Prima pagină » National » Amendă de până la 2900 lei dacă aveți instalat acest tip de alarmă pe mașină
Amendă de până la 2900 lei dacă aveți instalat acest tip de alarmă pe mașină

Amendă de până la 2900 lei dacă aveți instalat acest tip de alarmă pe mașină

22 aug. 2020, 19:06,
în National

Amenzi usturătoare pentru cei ce nu se vor conforma noului cod rutier, care a suferi mai multe modificări. Printre acestea, cele referitoare la dispozitivele montate pe mașini, care trebuie să respecte anumite reguli stricte.

Amenzile pot ajunge până la 2.900 de lei, dacă sistemele antifurt sunt neconforme. Conform legii în vigoare, o alarmă auto nu trebuie să sune mai mult de un minut, iar intensitatea sunetului trebuie să respecte anumite standarde fonice.

„După cum a stabilit Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997 care aprobă Normele de igiena și recomandări privind mediul de viață al populației, valoarea maximă a pragului fonic pentru apartamente este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții, între orele 22:00 – 06:00. De asemenea, specialiștii au determinat valoarea nivelului acustic în interiorul unei camere ce are ferestrele închise”.

Alarmele auto sensibile, interzise

Noul regulament de aplicare a Codului rutier interzice inclusiv alarmele auto extrem de sensibile. „Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanșează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul”, se arată în document.

Așadar, șoferii care încalcă aceste prevederi ale legistlației rutiere riscă amenzi contravenționale, cuprinse între nouă și 20 de puncte-amendă, ceea ce înseamnă amenzi între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *