Prima pagină » Actualitate » Ambasada Rusiei, prima reacție după incidentul din București

Ambasada Rusiei, prima reacție după incidentul din București

06 apr. 2022, 12:40,
în Actualitate

Ambasada Rusiei are o primă reacție în contextul în care un bărbat a intrat cu maşina în porțile instituției din București. Într-o precizare oficială, diplomații susţin că totul a fost creat din cauza unei isterii antirusești.

Vă aducem aminte faptul că un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina în porțile Ambasadei Rusiei din București.

Ambasada Rusiei are o primă reacție după incidentul din București

Într-o comunicare oficială, Ambasada Rusiei la București reacționează în contextul menţionat mai sus. Aceștia transmit condoleanțe familiei bărbatului care a murit și că incidentul a avut loc din cauza unei influențe a ”exploziei de isterie antirusească provocată de înscenarea din Bucha”. Ambasada Rusiei neagă atrocitățile din oraș și consideră că totul a fost plănuit de armata ucraineană

„Ambasada exprimă profunde condoleanțe rudelor și prietenilor bărbatului care și-a dat foc într-o mașină după o tentativă eșuată de a lovi cu mașina în porțile Ambasadei Rusiei în România.  Trebuie să declarăm cu regret că, indiferent de motivele șoferului, nu există nicio îndoială că a comis acest act sub influența unei explozii de isterie antirusească în legătură cu o provocare înscenată în orașul Bucha. În acest orășel ucrainean nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul la 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, dând vina pe militarii ruși. De fapt, persoana a devenit victima unei propagande militare dezlănțuite a directorilor neonaziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și mărturiile martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fondul unei operațiuni militare speciale în Ucraina. (…) au transmis oficialii.

Vă mai aducem aminte faptul că în orașul Bucha a avut loc un masacru, iar martorii povestesc cum că armata rusă a masacrat civilii.

Ce s-a întâmplat la Ambasada Rusiei din București

Vă aducem aminte faptul că un bărbat a intrat cu mașina în porțile Ambasadei Rusiei din București. În urma impactului, mașina a luat foc, iar bărbatul a murit carbonizat. Bogdan Drăghici era președintele asociației T.A.T.A şi avea o condamnare în primă instantă la 15 ani de pușcărie pentru că și-ar fi violat fiica. Acesta a postat pe o reţea de socializare faptul că toți românii ar trebui să se considere ucrainieni:

„În această dimineață, în jurul orei 06.00 a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit șoseaua și s-a lovit de gardul unei reprezentanțe diplomatice. Conducătorul auto este decedat și a fost nevoie de intervenția colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism. Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a acest eveniment”, transmit polițiștii.

Așadar, reacția Ambasadei Rusiei din București în contextul incidentului a venit pe aceeași linie pe care țara a adoptat-o încă de la începutul războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *