Fanii show-ului culinar „Chefi la cuțite”, de la Antena 1, cu siguranță știu că Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai simpatici și apreciați bucătari din România.
Florin Dumtirescu, în vârstă de 34 de ani, a suferit recent o operație chirurgicală, iar simpaticul bucătar a împărtășit cu fanii săi, pe rețelele sociale, experiența trăită.
Juratul de la „Chefi la cuțite“ a fost operat la picior după o problemă apărută în urmă cu 3 ani când și-a făcut pedichiura la un salon de de înfrumusețare.
Chef Florin Dumitrescu a publicat pe pagina sa de Instagram o fotografie cu degetul la care a suferit operația. Acesta s-a plâns de faptul că la saloanele de înfrumusețare se insistă ca atunci când ți se face pedichiura să ți se taie unghiile rotunde.
„Lăsați colțurile în pace! De 3 ani mă chinui cu unghia încarnată și o dată pe an trebuie să mă operez!“, a scris chef Florin Dumitrescu pe pagina lui personală de Instagram.
Florin Dumitrescu: Vârstă, înălțime
Chef Florin Dumitrescu a devenit cunoscut publicului larg în urma aparițiilor la show-urile culinare televizate. Îndrăgit de fani pentru stilul său exploziv, Florin Dumitrescu s-a născut în București în anul 1987 și a făcut o școală cu profil sportiv.
Din clasa a doua, bucătarul în vârstă de 34 de ani, și 1,72 înălțime, a jucat polo la Steaua București. Aceasta a fost campion național și municipal de câteva ori, iar în 2002 a primit titlul de Cetățean de Onoare al Sectorului 5.
Florin Dumitrescu este căsătorit cu Cristina Sima, cu care are împreună două fete, Ava și Maria. Cei doi s-au cunoscut la restaurantul în care lucra Chef Dumitrescu, unde aceasta venise să facă un material pentru blogul ei.
Chef Florin Dumitrescu: CV-ul unui mare bucătar
După terminarea liceului, chef Florin Dumitrescu a ales să nu mai meargă la facultate, iar din 2001 s-a angajat ca ajutor de bucătar la un restaurant din Capitală unde câștiga 100 de dolari.
În scurt timp, Florin Dumitrescu a ajuns să câștige foarte bine, iar experiența acumulată l-a ajutat să plece în 2007 în Italia pentru a se perfecționa în arta culinară. În Italia, a lucrat la un restaurant unde singur trebuia să facă 800 de porții de paste pe zi.
Pe urmă, s-a angajat la un hotel unde alături de șeful bucătar făcea mese pentru 250 de persoane.
După 3 ani, a revenit în România și s-a angajat la un restaurant din București.
Florin Dumitrescu este autorul a două cărți de bucate, „Gătește cu mine”, în 2016, și „Românește. Punct și de la capăt”, în 2019.
Din 2012, chef Florin Dumitrescu a debutat în show-ul culinar de la Pro TV, „Masterchef“, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Din 2016, Florin Dumitrescu, alături de cei doi buni prieteni ai săi, a trecut la Antena 1, unde și în prezent este jurat al show-ului culinar „Chefi la cuțite”.