Prima pagină » Sanatate » Am crampe abdominale puternice: Află care sunt cauzele și cum le poți trata

Am crampe abdominale puternice: Află care sunt cauzele și cum le poți trata

01 feb. 2022, 14:25,
în Sanatate

Spui adesea „Am crampe abdominale puternice” și nu știi ce să faci? Nu îți face griji! În articolul de astăzi vei descoperi care sunt cauzele și cum poți trata contracțiile dureroase de la stomac.

Crampele abdominale pot apărea în orice moment, fără vreun motiv anume. Acestea sunt diferite de dureri, pentru că apar și dispar, în timp ce durerile sunt persistente. În cazul în care suferi de dureri abdominale constante, este necesar să iei legătura cu un medic, pentru a depista problema și pentru a primi un tratament adecvat.

În ceea ce privește crampele abdominale, acestea pot apărea din mai multe cauze. Din fericire, există numeroase remedii naturiste, care le pot veni de hac cât ai clipi.

o femeie care are crampe abdominale

Crampele abdominale pot apărea în orice moment, fără vreun motiv anume.

„Am crampe abdominale puternice”: Iată din ce cauze

Printre cauzele care pot determina apariția crampelor abdominale se numără: sindromul colonului iritabil, întinderea musculară, constipația, ovulația, gazele intestinale, diverticuloza și boala inflamatorie intestinală.

Sindromul colonului iritabil

Persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil se confruntă, adesea, cu crampe abdominale. Acestea se manifestă, în special, în cadrul unor momente tensionate, cum ar fi: înaintea unui examen, înaintea unei prezentări ori înaintea unei ședințe importante la locul de muncă. Se pare că hormonii stresului creează sensibilitate în intestine, conducând la diaree și constipație, potrivit doc.ro.

Întindere musculară

Ai fost recent la o sesiune de yoga sau ai depus efort fizic intens la sala de forță? Ei bine, este posibil să îți fi forțat un mușchi din zona abdominală, fapt ce a dus la crampe. În acest caz, hidratează-te cât mai mult și odihnește-te. Crampele vor dispărea în scurt timp.

o femeie care are crampe abdominale

Ai fost recent la o sesiune de yoga sau ai depus efort fizic intens la sala de forță? Ei bine, este posibil să îți fi forțat un mușchi din zona abdominală.

„Am crampe abdominale puternice!”: Este posibil să suferi de constipație

Pentru a elimina conținutul intestinelor, mușchii colonului se contractă în continuu. Astfel își pot face apariția valuri de durere la nivelul colonului. Pentru a scăpa de acest disconfort, trebuie să consumi lichide și să introduci în dietă alimente bogate în fibre.

Ovulație

Dacă au apărut crampe în partea inferioară a abdomenului, acestea pot fi cauzate și de ovulație, nu doar de menstruație. Acest proces are loc cu 14 zile înainte de menstruație și poate declanșa crampele abdominale. Din fericire, dispar în scurt timp, fără tratament.

Gaze intestinale

Gazele intestinale provoacă inflamarea colonului și cauzează crampe. De aceea, trebuie eliminate cât mai curând cu putință, pentru a atenua disconfortul.

un bărbat balonat

Gazele intestinale provoacă inflamarea colonului și cauzează crampe.

Diverticuloza

Diverticuloza constă în apariţia unor diverticuli de-a lungul intestinului gros. Această afecțiune poate cauza crampe severe. În faza de debut, poate fi tratată cu schimbări în dietă, cu antibiotice și prin odihnă. Însă, dacă se agravează, este nevoie de o intervenție chirurgicală.

„Am crampe abdominale puternice!” O posibilă cauză: Boala inflamatorie intestinală

Această afecțiune este de natură autoimună, ceea ce înseamnă că anticorpii atacă tractul intestinal, cauzând ulcer, diaree și crampe puternice. Cea mai comună boală de acest gen este boala Crohn, care afectează un număr tot mai mare de oameni.

Crampele abdominale pot fi tratate cu ajutorul metodelor naturiste. Cele mai cunoscute sunt: ceaiurile, căldura și masajul stomacal. Totuși, dacă disconfortul persistă, nu ezitați să contactați un medic.

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`