Prima pagină » Eveniment-Social » Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, consideră că este necesar ca mai mulţi militari să fie prezenți în țară
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, consideră că este necesar ca mai mulţi militari să fie prezenți în țară

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, consideră că este necesar ca mai mulţi militari să fie prezenți în țară

05 aug. 2021, 13:36,
George Cristian în Eveniment-Social

Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii a avut o convorbire telefonică cu Jake Sullivan, consilierul pe securitate naţională al președintelui SUA, Joe Biden. În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că este necesar sporirea prezentei militare în România.

Ambasada României în SUA a emis un comunicat de presă care a punctat cele mai importante aspecte ale convorbirei dintre cei doi oficiali.

Andrei Muraru consideră că este necesar sporirea prezenței militare în România

Într-o convorbire telefonică dintre Andrei Muraru, Ambasadorul României în SUA și Jake Sullivan, consilierul pe securitate naţională al președintelui Joe Biden s-a vorbit despre posibilitatea sporirii prezenței militare în țară. Andrei Muraru şi-a exprimat speranţa că SUA va trimite mai mulţi militari pe Flancul Estic al NATO, inclusiv în România:

„Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a participat miercuri, 4 august, la o convorbire telefonică cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Președintelui SUA, alături de ambasadorii la Washington ai statelor din Formatul București 9 (B9).

În cadrul discuțiilor, Andrei Muraru a subliniat importanța întăririi securității Flancului Estic, inclusiv a consolidării posturii de descurajare din zona Mării Negre, în raport cu provocările de securitate din regiune.

Andrei Muraru și-a exprimat speranța că procesul de reevaluare a posturii globale a SUA va duce la o prezență militară americană consistentă pe Flancul Estic, inclusiv în România.

Convorbirea consilierului pentru securitate națională, Jake Sullivan, cu ambasadorii statelor din Formatul București 9 (B9), a avut ca scop consultarea aliaților NATO cu privire la politicile și activitățile SUA de interes pentru regiune. În cadrul convorbirii, consilierul Președintelui SUA, Jake Sullivan, i-a informat pe ambasadori despre aspecte privind securitatea energetică, în special Nord Stream 2, și a oferit detalii privind relația SUA cu Federația Rusă”, se arată într-un comunicat pe pagina ambasadei.

Andrei Muraru este noul Ambasador al României în Statele Unite ale Americii

Andrei Muraru a fost numit recent pe poziţia de Ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost luată de președintele Klaus Iohannis în urmă cu câteva luni, dar pe 7 iulie președintele României a semnat actul de numire:

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 7 iulie 2021, următoarele decrete:
• Decret pentru eliberarea din funcția de consilier prezidențial a domnului Dan-Andrei Muraru.
Decret privind acreditarea domnului Dan-Andrei Muraru în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, cu reședința la Washington”, a anunțat Administrația Prezidențială, miercuri, 7 iulie 2021.

Discuțiile vin în contextul în care tensiunile dintre SUA și Federația Rusă sunt în creștere. Cu toate că a fost organizată o întrevedere între Joe Biden și Vladimir Putin, rezultatul a fost inexisten. Rușii sunt acuzați, printre altele și de faptul că au ocupat abuziv un teritoriu, în speță, peninsula Crimeea care ar fi aparținut de Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *