Prima pagină » Local » Am avut dreptate! Concurs aranjat la UMF Iași pentru beizadeaua rectorului!

Am avut dreptate! Concurs aranjat la UMF Iași pentru beizadeaua rectorului!

21 iun. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

Cotidianul „Bună Ziua Iași” a avut dreptate atunci când a scris că există posibilitatea ca Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF Iași) să fi aranjat concursul pentru ocuparea posturilor de șef de lucrări poziția 24, șef de lucrări poziția 25 și șef de lucrări poziția 26 Semiologie chirurgicală. Acest lucru este cu atât mai clar acum, când s-a aflat că Dragoș Scripcariu candidează singur pentru postul de șef de lucrări poziția 25.

Președintele comisiei de concurs pentru ocuparea posturilor de șef de lucrări poziția 24, șef de lucrări poziția 25 și șef de lucrări poziția 26 Semiologie chirurgicală este prof. dr. Ionela Lăcrămioara Șerban, membrii comisiei fiind: prof. dr. Alexandru Grigorovici, prof. dr. Daniel Vasile Timofte, prof. dr. Cristian Lupașcu și șef lucr. dr. Alin Vasilescu. Membrii supleanți în comisie sunt: șef lucr. dr. Nuțu Vlad și șef lucr. dr. Iulian Radu. Secretarul comisiei este asist. dr. Ana Maria Trofin.

Dragoș Scripcariu candidează singur și sigur nu va ieși pe locul al doilea!

UMF Iași a făcut cunoscuți cei patru candidați pentru posturile de șef de lucrări poziția 24, șef de lucrări poziția 25 și șef de lucrări poziția 26 Semiologie chirurgicală. Astfel, pentru postul de șef lucrări Semiologie chirurgicală, poziția 25, s-a înscris un singur candidat: Dragoș Viorel Scripcariu, fiul rectorului Viorel Scripcariu. Pentru celelalte două poziții se luptă Vlad Porumb, Ana-Maria Mușină și Bogdan Mihnea Ciuntu. Dacă cei trei candidați se luptă pentru posturile de șef lucrări Semiologie chirurgicală, poziția 24 și 26, beizadeaua rectorului UMF are postul asigurat, din moment ce ceilalți candidați nu au îndrăznit să atingă și de postul râvnit de Dragoș Scripcariu.

Dragoș Scripcariu și-a terminat doctoratul în anul 2018. Tânărul a câștigat concursul de asistent universitar la disciplina semiologie medicală în primăvara anului 2016, imediat ce tatăl său a devenit rector. Începând cu 1 ianuarie 2021, Dragoș este și medic specialist chirurgie generală în cadrul Institutului Regional de Oncologie Iași. Și nora rectorului Viorel Scripcariu, Ioana Shadiye Winkler, este angajată în cadrul UMF Iași, ocupând postul de asistent universitar la obstetrică-ginecologie.

Dragoș Scripcariu are postul de șef lucrări Semiologie chirurgicală, poziția 25, asigurat având în vedere că din comisia de concurs fac parte prof. dr. Alexandru Grigorovici, cumătrul rectorului UMF Iași, și prof. dr. Daniel Vasile Timofte, finul lui Viorel Scripcariu.

Concurs aranjat la UMF Iași. Când se va afla cine sunt cei care vor ocupa cele 3 posturi de șef lucrări

Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iași organizează în perioada următoare concurs pentru ocuparea postului de șef de lucrări poziția 24 Semiologie chirurgicală (Chirurgie generală; Îngrijiri calificate în chirurgie; Semiologie chirurgicală), a postului de șef de lucrări poziția 25 Semiologie chirurgicală (Chirurgie generală; Semiologie chirurgicală) și a postului de șef de lucrări poziția 26 Semiologie chirurgicală (Chirurgie; Chirurgie generală; Semiologie chirurgicală).

Doritorii și-au putut depune candidaturile până în data de 11 iunie 2022. În cazul concursului pentru funcția de șef de lucrări poziția 24, prelegerea va fi susținută în data 30 iunie 2022, la ora 15:00, în amfiteatrul de Chirurgie. Pentru șef de lucrări poziția 25, prelegerea va fi susținută pe 30 iunie 2022, la ora 15:45, în amfiteatrul de Chirurgie. În ceea ce privește ocuparea postului de șef de lucrări poziția 26, prelegerea va avea loc pe 30 iunie 2022, la ora 16:30, în amfiteatrul de Chirurgie.

Probele de concurs vor fi susținute în perioada 28 iunie 2022 – 30 iunie 2022. Rezultatele vor fi comunicate în intervalul 30 iunie 2022 – 1 iulie 2022, urmând ca perioada 1 iulie 2022 – 5 iulie 2022 să fie alocată contestațiilor. Câștigătorii concursului vor avea un salariu brut, lunar, în valoare de 4.522 lei.

