Prima pagină » Razboi în Ucraina » Ambasada Rusiei avertizează cu privire la „consecințele imprevizibile” dacă SUA vor trimite rachete Patriot în Ucraina
Ambasada Rusiei avertizează cu privire la „consecințele imprevizibile” dacă SUA vor trimite rachete Patriot în Ucraina

Ambasada Rusiei avertizează cu privire la „consecințele imprevizibile” dacă SUA vor trimite rachete Patriot în Ucraina

15 dec. 2022, 21:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Orice transport de rachete americane Patriot către Ucraina ar putea „duce la consecințe imprevizibile” și ar putea amenința securitatea globală, a declarat miercuri Ambasada Rusiei la Washington într-un comunicat.

Administrația Biden finalizează planurile de a trimite sistemul avansat de apărare aeriană cu rază lungă în Ucraina pentru a ajuta la contracararea atacurilor Moscovei, potrivit oficialilor americani citați marți într-un raport CNN.

„Dacă acest lucru este confirmat, vom asista la încă un pas provocator al administrației [Biden], care poate duce la consecințe imprevizibile”, se arată în declarația Ambasadei Rusiei.

„Strategia Washingtonului cauzează daune enorme”

Livrările de arme către Ucraina „nu vor face decât să întărească sentimentul de impunitate al regimului Zelenski și să-l împingă spre noi crime împotriva civililor” în patru regiuni ucrainene pe care Rusia pretinde că le-a anexat.

Declarația a criticat, de asemenea, sprijinul SUA pentru Ucraina, spunând: „Strategia Washingtonului cauzează daune enorme nu numai relațiilor ruso-americane, dar creează și riscuri suplimentare pentru securitatea globală”.

Vorbind mai devreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că orice rachetă Patriot trimisă în Ucraina ar fi ținte legitime pentru forțele ruse, dar a adăugat că planul SUA nu a fost confirmat.

Maria Zaharova: „Toate armele furnizate Ucrainei de către Occident sunt ținte militare legitime”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi că potențiala livrare a Washingtonului ar crește riscul implicării directe a armatei americane în conflictul ucrainean, potrivit agenției de presă de stat TASS.

„Pe 13 decembrie, SUA și-au anunțat intenția de a furniza Ucrainei o baterie de rachete de apărare antiaeriană Patriot. Anterior, mulți experți, inclusiv cei de peste mări, au pus sub semnul întrebării raționalitatea unui astfel de pas care ar duce la o escaladare a conflictului și la creșterea riscului. de a trage direct armata americană în luptă”, a spus Maria Zaharova la un briefing la Moscova.

„Am dori să reiterăm că toate armele furnizate Ucrainei de către Occident sunt ținte militare legitime pentru forțele armate ale Rusiei și vor fi fie eliminate, fie capturate, așa cum a declarat țara noastră în mod repetat”, a spus ea.

„Washington continuă să înarmeze puternic alte țări NATO, cerând de la acestea o contribuție mai substanțială la militarizarea Ucrainei”, a spus Maria Zaharova .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *