Prima pagină » Sanatate » Am scăpat de lichen plan. Ce presupune tratamentul pentru ameliorarea simptomelor neplăcute

Am scăpat de lichen plan. Ce presupune tratamentul pentru ameliorarea simptomelor neplăcute

07 feb. 2023, 11:00,
în Sanatate

Tot mai multe femei visează să spună că „am scăpat de lichen plan”. Lichenul roșu scuamos este o boală autoimună care afectează HUD sau mucoasa. Cauza definitivă a lichenului scuamos roșu este necunoscută, dar se bănuiește că în spatele acestuia se află procesele autoimune, în care organismul își atacă propriile celule.

Nu există un tratament pentru această afecțiune, dar există medicamente care pot controla simptomele, iar afecțiunea care afectează pielea se vindecă de obicei singură, boala dispare în 6-9 luni. Lichenul roșu scuamos nu este contagios. Boala afectează mai des femeile decât bărbații și apare cel mai adesea între 30 și 60 de ani.

Am scăpat de lichen plan. Cât persistă boala?

Afecțiunea cutanată Lichenul scuamos roșu dispare de obicei după 6-9 luni. Afecțiunea poate fi tratată cu medicamente, suplimente nutritive, adesea vitamina D, terapie prin frig și/sau tratament cu laser. Lichenul roșu plan scuamos care afectează zone ale mucoasei este mai dificil de tratat și poate persista pentru o perioadă lungă de timp.

Cea mai frecventă formă de tratament general pentru bolile autoimune include supresia imunitară, adică medicamente și măsuri care limitează și protejează sistemul de apărare propriu al organismului. Terapia genică, care limitează procesele inflamatorii din celulele imune, a înregistrat recent progrese importante, adesea în combinație cu o activare sporită a genelor și proceselor antiinflamatorii.

Pentru a trata tegumentul la om, medicul prescrie medicamente antifungice externe și interne cu ingredientul activ Ketoconazol, Terbinafină, Clotrimazol, Mycoseptin. Pentru leziunile profunde ale pielii, părului sau unghiilor, se folosește Griseofulvina.

Pentru tratamentul extern al psoriazisului se folosesc glucocorticosteroizii topici, adică creme și unguente hormonale și fototerapie. Pentru tratamentul sistemic se folosesc antihistaminicele, glucocorticosteroizii pe cale orală și antimalaricele.

Cum se face simțită boala. Primele semne care anunță afecțiunea

Cele mai frecvente simptome ale lichenului plan se exprimă prin mâncărimi, care, la rândul lor, duc la iritabilitate excesivă și insomnie. Localizarea erupției cutanate este, de obicei, în locurile în care pielea este mai subțire, predispusă la frecare și la efecte periculoase ale mediului.

Printre caracteristicile unei erupții cutanate în cazuri tipice se numără următoarele. Elementele erupției se ridică ușor deasupra pielii. Erupția cutanată constă adesea în plăci unice, dar uneori pot fi grupuri destul de mari.

Papulele mici, mai aproape de centru, au un punct de ciupit, iar suprafața papulei poate străluci. În timp, erupțiile cutanate se pot contopi unele cu altele. De asemenea, apare tendința de keratinizare. Prezența grilajului lui Wickham, poate fi observată în profunzimea erupției cutanate după ungerea cu apă sau ulei. Culoarea erupției este roșu zmeură sau violet. Pacienții trebuie să evite dulciurile, băuturile zaharoase, unele fructe, pâinea albă și produsele de patiserie și să limiteze consumul de cartofi, porumb și orez alb.

Pentru a reuși să spui că „am scăpat de lichen plan” trebuie să respecți tratamentul indicat de medic și sfaturile specialiștilor. Omul este o o ființă socială. Nu puteți și nici nu trebuie să închideți o persoană bolnavă în casă timp de trei săptămâni. Medicii interzic vizitele la instituțiile pentru copii, băile publice, piscinele și coaforii, dar este posibil și chiar necesar să ieșiți afară, deoarece recuperarea este legată de imunitate.

Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
redactia.ro
Doliu în lumea televiziunii. Una dintre cele mai frumoase femei s-a stins subit la doar 27 de ani. Avea tot viitorul în față și o poveste emoționantă
Bugetul.ro
Amenințare pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone de la Bruxelles. Comisia Europeană pare să-i fi pus gând rău instituției care se ocupă de protecția consumatorilor
a1.ro
Ce declarații a făcut tatăl lui Vlad Pascu, la procesul fiului său! Ce gest a făcut, când s-a întâlnit cu părinții victimelor
Playtech.ro
Cum să nu strici maşina de rufe când speli pilote groase. Aşa protejezi cuva
observatornews.ro
Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până pe 12 mai 2025
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Elena Udrea, față în față cu realitatea dură. Ce nu se vede dincolo de ziduri
realitatea.net
Ce trebuie să faci cu bulbii lalelelor după ce se scutură florile? Trucuri pentru reluarea înfloririi
SportpeSurse
Scene teribile în casa familiei Șucu. Diana l-a umilit fără nicio reținere, în fața tuturor
Playtech.ro
Cum salvezi cireşii care au îngheţat. Doar aşa mai poţi avea fructe în mai
Dailybusiness.ro
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
RomaniaTV
Anunț important pentru seniorii care încasează pensiile vineri pe card. Când trebuie să meargă la bancomat
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
E grav! Anunţ BNR despre cel mai mare pericol pentru români în 2025
redactia.ro
Doliu în lumea artistică din România. A murit unul dintre cei mai cunoscuți dansatori din țară
ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`