Prima pagină » Actualitate » Amendă de 3.000 de lei pentru proprietarii care fac aceste lucrări în apartament! Mulți nu știau asta
Amendă de 3.000 de lei pentru proprietarii care fac aceste lucrări în apartament! Mulți nu știau asta

Amendă de 3.000 de lei pentru proprietarii care fac aceste lucrări în apartament! Mulți nu știau asta

15 oct. 2024, 14:40,
Mirela Gabriela Todosi în Actualitate

Se dă amendă de 3.000 de lei pentru proprietarii care fac aceste lucrări în apartament! Este vorba despre modificările făcute în locuință, care presupun lucrări de spargere a unui perete, a unei debara sau lucrări de modificare a unei camere sau a unui balcon. Cei care lucrează cu bormașina sau ciocanul pot fi sancționați sever, chiar dacă respectă programul de liniște. Mulți nu știau asta.

Amendă de 3.000 de lei pentru proprietarii care fac aceste lucrări în apartament!

Puțini locatari știu că anumite activități de renovare făcute în apartament sunt ilegale și se sancționează conform legii. Ce care fac modificări la apartament cu bormașina sau cu ciocanul pot afecta rezistența blocului. Chiar dacă lucrările se fac ținând cont de programul de liniște, proprietarii riscă amenzi uriașe.

Unii fie desființează debaraua pe care o consideră inutilă, alții sparg peretele dintre cameră și balcon. Legea prevede sancțiuni dure pentru cei care prin acțiunile lor pun în pericol ,,integritatea structurală a condominiului sau a altor proprietăți individuale, precum și a bunei funcționări a instalațiilor aferente acestora.” Iar amenda în acest caz este cuprinsă între 500 lei și 3.000 lei. Sunt însă și lucrări care se pot face fără autorizație de construire. Lucrările care nu modifică structura de rezistență, caracteristicile inițiale ale construcțiilor sau aspectul arhitectural al acestora, nu au nevoie de aprobare de la primărie.

Locatarii care fac lucrări de îmbunătățire a blocului pot fi amendați, potrivit legii. Cei care vor să dea cu var în scara blocului, să îmbunătățească fațada blocului sau să amenajeze terasa blocului riscă să primească o amendă de 9.000 de lei. Una dintre lucrările pe care locatarii de la bloc le fac este să repare terasa și să o amenajeze după bunul plac. Pentru a face această lucrare, trebuie să fie respectați anumiți pași legali. În caz contrar, persoana care face lucrarea va fi amendată.

Ce trebuie să știe cei care își renovează locuința

Viața la bloc implică respectarea mai multor reguli. De exemplu, proprietarii trebuie să țină cont de părerea vecinilor în momentul în care fac lucrări de renovare atât în interior, cât și în exterior. Au nevoie de autorizații de construcții în anumite cazuri, conform prevederilor legale. Persoanele care nu respectă aceste reglementări riscă să primească amenzi mari. Sancțiunile pentru lucrări neautorizate, chiar în propria locuință, pornesc de la 1.000 și pot ajunge la 100.000 de lei. În cazul în care proprietarul continuă lucrările fără autorizație după plata amenzii, acesta riscă să primească și dosar penal.

Cei care stau la bloc și au balcon, dar vor să facă modificări trebuie să știe că fără o autorizație, închiderea balconului este ilegală. Amenzile pot ajunge până la 100.000 de lei, iar în unele cazuri se poate decide chiar și închisoarea, în funcție de gravitatea și complexitatea situației.

Mai mult, locatarii trebuie să știe că pot primi amenzi uriașe dacă nu respectă programul de liniște. Muzica la volum maxim, certurile și activitățile zgomotoase din locuințe în timpul orelor de liniște se vor sancționa mai sever, cu amenzi de peste 1.000 de lei.

Proprietarii care fac modificări în apartamente fără a avea autorizație riscă să fie amendați cu 3.000 de lei. Amenda variază în funcție de gravitatea faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`