Prima pagină » Actualitate » Ambulatoriul Spitalului „Parhon” din Iași se va redeschide pe 5 iunie! Pacienții vor beneficia de consultație numai dacă se programează telefonic înainte
Ambulatoriul Spitalului

Ambulatoriul Spitalului „Parhon” din Iași se va redeschide pe 5 iunie! Pacienții vor beneficia de consultație numai dacă se programează telefonic înainte

29 mai 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Actualitate

Ambulatoriul Spitalului „Parhon” din Iași se va redeschide din data de 5 iunie. Pacienții care doresc să beneficieze de un consult, vor trebui să se programeze telefonic. Dr. Ionuț Nistor spune că înainte de a fi consultați, bolnavii vor trece printr-un filtru epidemiologic. De la începutul stării de urgență și până în prezent, la Spitalul „Parhon” s-au primit doar urgențele medicale. În acest moment, unitatea medicală este ocupată doar la 50% din capacitatea maximă din cauza pandemiei de coronavirus

De pe data de 5 iunie se va redeschide ambulatoriul Spitalului „Parhon” din Iași . Ieșenii care doresc să beneficieze de un consult de specialitate la unitatea medicală vor fi nevoiți să-și facă programare telefonică și să se prezinte la medic la ora stabilită. În medie, vor fi consultați aproximativ 40 de pacienți pe zi. Medicul Ionuț Nistor, purtător de cuvânt la spital, spune că de la începutul stării de urgență și până în prezent, la unitatea medicală s-au primit doar urgențele majore. În acest moment, spitalul este ocupat doar la 50% din capacitatea maximă. Totodată, săptămânal, 10 pacienți diagnosticați cu coronavirus și internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași sunt transferați la Spitalul „Parhon” pentru procedurile de dializă.

De pe 5 iunie, pacienții pot beneficia de un consult la Spitalul „Parhon” din Iași doar pe bază de programare

Medicul Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon” din Iași, a anunțat că pacienții care doresc să beneficieze de un consult de specialitate vor trebui să își facă o programare telefonică în funcție de afecțiunea de care suferă sau de secția căreia dorește să se adreseze. Conducerea unității medicale a pus la dispoziție următoarele numere de contact: pentru ambulatoriul de Urologie, sunați la: 0726 730 896, pentru ambulatoriul de Transplat Renal sunați la: 0726 730 884, pentru ambulatoriul de Nefrologie sunați la: 0720 550 384, pentru ambulatoriul de Geriatrie: 0728 854 445 și pentru medicină internă la: 0727 739 260.

„Vom evalua aproximativ 40 de pacienți pe zi, păstrând capacitatea spațiilor și timpii de sterilizare. Rugăm pacienții care ni se adresează să se programeze telefonic și să se prezinte la unitatea medicală la ora stabilită. În ambulatoriu vor fi o asistentă și un medic care vor deține lista cu programări pe baza numelor și a orelor anterior comunicate”, a precizat dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon” din Iași.

De la începutul stării de urgență, conform reglementărilor emise prin ordonanța de urgență, Spitalul „Parhon” din Iași a internat doar pacienții aflați în stare gravă, pacienți care reprezentau o prioritate.

„În acest moment utilizăm 50% din capacitatea maximă pentru spitalizare de zi și spitalizarea continuă, unde avem internați 62 de pacienți. La secția de Nefrologie avem, totodată, 25 de pacienți internați. Cifra este aproape de capacitatea maximă, având în vedere prevederile legale emise pentru această perioadă”, spune dr. Ionuț Nistor.

Zece pacienți, diagnosticați cu COVID-19 și cu boli renale grave, fac dializă la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași

Săptămânal, 10 pacienți diagnosticați cu coronavirus sunt transferați la Spitalul „C.I. Parhon”, pentru a efectua procedurile de dializă. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, diagnosticați cu coronavirus. Pe lângă infecția cu noul tip de virus, aceștia suferă și de probleme renale grave, viața lor depinzând de procedurile de dializă. În această direcție, conducerea spitalului a izolat un etaj al unitățiii medicale și este pregătit pentru a primi pacienții cu coronavirus.

„Primim săptămânal pacienți diagnosticați cu coronavirus, dar care suferă și de boli renale grave și au nevoie de procedurile de dializă pentru a supraviețui. În acest moment, efectuăm proceduri de dializă pentru 10 pacienți cu coronavirus internați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași”, mai spune dr. Ionuț Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *