Prima pagină » Sanatate » Am scăpat de infecție urinară: Tratamentul care va ameliora rapid durerea

Am scăpat de infecție urinară: Tratamentul care va ameliora rapid durerea

08 mart. 2022, 13:57,
în Sanatate

Tot mai multe persoane abia așteaptă să poată spune că „am scăpat de infecție urinară”. Infecțiile tractului urinar provoacă peste 8 milioane de vizite la medic în fiecare an. 40% dintre femei și 12% dintre bărbați vor avea cel puțin un episod de infecție simptomatică a tractului urinar pe parcursul vieții. O infecție a vezicii urinare se numește cistita, iar o infecție a rinichilor se numește pielonefrită.

În organele sistemului urinar, se formează și se acumulează urina, care este unul dintre deșeurile corpului nostru. Urina se formează în rinichi și călătorește în jos prin uretere până la vezică. Vezica urinară servește drept rezervor pentru stocarea urinei, care este apoi golită prin uretră. Uretra se termină la penis la bărbați și zona de deasupra vaginului la femei.

femeie care se tine de abdomen din cauza infectiei urinare

Infecțiile urinare simple sunt de obicei tratate cu un curs scurt de antibiotice orale

Primele simptome care îți semnalează că suferi de o infecție urinară

Dacă ai o infecție a tractului urinar, mucoasa vezicii urinare și a uretrei se inflamează și se irită, la fel ca gâtul în timpul unei răceli. Posibilă durere în abdomenul inferior și regiunea pelviană, urinare frecventă cu arsuri în uretra. În timpul urinării, doar câteva picături de urină pot fi excretate, în ciuda unui impuls distinct. De asemenea, s-ar putea să descoperi că urina ta a devenit urât mirositoare și tulbure.

Infecțiile renale sunt adesea însoțite de febră și dureri de spate. Aceste infecții trebuie tratate prompt, deoarece o infecție a rinichilor se poate răspândi rapid prin fluxul sanguin și poate duce la afecțiuni care poate pune viața în pericol.

femeie care se tine de abdomen din cauza infectiei urinare

Așa cum unii oameni sunt mai predispuși la răceli, mulți dintre noi sunt predispuși la infecțiile urinare

Infecțiile urinare sunt adesea clasificate ca simple sau complicate. Infecțiile urinare complicate pot fi definite ca anomalii ale tractului urinar sau când bacteriile care provoacă infecția sunt rezistente la majoritatea antibioticelor. Un număr mare de bacterii trăiesc atât în ​​zona rectală, cât și pe pielea noastră. Bacteriile pot pătrunde în urină din uretră, de acolo în vezică și chiar ajung în rinichi.

Așa cum unii oameni sunt mai predispuși la răceli, mulți dintre noi sunt predispuși la infecțiile urinare. La femeile care au trecut prin menopauză, există modificări ale căptușelii vaginului și o scădere a estrogenului, ceea ce crește probabilitatea apariției infecțiilor urinare. Femeile aflate în postmenopauză cu infecții urinare pot beneficia de terapia hormonală. Unele femei sunt predispuse genetic la infecții ale tractului urinar.

Am scăpat de infecție urinară: Cum să tratezi rapid disconfortul

Infecțiile urinare simple sunt de obicei tratate cu un curs scurt de antibiotice orale. Este suficientă o cură de antibiotice de trei zile, însă unele infecții necesită o terapie mai lungă, de până la câteva săptămâni. În funcție de tipul de antibiotice utilizate, luați o doză pe zi sau până la patru doze zilnice.

grafica femeie care se tine de abdomen din cauza infectiei urinare

Infecțiile renale sunt adesea însoțite de febră și dureri de spate

Câteva doze de medicament vă pot ameliora durerea sau nevoia de a urina, dar trebuie totuși să finalizezi întregul curs de tratament prescris de medicul tău, chiar dacă toate simptomele au dispărut. Dacă o infecția nu este tratată complet, acestea pot reveni de mai multe ori. De asemenea, trebuie să  să bei mai multe lichide.

Cu siguranță nu prea curând vei putea spune că „am scăpat de infecție urinară” dacă ai o infecție complicată. Astfel, poate fi necesar să iei mai mult timp antibiotice și medicamente pentru a-ți îmbunătăți starea. Infecțiile renale sunt în general considerate a fi complicate.

grafica femeie care se tine de abdomen din cauza infectiei urinare

Dacă ai o infecție a tractului urinar, mucoasa vezicii urinare și a uretrei se inflamează și se irită, la fel ca gâtul în timpul unei răceli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *