Prima pagină » Sanatate » Amânarea menstruației. Contraceptivele orale și metode tradiționale

Amânarea menstruației. Contraceptivele orale și metode tradiționale

06 sept. 2022, 13:35,
în Sanatate

Cel mai adesea, amânarea menstruației este dorită de femei înainte de o vacanță, nuntă sau orice dată importantă. Cu toate acestea, acest lucru se poate face corect și în siguranță numai la recomandarea unui medic ginecolog, după examinare și consultație.

Dacă ai nevoie de a manipula menstruația, atunci este mai bine să ai grijă de acest lucru în avans, cel puțin pentru cu o lună înainte. Trebuie să consultați un medic ginecolog și să alegeți cea mai optimă și sigură opțiune pentru tine. Există mai multe modalități de a interveni în ciclul menstrual, de a-l ajusta la propriile nevoi, toate se bazează pe utilizarea medicamentelor hormonale.

femeie care tine intr-o mana un absorbant si in alta un tampon pentru perioada ciclului menstrual

Dacă ai nevoie de a manipula menstruația, atunci este mai bine să ai grijă de acest lucru în avans, cel puțin cu o lună înainte

Amânarea menstruației. Contraceptive orale combinate pentru a manipula perioada de ciclu

Cea mai sigură modalitate de a amâna menstruația pentru o perioadă sunt contraceptivele orale combinate care conțin doi hormoni, estrogen și progesteron. O femeie nu ia COC până când un medic ginecolog nu va selecta individual medicamentul și doza. Sfatul medicului te ajută să elimini problemele cu sistemul de coagulare a sângelui, riscul de cheaguri de sânge, sistemul cardiovascular și cele legate de ficat.

În cazul în care o femeia ia în mod regulat COC, după acordul prealabil cu medicul ginecolog, va trebui să schimbe regimul de administrare a medicamentului. În cazul în care pastilele sunt concepute pentru 21 de zile de la internare și o pauză de 7 zile, atunci pentru a întârzia menstruația, trebuie să începeți să luați un nou pachet imediat după încheierea celui precedent.

Dacă COC conține 21 de comprimate active și 7 inactive (21 + 7) sau 24 + 4, atunci trebuie să amânați comprimatele inactive și, în schimb, să începeți să le luați pe cele active din noul pachet.

femeie care trage cu o ata de acele ceasornicului

Se crede din bătrâni că dacă începi să iei un gram de linte pe zi cu câteva zile înainte de începerea ciclului, îl poți întârzia puțin

Remedii naturiste pentru a întârzia ciclul menstrual. Metode vechi și eficiente

Cu siguranță ați auzit despre câteva metode populare care sunt folosite din cele mai vechi timpuri și vă permit să întârziați debutul menstruației. Acestea includ exercițiile fizice, consumul de apă cu oțet și consumul de linte.

Se crede din bătrâni că dacă începi să iei un gram de linte pe zi cu câteva zile înainte de începerea ciclului, îl poți întârzia puțin. Nu contează sub ce formă utilizați acest produs. Poți adăuga linte în supă, în smoothie-uri sau în alte feluri de mâncare. Dar nu există studii științifice care să susțină acest lucru. În același timp, consumul de multe fibre poate provoca indigestie și balonare.

Mulți oameni cred că oțetul de mere este un remediu minunat pentru acnee, arsuri la stomac și grăsimea de pe abdomen. Nu e de mirare că oamenii îl promovează și ca un remediu pentru toate problemele menstruale, de la durere până la balonare.

femeie care tine in mana un calendar in care are insemnat perioada ciclului menstrual

Cea mai sigură modalitate de a amâna menstruația pentru o perioadă sunt contraceptivele orale combinate care conțin doi hormoni, estrogen și progesteron

Oțetul de mere și sucul de lămâie. Cum te ajută exercițiile fizice să întârzii menstruația

Singurul studiu care a analizat efectul oțetului de mere asupra menstruației a fost efectuat pe femei cu sindromul ovarului polichistic. Oamenii de știință au descoperit că consumul de oțet de mere favorizează apariția menstruației la femeile ale căror cicluri nu au putut fi normalizate din cauza dezechilibrelor hormonale. Nu există dovezi că consumul de oțet de mere ajută la oprirea sau întârzierea menstruației.

La fel ca oțetul de mere, sucul de lămâie este foarte acid. Din anumite motive, se crede că lămâia și alte fructe citrice pot afecta menstruația. Dar nu există dovezi științifice care să susțină acest lucru. Cu toate acestea, alimentele acide vă pot irita gingiile, gura, gâtul, stomacul și intestinele.

Activitatea fizică excesivă poate fi un factor decisiv atunci când îți dorești amânarea menstruației. De exemplu, cei care fac antrenament intens cu puțin timp înainte de prima zi a ciclului pot observa că menstruația nu începe la timp. Acest lucru se datorează faptului că cheltuiți o mulțime de resurse pentru exerciții fizice și recuperare și pur și simplu nu mai sunt resurse pentru a menține un ciclu regulat. Cu toate acestea, nu se știe exact cum poate fi folosit antrenamentul, ce durată și intensitate să alegeți, câte zile înainte de menstruație să faceți exerciții  pentru a ajusta ciclul.

femeie care mananca o lamaie

Din anumite motive, se crede că lămâia și alte fructe citrice pot afecta menstruația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *