Prima pagină » National » Amendă şi muncă în folosul comunităţii pentru vecinii cu bormaşină sau care folosesc aspiratorul. Uite de ce
Amendă şi muncă în folosul comunităţii pentru vecinii cu bormaşină sau care folosesc aspiratorul. Uite de ce

Amendă şi muncă în folosul comunităţii pentru vecinii cu bormaşină sau care folosesc aspiratorul. Uite de ce

01 mart. 2021, 15:26,
în National

Nu ai voie să mai faci gălăgie în bloc! Tocmai a intrat în vigoare o lege menită să-i descurajeze pe cei care folosesc bormaşina sau ascultă muzică la volum prea mare. Este vorba, bineînţeles, de perturbarea liniştii publice din timpul orelor de linişte.

Care sunt acestea? Ei bine, intervalele orare sunt 13.00-14.00, respectiv 22.00-08.00. Dacă încalci legea, primeşti amendă sau chiar eşti condamnat să faci muncă în folosul comunităţii.

Bineînţeles, se dau amenzi şi dacă e vorba de petreceri, strigăte ori zgomotele prea mari, produse de orice obiecte şi aparate. Amenda poate ajunge la 1.500 de lei. Dacă repeţi fapta, adică deranjezi vecinii, în termen de 24 de ore, amenda creşte până la 3.000 de lei şi totodată vei presta 70-120 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Amenda este între 500 – 1.500 lei

Iata ce scrie în Legea pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice:

  • tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
  • tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora.

Nici petrecerile la cort nu vor mai fi tolerate, dacă perturbă liniștea publică. Petrecerile la cort, indiferent că sunt la oraș sau la țară, vor fi aspru sancționate. Acest lucru ar fi fost oarecum ambiguu anul trecut. Atunci, multe evenimente au avut loc la cort, nu neapărat în zone retrase. Petrecerile de după nuntă sau cumătriile s-au ținut inclusiv în curți. Muzica și larma s-au auzit foarte bine la vecini…

Totodată apare întrebarea dacă polițiștii vor interveni în cazul petrecerilor cu lăutari, care, de multe ori, sunt organizate în stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`