Prima pagină » National » Amendă pentru toți șoferii care fac asta! Gestul banal care le aduce probleme conducătorilor auto
Amendă pentru toți șoferii care fac asta! Gestul banal care le aduce probleme conducătorilor auto

Amendă pentru toți șoferii care fac asta! Gestul banal care le aduce probleme conducătorilor auto

13 iun. 2024, 08:00,
BZI.ro, în National

Se dă amendă pentru toți șoferii care fac asta! Este vorba de tot felul de manevre considerate teribiliste, făcute cu mașina în spațiile publice. Noua regulă se aplică mai ales șoferilor care folosesc autovehiculele în natură. Iată gestul banal care le aduce probleme conducătorilor auto.

Amendă pentru toți șoferii care fac asta!

Teribilismul îi poate costa scump pe șoferii care sunt prinși că fac tot felul de manevre cu mașina în spațiile publice. Noua lege se referă în special la șoferii care merg cu mașina la munte și fac manevre necorespunzătoare. De exemplu, cei ce trec cu mașina prin albia unei ape curgătoare de la munte, potrivit noii legislații privind pescuitul și protecției resursei acvatice vii, care se aplică de câteva zile pot risca amenzi usturătoare dacă sunt prinși.

Printre foarte multe alte prevederi, noua lege stabilește că ,,circulația autovehiculelor de orice tip și transportul cu orice mijloace al buștenilor prin albia minoră a râurilor și pâraielor din zona de munte” reprezintă o contravenție, ce se sancționează cu amendă.

Amenda aplicabilă este cuprinsă între 6.000 și 10.000 de lei. În plus, legea spune că această abatere se sancționează și cu ,,reținerea și suspendarea pe o durată de 120 de zile a permisului, licenței sau a autorizației de pescuit comercial, după caz.”

Programul care depistează conducătorii auto ce nu respectă legea

Legi mai stricte pentru șoferi se aplică nu doar în România, ci și în străinătate. De exemplu, conducătorii care încalcă legea vor fi depistați de Inteligența Artificială. O cameră mobilă va fi instalată pe drumurile din East Yorkshire și Northern Lincolnshire pentru a prinde șoferii care folosesc telefoanele și pe cei care nu poartă centura.

Poliția britanică a declarat că se vor monta camere care folosesc Inteligența Artificială pentru a prinde șoferii din trafic care nu respectă regulile de circulație.

,,Această cameră folosește inteligența artificială (AI) pentru a identifica conducătorii auto care ar putea încălca legea. Imaginea este apoi trimisă unui ofițer care completează un control secundar și numai cei care comit infracțiuni vor fi urmăriți penal.”, au transmis oamenii legii.

Șoferul care este depistat folosind un telefon mobil în timp ce conduce riscă să fie amendat cu 200 de lire sterline. Conducătorii auto care nu poartă centura de siguranță în vehicul riscă o amendă de 100 de lire sterline. Mai multe legi rutiere au intrat în vigoare recent la nivel internațional. De exemplu, în Spania sunt introduse dispoziții mai stricte privind utilizarea dispozitivelor mobile și, în special, a aplicațiilor care avertizează șoferii cu privire la radare.

Conducătorii auto din Spania pot fi amendați cu 30.000 de lei și suspendarea permisului dacă folosesc aplicații pe telefoanele mobile care îi avertizează pe șoferi cu privire la radare. Spaniolii vor avea încă un motiv în plus să nu folosească telefoanele mobile în timp ce conduc, întrucât noile modificări promovate la Codul Rutier vor prevedea amenzi și mai mari. Noua lege este valabilă și pentru cetățenii care merg în vacanță în Spania. Recent, a fost anunțat faptul că se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *