Prima pagină » Local » Ambulanţa Iaşi participă la protestul naţional organizat de Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanța” din România – FOTO/ LIVE VIDEO

Ambulanţa Iaşi participă la protestul naţional organizat de Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanța” din România – FOTO/ LIVE VIDEO

10 iun. 2020, 10:20,
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Miercuri, 10 iunie 2020, se va desfăşura un protest naţional organizat de Federaţia Naţională Sindicala „Ambulanta” din România. Serviciile Publice de Ambulanţă din toate judeţele vor participa la acest protest, printre care şi Ambulanta Iaşi.

„Prin prezenta, vă informăm că în data de 10 iunie a.c., începând cu ora 10.00 până ora 12.00, se va desfășura un protest naţional organizat de Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România, susținută de organizațiile sindicale județene membre din toate Serviciile Publice de Ambulanță.

Protestul se va desfășura conform comunicatului atașat, care cuprinde detaliile și motivele organizării protestului.

Acest protest, este prima formă de acțiune sindicală, urmând ca decizia continuării acțiunilor sindicale să fie luată în funcție de rezultatele obținute.”, se arată în comunicatul transmis de Serviciul Public de Ambulanţă.

Motivele organizării protestului

Gheorghe Briscaru, preşedintele Sindicatului de Ambulanţă Iaşi transmite ca miercuri, 10 iunie 2020, se va organiza un protest în curtea unităţii. Acesta a fost declanşat de nemulţumirile legate de oferirea stimulentului pentru personalul medical care a luptat în linia întâi, în contextul pandemiei cu coronavirus.

„În curtea unităţii vom face de mâine un protest declasat de nemulţumirile noastre legate de oferirea stimulentului pentru personalul medical care a luptat în linia întâi. Noi am transportat pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus, dar nu am avut o evidentă clară a pacienţilor confirmaţi sau neconfirmaţi. Suntem o unitate care face transportul şi din alte judeţe, de la domiciliul pacientului la Iaşi . Noi ne-am expus la risc, am avut pacienţi care au vărsat, iar noi am şters.

Tot personalul merită acest stimulent de risc. Dacă tot au trâmbiţat politicienii cu acest stimulent, să ni-l dea şi nouă. Noi făceam treaba şi aşa, însă, nu e corect că doar unii să primească şi noi nu. Totodată, vom protesta şi pentru schimbarea salariului asistentului de pe ambulanta”, spune Gheorghe Briscaru, preşedintele Sindicatului de Ambulanţă Iaşi.

Protestul are loc la nivel naţional

Protestul are loc la nivel naţional şi este asumat de FNSAR. Se vor respecta măsurile de distanţare şi protecţie în perioada stării de alertă.

Având în vedere nemulțumirea angajaților din Serviciile Publice de Ambulanță, respectiv a membrilor de sindicat reprezentați de Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România (FNSAR), urmare a deciziilor incorecte luate de forurile centrale de Stat (Președinție, Parlamentul României, Guvernul României și ministere), indiferența prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului și organizarea serviciilor de ambulanță, cât și indiferența văzută prin faptul că nu s-a răspuns la adresele înaintate oficial de o federație reprezentativă la nivel de servicii de ambulanță, federație recunoscută prin lege ca partener social, face că în urma epuizării a oricărei forme de adresare scrisă și fără răspuns asumat, conducerea Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România a luat decizia de a anunța începerea declanșării de acțiuni sindicale în urma nemulțumirilor angajaților pe care îi reprezintă și a acordului dat de membrii Consiliului Naţional al FNSAR.

Detaliile organizării protestului

Protestul se va desfășura în Capitala și în toate serviciile de ambulanță, în data de 10 iunie (miercuri) a.c., între orele 10.00 – 12.00.

Acțiune la care vor participa toți președinții (liderii) organizațiilor sindicale membre în FNSAR și membrii Biroului Executiv FNSAR vor fi îmbrăcați în echipamentul de lucru cu vesta și șapca de protest, mănuși, mască și viziere.

Se va respecta distanțarea între protestatari de minim 1,5 m. Organizarea și responsabilitatea organizării se va face cu respectarea prevederilor legale și revine membrilor Biroului Eexcutiv a fiecărei organizații.

Toate ambulanțele în data respectivă, vor purta afișul pe format A4 cu inscripția vizibilă „PROTEST NAȚIONAL” în față dreapta jos, pe parbriz și în spate pe geamul din ușă partea stângă. Protestatari vor avea afișe tot format A4 cu inscripția „EU PROTESTEZ”.

Sloganurile protestului

NE-AM SĂTURAT DE INDIFERENȚĂ!!!

STUPIUC ȘI IRIMESCU

DOUĂ NUME DE EROI

S-AU JERTFIT ȘI PENTRU VOI!!

NE-AȚI FOLOSIT ȘI NE-AȚI MINȚIT.

REPARAȚI CE AȚI GREȘIT!!

STĂTUT!! STĂTUT!! STĂTUT!!

Scopul protestului naţional

Scopul acestui protest național este acela de a sensibiliza politicieni din România că membrii Serviciului Public de Ambulanță există tot timpul, nu doar din 4 în 4 ani, și cer atenția care li se cuvine ca salvatori de vieți, pentru activitatea pe care o fac cu profesionalism și dedicare. Aceștia speră că prin această formă de acțiuni post luptei aprige cu virusul COVID-19, vor fi priviți cu atenție și sensibilitate în rezolvarea favorabilă a doleanțelor noastre.

De asemenea, de a informa cetățenii României că nu pot fi trataţi cu indiferență de către cei care conduc și administrează țara, au nevoie de susținerea și implicarea acestora pentru a putea asigura asistența medicală de urgență profesionistă la un standard ridicat și la nivelul așteptărilor în salvarea de vieți.

”Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor!”

Dedicăm acest PROTEST NAȚIONAL în MEMORIA eroilor noștri, care au căzut la datorie în lupta cu virusul COVID-19, ambulanțier STUPIUC CRISTIAN, în vârstă de 52 de ani, și ambulanțier IRIMESCU IOAN, în vârstă de 61 de ani, angajați ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, și a celor 160 de colegi infectați cu COVID-19 în timpul misiunii.”, transmite sursa menționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *