Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ambasadorul Rusiei la ONU, despre atacurile asupra infrastructurii în Ucraina: „Răspuns la aprovizionarea acestei ţări cu arme de către Occident”

Ambasadorul Rusiei la ONU, despre atacurile asupra infrastructurii în Ucraina: „Răspuns la aprovizionarea acestei ţări cu arme de către Occident”

24 nov. 2022, 10:42, 3 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Ambasadorul Rusie la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat miercuri, 23 noiembrie 2022, în Consiliul de Securitate ONU, ca Federaţia Rusă va continua să bombardeze oraşele Ucrainei atâta vreme cât Kievul primeşte arme din Occident. Totodată, atacurile nu vor înceta până când Ucraina nu se va aşeza la masa negocierilor.

În urma atacurilor cu rachete şi drone, Rusia a deteriorat 40% din întreaga infrastructura energetică a Ucrainei. Din această cauză, exporturile de energie electrică au fost oprite pentru a stabiliza sistemul energetic., iar alimentarea cu energie va fi oprită în mod eşalonat în mai multe regiuni din Ucraina.

Ambasadorul Rusiei la ONU, despre infrastructura distrusă în Ucraina

Ambasadorul rus la ONU a făcut declaraţii cu privire la atacurile asupra infrastructurii din Ucraina.

„Subminarea capacităților de luptă ale armatei ucrainene, care amenință securitatea și integritatea teritorială a Rusiei, este unul dintre scopurile Ministerului Apărării. Și îl vom implementa prin mijloace militare, până când regimul de la Kiev va adopta o poziție realistă, care va permite, în cadrul negocierilor, să discutăm și să rezolvăm chestiunile care ne-au forțat să pornim operațiunea militară specială”, a declarat Vasâli Nebenzia.

Totodată, el a mai menţionat că bombardamentele vor continua dacă autorităţile de la Kiev nu se vor aşeza la masa de discuţii.

„Deocamdată, ce auzim de la dl. Zelenski și asociații săi în niciun caz nu sunt semnale că ar fi pregătiți pentru pace, ci doar un limbaj de amenințări nesăbuite și ultimatumuri. Șefii din Occident ai Kievului doar încurajează această direcție iresponsabilă, pentru că profită de pe urma unui război pe teritoriul Ucrainei, până la ultimul ucrainean, permițând complexului lor militar-industrial să obțină profituri uriașe, dar și să testeze armele NATO. Prin urmare, țările vestice încearcă să-și stabilească hegemonia geopolitică cu ajutorul unor proxy și cu prețul vieții ucrainenilor obișnuiți”, a concluzionat ambasadorul rus, potrivit TASS.

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă, după ce Rusia a bombardat mai multe centrale

Unele dintre centralele electrice sunt situate pe teritoriul controlat de ruși, inclusiv centrala nucleară de la Zaporojie, care este cea mai mare centrală nucleară din Europa și a furnizat 25% din consumul Ucrainei. Din cauza distrugerilor, autorităţile ucrainene sunt nevoite să oprească curentul electric între orele 7:00 și 22:00.

Volodimir Zelenski, într-o discuţie cu comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, a declarat că infrastructura Ucraineia fost afectată destul de serios, în special centralele termice, electrică şi hidrocentralele.

„Am văzut amploarea distrugerii în Ucraina chiar la faţa locului”, a spus Kadri Simson.

În urma atacurilor ruseşti, în Ucraina au loc mai multe întreruperi de curent. Întreruperile de curent a avut loc în şase regiuni, printre care Cernigău, Cerkasî şi Jitomir, la fel şi Sumî, Harkov şi Poltava. Furnizorul de energie Ukrenerho a anunţat că alimentarea cu energie va fi oprită în mod eşalonat. Întreruperile de curent ar putea preveni supraîncărcarea reţelei electrice, dar vor oferi posibilitatea tehnicienilor să repare instalaţiile avariate în urma atacurilor cu rachete şi drone iraniene.

Infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă în proporție mare, ca urmare a bombardamentelor. Potrivit ambasadorului Rusiei la ONU, atacurile vor continua până când Occidentul nu va mai trimite armament.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *