Prima pagină » Actualitate » Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la ONU urmează să vină în vizită în România
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la ONU urmează să vină în vizită în România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la ONU urmează să vină în vizită în România

31 mart. 2022, 18:31,
în Actualitate

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la ONU, Linda Thomas-Greenfield urmează să vină în România și va vizita și Republica Moldova. Vizita sa se va concentra pe situația refugiaților ucraineni.

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite intenționează să călătorească în Moldova și în țara noastră la începutul lunii aprilie, pentru a se concentra pe eforturile comune de a ajuta refugiații sosiți din Ucraina, precum și nevoile umanitare „create de agresiunea și războiul Federației Ruse”, după cum se arată într-un comunicat al Misiunii SUA.

Potrivit comunicatului, Thomas-Greenfield se va întâlni cu refugiați ucraineni și va auzi despre experiențele lor directe în fuga de război, în perioada 2-4 aprilie. Ea se va întâlni, de asemenea, cu partenerii organizațiilor neguvernamentale și agențiile ONU care lucrează pentru a ajuta populația refugiată, precum și cu oficiali guvernamentali implicați în răspunsul umanitar.

Peste 500.000 de refugiați ucraineni au intrat în România până la data de 30 martie

Potivit Poliției de Frontieră, de la declanşarea acestei crize până la data de 30 martie, inclusiv, în țara noastră au intrat 587.478 de cetăţeni ucraineni.

Peste 90 la sută dintre refugiații care au fugit din Ucraina sunt femei și copii, reamintește misiunea SUA la Națiunile Unite.

Linda Thomas-Greenfield, printre cei mai vocali oficiali americani cu privire la invazia din Ucraina

Linda Thomas-Greenfield a fost unul dintre cei mai vocali oficiali americani de la începutul invaziei ruse în Ucraina, denunțând la Națiunile Unite abuzurile Moscovei și contracarându-l adesea în luările sale de poziție pe ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia.

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a cerut celorlalte state membre ale Națiunilor Unite să tragă Rusia la răspundere pentru invadarea Ucrainei. Îndemnul a fost făcut în cadrul sesiunii speciale de urgență a Adunării Generale a ONU privind Ucraina, prima astfel de sesiune în ultimii 40 de ani, potrivit CNN. Diplomatul acuză Rusia că folosește în Ucraina arme interzise prin Convenția de la Geneva.

Thomas-Greenfield, despre cum armata rusă distruge infrastructura vitală poporului ucrainean

Thomas-Greenfield a spus că forțele ruse distrug infrastructura vitală pentru poporul ucrainean, iar președintele rus Vladimir Putin pare gata să intensifice invazia.

Am văzut videoclipuri cu forțele ruse care transportau arme extrem de letale în Ucraina, care nu își au loc pe câmpul de luptă. Acestea includ muniții cu dispersie și bombe cu vid – care sunt interzise prin Convenția de la Geneva. Am văzut convoiul letal, lung de 40 de mile, (aproximativ 65 km – n.red.) înaintând spre Kiev. Președintele Putin continuă să escaladeze – punând forțele nucleare ale Rusiei în alertă maximă, amenințând că va invada Finlanda și Suedia. La fiecare pas, Rusia a trădat Națiunile Unite. Acțiunile Rusiei sunt împotriva a tot ceea ce reprezintă acest organism”, a mai spus Thomas-Greenfield.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *