Prima pagină » Sanatate » Am scăpat de vertij! Iată zece remedii naturale care promit să te scape de senzația de amețeală

Am scăpat de vertij! Iată zece remedii naturale care promit să te scape de senzația de amețeală

28 sept. 2022, 16:32,
în Sanatate

Dorința multor persoane este să spună: „Am scăpat de vertij!”. Ei bine, pentru ca acest lucru să devină realitate, trebuie să încerci cele zece remedii naturale, care promit să te scape de amețeală și de alte simptome deranjante, despre care îți vorbim în rândurile care urmează.

Vertijul constă în senzația de amețeală, determinată de o problemă apărută în labirintul vestibular al urechii. Persoanele care se confruntă cu această afecțiune spun că totul pare să se miște sau să se învârtă, chiar și când stau nemișcate sau întinse și cu ochii închiși. De asemenea, acestea pot avea și dificultatea de a sta în picioare sau de a merge normal, ori pot simți greață, membre slăbite sau amețeală. Pentru pacienții cu vertij, totul pare dublu, iar dificultatea de concentrare și de auz sunt mult diminuate. Mai pot să își facă apariția și vederea încețoșată, senzația de leșin, slăbiciunea sau paralizia facială.

De vină pentru apariția vertijului sunt următoarele cauze: cafeina, diabetul, alcoolul, nivelul ridicat de colesterol, anemia, infecția de la nivelul urechii interne, lipsa de somn, boala tiroidiană, deshidratarea, boala vaselor de sânge, repausul prelungit la pat, rănile capului, migrenele, deficitul de calciu, anumite medicamente, o tumoare la creier, vederea slabă, răul de mișcare, scleroza multiplă ori boala lui Meniere.

În continuare, află zece remedii naturiste care te scapă de vertij.

un peisaj verde care pare să se învârtă

Vertijul constă în senzația de amețeală, determinată de o problemă apărută în labirintul vestibular al urechii.

Am scăpat de vertij! Află cum

Din fericire, sunt mulți cei care au scăpat de vertij. Fie că încearcă să aibă un somn odihnitor, fie că au consumat mai multe fructe și legume proaspete, fie că au renunțat la obieceiurile dăunătoare sănătății, au scăpat de senzația de amețeală. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a ține la distanță vertijul.

Odihnește-te suficient

Dacă nu dormi suficient, nu este de mirare că te confrunți cu vertij. Încearcă să dormi măcar șapte-opt ore pe noapte, pentru a scăpa de amețeală, de senzația de greață, ori de vederea dublă.

Prepară-ți o băutură pe bază de suc de lămâie

Umple un pahar cu apă caldă, adaugă puțin piper negru, un praf de sare și stoarce sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecă bine și bea conținutul. Acest remediu este unul rapid și poate fi folosit ori de câte ori ai nevoie.

Consumă semințe de coriandru

Ia o lingură de semințe de coriandru și una de pudră de agrișe și pune-le într-un pahar cu apă. Amestecă bine și lasă totul să stea peste noapte. Dimineața, strecoară lichidul, adaugă o jumătate de linguriță de zahăr și bea imediat.

Hidratează-te!

Acest sfat este foarte important, deoarece deshidratarea este una dintre cauzele care generează vertij. Bea măcar zece pahare de apă în fiecare zi. Și sucurile proaspete sunt foarte bune, fiindcă sunt bogate în fibre.

o femeie care bea un pahar cu apă

Deshidratarea este una dintre cauzele care generează vertij.

Am scăpat de vertij! Fă yoga

Yoga, dar și meditația, te pot ajuta să te concentrezi pe propria persoană și să îți rezolvi neliniștile interioare. Relaxează-te cu o sesiune de yoga de trei-patru ori pe săptămână și bucură-te de o viață lipsită de vertij.

Prepară-ți ceaiuri din plante

Bun pentru amețeală este ceaiul de ginkgo biloba. Aceasta este o plantă medicinală chinezească, renumită pentru efectul ei de a îmbunătăţi circulaţia sanguină. Consumă două ceaiuri pe zi.

Consumă căpșuni

Ia o mână de căpșuni proaspete și amestecă-le cu o cană de iaurt. Acesta este un remediu simplu, care te ajută să scapi de amețeală.

Bea ceai de ghimbir sau consumă-l ca atare

Ghimbirul poate fi consumat fie sub formă de ceai, fie ca atare. Rizomul aromatic poate contribui la controlul stării de greață, cauzate de vertij și, în plus, te ajută să ai un sistem imunitar puternic.

Bea lapte cu pastă de migdale

Tot ce trebuie să faci este să înmoi câteva migdale în apă și să le lași peste noapte. Mixează, până când se transformă într-o pastă fină, apoi toarnă rezultatul într-o cană cu lapte călduț. Amestecă și consumă până nu se răcește.

un recipient cu lapte și un borcan cu migdale

Tot ce trebuie să faci este să înmoi câteva migdale în apă și să le lași peste noapte.

Am scăpat de vertij! Folosește busuioc

Busiocul poate fi inclus în numeroase rețete culinare, dar poate fi folosit și sub formă de ceai. Bea câte o cană de ceai de busuioc, ori de câte ori ți se pare că tot ce se află în jurul tău se învârte.

Așadar, vertijul poate fi vindecat și cu remedii naturiste, însă recomandarea noastră este să ceri sfatul unui medic. Ar putea fi vorba despre o problemă serioasă, ce necesită ajutor imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *