Prima pagină » Sanatate » Am menstruație de 2 săptămâni. În ce situații trebuie să apelezi la un medic pentru ajutor?

Am menstruație de 2 săptămâni. În ce situații trebuie să apelezi la un medic pentru ajutor?

12 ian. 2023, 12:44,
în Sanatate

Tot mai multe femei sunt panicate și spun că „am menstruație de 2 săptămâni”. Menstruația este întotdeauna o sursă de îngrijorare și de griji pentru femei. Însă, cel mai îngrijorător lucru este atunci când menstruația durează mai mult decât ar trebui.

Ciclul menstrual al unei femei depinde în întregime de starea sa hormonală. Hormonii sexuali, hormonii tiroidieni și hormonii suprarenali joacă un rol decisiv. În funcție de concentrația și raportul lor la un moment dat, aceștia influențează atât durata, cât și caracterul menstruației. Durata normală a menstruației este de 3-7 zile, dar dacă depășește această valoare, trebuie să consultați un medic. Cu cât mai repede ajungeți la un ginecolog, cu atât mai bine. Motivul pentru perioadele prelungite poate fi o varietate de factori, de la stres și dezechilibru hormonal până la boli pelviene grave.

Am menstruație de 2 săptămâni. Cauze posibile ale ciclului prelungit

Ciclul menstrual este determinat de nivelurile hormonale, dar producția acestora poate fi afectată de o varietate de factori. Cele mai frecvente motive pentru menstruația prelungită includ fond hormonal nesigur. Menstruația lungă poate fi la fete în timpul pubertății, la femei în timpul tranziției la menopauză.

Durata menstruației poate fi influențată de tulburări hormonale. Menstruația prelungită poate fi o consecință a disfuncției sistemului hormonal. Acestea sunt cauzate de o varietate de factori, cum ar fi stresul, suprasolicitarea, dieta nesănătoasă, creșterea bruscă în greutate, bolile cronice, cum ar fi diabetul și obezitatea, și multe altele. Utilizarea prelungită a anumitor medicamente poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra ciclului menstrual.

Boli ale sistemului endocrin provoacă devierea ciclului mentrual. Încălcările ciclului pot provoca unele boli ale glandelor endocrine, în special ale glandei tiroide și ale glandelor suprarenale.

Bolile ovariene se numără printre cauzele care provoacă afecțiunea. Multe boli ovariene afectează regularitatea ciclului menstrual. Aceasta poate fi o inflamație acută sau cronică a apendicelor și neoplasmelor ovariene, cum ar fi chisturi și tumori, precum și multe alte probleme.

Ce boli pot influența manifestarea devierii. Tulburări care necesită tratament imediat

Boli uterine provoacă dezvoltarea unui asemenea disconfort. Unele boli și mase din uter, cum ar fi endometrioza uterină, miomul, polipii și hiperplaziile endometriale, precum și creșterile maligne pot provoca menstruații prelungite. Dintre bolile inflamatorii acute, endometrita este cea mai frecventă.

Utilizarea unui dispozitiv intrauterin sau a unui irigator vaginal cauzează apariția problemei. Ocazional, unele femei care au un DIU observă că menstruația durează mai mult sau că pot avea multe pete după menstruație. Medicamentele hormonale, de asemenea, provoacă manifestarea disconfortului. În anumite cazuri, utilizarea medicamentelor hormonale poate duce la modificări ale ciclului menstrual.

Tulburarea în sistemul de coagulare a sângelui se numără printre situațiile în care menstruația durează mai mult decât de obicei. Uneori, menstruația nu se termină din cauza unei scăderi bruște a factorilor de coagulare a sângelui. Desigur, lista nu se încheie aici, dar motivele prezentate sunt cele mai probabile.

Din moment ce o femeie spune că „am menstruație de 2 săptămâni” este indicat să consultați urgent un medic. Toate situațiile în care ciclul durează mai mult de 7 zile sau menstruația este abundentă și prelungită după o menstruație întârziată necesită asistență medicală imediată și măsuri urgente pentru a opri sângerarea.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Cine e bărbatul găsit mort în mașină, în Ilfov. Era tăiat pe mâini cu un cuțit cumpărat ieri, când a fost dat dispărut de soție. Polițiștii nu exclud crima
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ninge de Florii. Veste uluitoare de la ANM
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
A aruncat Rusia în aer! Putin se află în fața unui moment crucial!
Playtech.ro
Ingredientul banal care face chiftelele de post de zece ori mai gustoase. Numai așa le vei prepara
Dailybusiness.ro
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
29 martie 2025
29 martie 2025