Am pulsul mic ce să fac. Cum să depășești momentul critic

19 apr. 2022, 11:23
BZI.ro, în Sanatate

Dacă am pulsul mic ce să fac? Este o întrebare foarte des întâlnită în ultima perioadă. Dacă ritmul cardiac scade sub limita normală de 60 de bătăi pe minut, atunci există riscul de a dezvolta bradicardiei. Pulsul este considerat unul dintre principalii biomarkeri ai corpului uman. Acest indicator vă permite să evaluați starea corpului și calitatea sistemului cardiovascular.

Trebuie să știi că o frecvență cardiacă scăzută poate fi considerată normală doar pentru sportivii antrenați. În alte cazuri, cauzele scăderii ritmului cardiac sunt împărțite în mai multe grupuri. Extracardiac se referă la  boli care nu au legătură cu activitatea inimii. Grupul organic apare pe fondul patologiilor cardiace. Iar cele toxicologice apar din cauza intoxicației organismului.  Una dintre cele mai frecvente cauze ale ritmului cardiac lent este o încălcare a producerii unui impuls în nodul sinusal. Acest lucru se întâmplă atunci când există riscul unui infarct miocardic și miocardită sau otrăvire și dezechilibru hormonal.

medic care verifica pulsul unei persoane

Înainte de sosirea medicului, persoana trebuie așezată astfel încât picioarele să fie deasupra inimii

Am pulsul mic ce să fac. Care sunt riscurile manifestării acestui simptom

Bradicardia poate fi periculoasă, deoarece o dată cu contracțiile rare ale miocardului și o încetinire a circulației sângelui, se dezvoltă hipoxia. Înfometarea de oxigen are un efect extrem de negativ asupra creierului, provocând pierderea cunoștinței. Dacă unei persoane nu i se oferă asistență în timp util, stopul respirator este posibil. De aceea este important să știi exact ce să faci cu un ritm cardiac scăzut.

Ajutorul în cazul unei scădere a ritmului cardiac depinde de motivele care au cauzat această scădere. Dacă nu vorbim despre boli de inimă, poți rezolva singur problema. În primul rând, poți lua pastilele carvalol. De asemnea, poți lua picături de Zelenin până când pulsul este complet restabilit. Însă, trebuie să știi că medicamentul are contraindicații. Acestea pot provoca leziuni organice ale inimii, la nivelul pancreasului și a vederii.

persoana care isi verifica pulsul

Dacă pulsul scade din cauza bolilor de inimă sau a altor patologii, este necesar să chemi o ambulanță

Dacă pulsul scade din cauza bolilor de inimă sau a altor patologii, este necesar să chemi o ambulanță. Înainte de sosirea medicului, persoana trebuie așezată astfel încât picioarele să fie deasupra inimii. La primele atacuri de bradicardie, extractul de belladonă poate ajuta, dar efectul acestuia apare în aproximativ o jumătate de oră.

Cum să previi acest disconfort. Sfatul medicilor

Pentru a preveni bradicardia, este necesar să fii supus unor examinări medicale regulate, iar în prezența bolilor de inimă, să urmezi toate recomandările medicului. În astfel de cazuri, este foarte important să măsori în mod sistematic tensiunea și pulsul și să raportezi medicului modificările semnificative ale indicatorilor.

medic care verifica pulsul unei persoane

Ajutorul în cazul unei scădere a ritmului cardiac depinde de motivele care au cauzat această scădere

Apropo, monitoarele automate de tensiune arterială determină nu numai presiunea superioară și inferioară, ci și ritmul pulsului și, de asemenea, remediază aritmia. Un stil de viață sănătos ajută la evitarea dezvoltării bradicardiei. Combinația optimă dintre muncă și odihnă, alimentație adecvată, activitate fizică regulată, adecvată vârstei și sănătății te va ajuta să eviți acest simptom neplăcut.

În cazul în care simți acest simptom este important să-ți păstrezi calmul. Se recomandă deschiderea unui geam pentru aerisire. Acest lucru va ajuta la furnizarea de oxigen în corp. Schimbul de gaze este slăbit din cauza circulației sanguine insuficiente în cercul mic. De aici hipoxia. Creșterea concentrației de O2 în mediu va avea un efect benefic asupra stării.

Am pulsul mic ce să fac este o întrebare tot mai populară. Foarte multe persoane se confruntă zilnic cu această problemă. Însă pentru a depăși momentul critic trebuie să slăbești gulerul cămășii și să îndepărtezi bijuteriile strânse de corp dacă acestea există. Presiunea asupra sinusului carotidian, care este situat pe gât, provoacă o scădere suplimentară a frecvenței cardiace.

persoana care isi verifica pulsul

Trebuie să știi că o frecvență cardiacă scăzută poate fi considerată normală doar pentru sportivii antrenați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *