Prima pagină » Titlurile zilei » Amenajare spectaculoasă de Crăciun la parterul unui bloc din Iași! De 3 ani trezește invidia vecinilor – FOTO/VIDEO

Amenajare spectaculoasă de Crăciun la parterul unui bloc din Iași! De 3 ani trezește invidia vecinilor – FOTO/VIDEO

27 dec. 2023, 02:00,
Aleksandra SISMANOVIC, în Titlurile zilei

Un bărbat din Iași, din cartierul Frumoasa, și-a amenajat spectaculos grădina din fața blocului, ca pe un paradis, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. La parterul blocului 772 a împodobit cu cele mai frumoase decorațiuni: baloane, oameni de zăpadă, Moș Crăciun și multe alte instalații strălucitoare

De 3 ani, ieșeanul care locuiește pe strada Neptun, din cartierul Frumoasa, își decorează grădina de la parterul blocului. Anul acesta, bărbatul, care a vrut să-și păstreze anonimatul, pare că vrea să impresioneze întregul cartier. Acesta a împodobit brazii cu beteală și instalații, a decorat cu baloane în formă de Moș Crăciun și oameni de zăpadă.

„De 3 ani ornez frumos grădină din fața blocului în care locuiesc. De 3 ani mă bucur de această activitate, de a decora grădină. La anul poate aduc ceva nou, depinde, vedem. Îmi face plăcere să fac acest lucru, nu mă deranjează că mă implic”, a spus bărbatul.

Costurile la curent nu-l împiedică pe acesta să-și decoreze grădina

Deși de 3 ani are costuri mai mari la factura de curent, ieșeanul nu se abate de la țelul său, de a avea cea mai frumoasă grădină. Instalația consumă 2-3 kw în decursul a 4-5 ore. Ziua nu este aprinsă, ci doar seara și pe timpul nopții, pentru câteva ore. De asemenea, decorațiunile din grădină nu necesită o sursă de curent, unele sunt și pe bază de baterii. Pentru toate instalațiile a cumpărat aproximativ 150 de baterii.

„La curent nu am costuri mari, chiar am verificat. Se consumă cam 2-3 kw pe 4-5 ore, deoarece jumate din decorațiuni sunt pe baterii. Mi-au trebuit aproximativ 150 de baterii pe un sezon. Nu doresc să ofer prea multe detalii, am făcut-o pentru mine și vecinii mei și pentru cei care doresc să simtă sărbătoarea Crăciunului. Nu doresc să mă laud, puteți să pozați și să admirați. Noaptea se vede cel mai frumos. Grădina este luminată”, a mai zis bărbatul pasionat de decorațiuni.

De 3 ani, bărbatul din Iași investește în cele mai frumoase instalații de Crăciun

Ieșeanul investește, an de an, în instalații fără să ceară ajutor financiar vecinilor săi. Acesta spune că pe sezon cheltuie 1.000 de lei pentru decorațiunile de Crăciun și încearcă să aducă ceva nou de fiecare dată. Chiar dacă și vecinii săi au acces la frumoasa grădină, nu și-a permis să le ceară contribuții financiare pentru a amenaja spațiul din fața blocului.

„Investiția aceasta o fac an de an, aproximativ o mie de lei pe an. Nu este deloc mult, după cum am spus, o fac cu mare drag. Am făcut-o pentru noi, pentru vecini, pentru toată lumea care vrea să se uite și să admire un peisaj frumos de iarnă cu decorațiuni de Crăciun. Nu contează că doar eu am contribuit, mi-am dorit să fac acest lucru pentru mine și pentru vecinii mei, ca să avem un peisaj frumos”, a încheiat ieșeanul.

De 3 ani, bărbatul din Iași amenajează spectaculos grădina de la parterul blocului său cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.

Comentarii
  • Rectificați „și-a amenajat” și „își decorează” in A AMENAJAT și DECOREAZĂ, că grădina aia NU-i proprietatea lui particulară!… Ca să nu mai spunem de… „blocului său”!!!

  • Vecinul de la 2

    Corect, probabil cel care a scris articolul locuiește la curte…?

  • Felicitari V.B. !

  • seful de scara

    In general, ceilalti vecini, putori mizerabile, betivii, curvele si golanii din bloc, care beau bere la pet si isi bat nevestele, pe uele chiar de craciun, sigur ca invidiaza.
    Nici nu ajuta, nici nu pastreaza curatenia, majoritatea celorlalti locatari sunt betivi si mizerabili.

  • Alt nesimtit care, cu pilele cuvenite la primarie, a ocupat spatiul comun si si-a tras porcul gradina unde sa dea cu râtul. Iar astia il lauda. Spune multe despre IQ-ul celor care scriu articolele…

  • Panainte Georgiana

    Mult mai frumos decat ce a pus Chirica prin oras. Tot iesenii sunt baza, nu habarnistul ala de primar.
    Marile cartiere din Iasi o luminita de sarbatori nu au. Pentru ca .. asa a vrut primarul.

  • prostii si putorile mor de invidie
    oamenii normali se bucura de ce e frumos

  • Lol, auzi la ăla, „oamenii mor de invidie’… Invidie pentru ce, imbecilule? Pentru tupeu, ocupare ilegală și furt din proprietatea publică? Numai niște comuniști împuțiți ar putea justifica gestul unor astfel de javre care nu respectă drepturile colacatatilor și proprietatea comună.

  • Intenția e buna, rezultatul este ridicol. Înțelesul termenului „frumos” este foarte diferit, de la om la om. E horror, ar fi fost nimerit ca decor de Halloween.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *