Iași pentru acordare de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjiac.

Fapta în cauză s-ar fi întâmplat, conform filmării de pe platforma de socializare, în data de 9 aprilie 2022, iar șoferul care a accidentat câinele ar fi plecat mai departe fără a opri pentru a se asigura că starea animalului este una ce nu îi pune în pericol viața.

Poliția animalelor Iași s-a autosesizat și continuă ancheta în acest caz până la aplicarea măsurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *