Prima pagină » Sanatate » Am scăpat de Escherichia Coli. Tratament medicamentos și naturist pentru a scăpa de boală

Am scăpat de Escherichia Coli. Tratament medicamentos și naturist pentru a scăpa de boală

16 aug. 2023, 16:21,
în Sanatate

Multe persoane visează să spună că am scăpat de Escherichia coli. Escherichia coli este o bacterie care poate cauza o varietate de infecții, unele dintre ele putând fi destul de neplăcute. Infecțiile cu E. coli pot fi cauzate de consumul alimentelor contaminate sau de expunerea la apă sau mediul înconjurător care conține această bacterie.

Pentru a preveni infecțiile cu E-coli și alte boli gastrointestinale în viitor, este important să luați în considerare câteva măsuri de igienă și siguranță alimentară. Spălați-vă mâinile cu apă și săpun în mod regulat, mai ales înainte de a pregăti sau consuma alimente și după ce ați mers la toaletă. Asigurați-vă că gătiți alimentele la temperaturi corespunzătoare pentru a distruge bacteriile. Folosiți un termometru de gătit pentru a vă asigura că carnea și alte alimente sunt gătite suficient.

Am scăpat de Escherichia Coli. Sfaturi pentru a evita dezvoltarea bolii

Curățați și dezinfectați regulat suprafețele de lucru, ustensilele de bucătărie și obiectele cu care intrați în contact în timpul preparării alimentelor. Consumați alimente proaspete și evitați să consumați produse lactate nepasteurizate sau carne insuficient gătită. Spălați bine legumele și fructele înainte de a le consuma.

Consumați apă potabilă din surse sigure și evitați consumul apei din surse nesigure. În plus față de spălatul mâinilor, asigurați-vă că îngrijiți igiena personală și evitați expunerea la surse cunoscute de infecție. Rețineți că siguranța alimentară și igiena personală sunt esențiale pentru a preveni infecțiile cu bacterii precum E. coli. Dacă experimentați simptome gastrointestinale neplăcute, cum ar fi diaree severă, dureri abdominale sau febră, ar fi recomandat să căutați sfatul unui profesionist medical.

În cazurile mai severe sau dacă prezentați simptome precum diaree severă, sânge în fecale, febră înaltă sau simptome de deshidratare, ar trebui să căutați asistență medicală. Medicul dvs. poate recomanda analize de laborator pentru a determina tipul specific de E. coli și pentru a stabili dacă este necesar un tratament mai intensiv.

Dacă este necesar, medicul poate recomanda pentru a scăpa de această boală consumul de lichide pentru a preveni sau trata deshidratarea este esențial. În cazurile de diaree severă, puteți avea pierderi semnificative de fluide și electroliți.

Recomandările medicilor și remedii naturiste pentru a trata afecțiunea provocată de bacterie

În anumite cazuri, medicul poate prescrie antibiotice. Cu toate acestea, este important să urmați întotdeauna sfaturile medicului și să nu luați antibiotice fără prescripție medicală, deoarece unele tulpini de E. coli pot fi rezistente la antibiotice.

Medicul poate dori să vă monitorizeze starea pentru a se asigura că simptomele se ameliorează și că nu apar complicații. Este esențial să vă consultați cu un medic înainte de a lua orice măsuri de tratament. Fiecare caz este unic și necesită abordări specifice. Dacă aveți simptome severe sau sunteți îngrijorat de starea dvs., nu ezitați să căutați ajutor medical.

Iată câteva opțiuni naturale care ar putea ajuta în cazul infecției cu E-coli. Consumul de lichide, cum ar fi apă, supe și băuturi electrolitice naturale (cum ar fi apă cu puțină sare și suc de lămâie), ajută la prevenirea deshidratării. Ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la calmarea durerilor abdominale și a disconfortului gastric.

Alimentele bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul sau kefirul, pot ajuta la menținerea echilibrului florei intestinale sănătoase și te va ajuta să spui că „am scăpat de Escherichia Coli”. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la ameliorarea simptomelor digestive. Anumite uleiuri esențiale, precum uleiul de mentă sau uleiul de ghimbir, pot fi utilizate pentru masaje ușoare pe abdomen pentru a calma durerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024