Prima pagină » Local » Ambulatoriul IRO Iași se va muta pe Sărărie, într-o altă clădire ce aparține institutului
Ambulatoriul IRO Iași se va muta pe Sărărie, într-o altă clădire ce aparține institutului

Ambulatoriul IRO Iași se va muta pe Sărărie, într-o altă clădire ce aparține institutului

28 iun. 2022, 00:01,
Codruța Șoroagă, în Local

Începând de luni, 27 iunie 2022, ambulatoriul din cadrul Institutului Regional de Oncologie se va muta în clădirea de pe strada Sărărie, din apropiere de Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice. Până acum, ambulatoriul integrat IRO Iași era situat la parterul unității medicale, precum și într-o clădirea află în vecinătate unității medicale.

Pacientul care se prezintă pentru prima dată la Institutul Regional de Oncologie din Iași trebuie să aibă asupra sa cartea de identitate, cardul de sănătate și bilet de trimitere către medicii de specialitate din IRO. Pacienții își pot face programări pentru consultații în cabinetele din Ambulatoriu Integrat al Institutului Regional de Oncologie Iași prin intermediul numărului de telefon 0751 193 788 / 0374 468 468 sau prin intermediul adresei de email [email protected].

Ambulatoriul IRO Iași a fost mutat în apropiere de Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice

Începând de luni, 27 iunie 2022, ambulatoriul din cadrul Institutului Regional de Oncologie se va muta în clădirea de pe strada Sărărie, din apropiere de Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice. Mirela Grosu, manager IRO Iași, a anunțat că fostele spații ale ambulatoriului vor fi destinate unor alte proiecte desfășurate în cadrul institutului.

Institutul Regional de Oncologie Iași se află în posesia unui teren situat în strada Sărărie nr. 177 C, situat în imediata vecinătate a Centrului de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice, unde se dorește să se construiască Centrul Național de Terapie cu Protoni. Pentru a face loc Centrului de Protonoterapie, s-a decis ca trei construcții, K, L și M, să fie demolate. În construcția Centrului Național de Terapie cu Protoni urmează a se investi peste 70 de milioane de euro.  Cele trei clădiri au o valoare de inventar de 721.479 lei, clădirea pavilion K are o valoare de inventar de 462.483 lei, clădirea pavilion L are o valoare de 193.935 lei, în timp ce clădirea pavilion M are valoare de inventar 65.061 lei. Cele 3 construcții se întind pe o suprafață de 1.073 metri pătrați.

Circa 70 de milioane de euro vor fi investiți în vederea construirii Centrului Naţional de Terapie cu Protoni

Pe Sărărie, în apropiere de Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice, urmează să construiască Centrul Național de Terapie cu Protoni, în care urmează să se investească circa 70.525.000 de euro. În prezent, pe cuprinsul Europei, există doar 12 centre de protonoterapie. Tratamentul prin radioterapie cu protoni este un tratament țintit, dedicat pacienților bolnavi de cancer.  Acest tratament este unul extrem de costisitor, ajungând să valoreze între 18 și 20 de mii de euro.

Centrul Naţional de Terapie cu Protoni se va învecina cu Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice din Moldova, care îşi are sediul în strada Sărărie, nr. 177 A, din Iași. Acesta este primul centru de screening din zona Moldovei, a fost inaugurat în data de 25 martie 2022, are o suprafaţă construită de 693,50 metri pătraţi, imobilul numărând șase niveluri. Activitatea medicală în cadrul Centrului de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice a debutat în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie, pacienții beneficiind de screening pentru prevenirea cancerului de col uterin, de sân, a cancerului colorectal, a cancerului de prostată și a cancerului de piele. Tot pe Sărărie va funcționa și ambulatoriul din cadrul IRO Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *