Prima pagină » Actualitate » Ambasada SUA a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza lăcașe de cult din România – UPDATE
Ambasada SUA a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza lăcașe de cult din România - UPDATE

Ambasada SUA a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza lăcașe de cult din România – UPDATE

11 oct. 2024, 21:03,
Redacția BZI în Actualitate

Ambasada SUA a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România în weekend-ul 11-13 octombrie 2024.

„Ambasada SUA a fost informată despre ameninţări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee în România, în weekendul 11-13 octombrie. Ambasada le cere cetăţenilor SUA să acorde o atenţie sporită în apropierea instituţiilor religioase din România în această perioadă”, se arată în alerta postată, vineri, pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

UPDATE: SRI, precizări după avertismentul Ambasadei SUA

În legătură cu avertismentul Ambasadei SUA apărut în spațiul public, Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, face următoarele precizări.

„Până în prezent, SRI nu are informații care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, dar ținând cont totuși de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, Serviciul Român de Informații cu structurile competente și împreună cu toate celelalte structuri și instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, evident că va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”.

Măsuri de luat:

-Exercitați o prudență sporită și luați în considerare evitarea instituțiilor religioase în această perioadă.

-Păstrați uncomportament discret

-Fiți conștienți de împrejurimi.

-Revedeți-vă planurile personale de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 octombrie 2024
11 octombrie 2024