Concursul pentru ocuparea postului de șef de lucrări constă în analiza dosarului candidatului, care reprezintă 50% din nota finală. Dosarul candidatului va fi evaluat de către comisia de concurs, după grila „Indicatori de evaluare utilizaţi pentru ocuparea funcţiilor didactice” (aprobată de Senatul UMF «Grigore T. Popa» din Iaşi) completată şi semnată de fiecare candidat. Proba „Analiza dosarului candidatului” este eliminatorie în cazul neîndeplinirii standardelor minimale obligatorii. Susţinerea orală a propunerii de dezvoltare a carierei universitare, depusă la dosar, conform art. 13, reprezintă 10% din nota finală. Prezentarea planului de dezvoltare a carierei universitare se va face printr-o prelegere de maximum 45 minute, dar nu mai puţin de 30 de minute. Prelegere publică reprezintă 40% din nota finală. Prelegerea publică se susţine în faţa comisiei de concurs, conform metodologiei. Evaluarea candidatului se face separat pe fiecare probă componentă a concursului, din procentajul total de 100%.

Cu siguranță, acum instituțiile statului se vor autosesiza și vor cerceta modul, mai mult decât dubios, în care se desfășoară acest concurs aranjat la UMF Iași. E greu de înțeles cum nimeni nu și-a dorit să lupte pentru locul feciorașului rectorului, în timp ce pentru celelalte două locuri bătaia se dă între 3 cadre didactice ce au dosare „beton“.

Normal ar fi posturile să fie ocupate pe bază de competențe, de valoare, nu de relații și cumetrii!

Comentarii
  • clasic romanesc.

  • Nu-i leagă pe toți golanii ăștia

  • De ce judecati? Oamenii astia salveaza vieti, sunt cei mai buni chirurgi din tara , sunt oameni invatati cu diplome adevarate nu false , sunt medici care prin mainile lor trec zeci de pacienti oncologici, pe care ii salveaza de la moarte , acest mare profesor pe care voi ii tavaliti numele si familia este un om extraordinar , credinta lui este mai presus decat orice . Dumnezeu este singurul care vede adevarata lupta pe care acesti chirurgi o duc sa salveze oameni .

  • Bai, Bobo, tu de ce ești așa lingău? Te-a ajutat vreunul fără să îi dai plicul? Vezi ca mănânci ca_cat!

  • bobo….lasa-ne in scripca vietii…

  • asta e evolutia ” fireasca a cadrelor didactice de la umf …..mai intai asistent , apoi sef de lucrari …………pentru acelasi asistent … conferentiar pentru acelasi sef de lucrari …etc

  • o data ce ai intrat la umf … asta e evolutia ” firesca „”” , se scoate postul de inaintare in grad pentru persoana

  • si daca dadeau concurs 10 tot pe cine vor el pun, asta pentru ca nu exista un sistem transparent si corect pentru toata lumea. cat timp voi/noi comentam pe un kkt de ziar ei isi vad linistiti de mersuri.
    problema in tara asta nu e ca exista un sistem corupt, ci ca stam pasivi si-l acceptam asa cum e, ne multumim sa injuram online unde dupa o zi e absolut irelevant.

  • aham , pai cum sa vina 10 din afara ? care sa fie cei zece ????? posturile astea figureaza ca promovari pe post , adica se transforma postul de asistent in cel de sef de lucrari pentru cel care a ocupat postul de asistent . etc .

  • Prof.univ.dr.ec.

    Onorabililor!
    1. Financiar, un prof.univ.dr.= doi conf.univ.dr.=trei sef lucr.dr.= patru asist.univ.dr.
    2. Am intrat cu harta in Iasi, am urmat facultatea/universitatea, am fost asist./ lector /conf.
    /prof.univ.
    3. Am fost coleg si cu fii de cadre didactice. OK.
    4. Fiii de cadre didactice sa nu participe azi la concursuri de promovare?!… Discriminare!

  • Timofte e vedeta azi! Apare in prime time si in 7Iasi!!! Ce inseamna sa fii un ciocalete care s-a ajuns… Bravo boss-ule!!!

  • „Dragoș Scripcariu candidează singur pentru postul de șef de lucrări poziția 25”. Undei concursul? Mai afirma cineva ca fiul trebuie sa promoveze pentru ca Tata este chirurg foarte bun si a salvat vieti. Asa se lucra in comunism, nu ne putem lecui de asemenea practici.

  • Bateti cimpii neghiob absolut. Nu s-a inscris altcinevai fiindca dosarul lui Dragos este impecabil si nu-l poate „bate” nimeni. Ar fi fost un gest sinucigas, o mare prostie. Iar articolul asta apare numai fiindca marele gazetar Hutza-Hutza sufera ca n-a fost bagat in seama profesorul de chirurgie. De parca Rectorul scolii de medicina trebuie sa se amestece cu totzi betzivanii de pe Stefan cel Mare. Ca sa zic asa… Du-te mai Hutza-Hutza in mamica ta….

  • Și ce va mira? De Politehnica ce spuneți? Tot mereu concursuri aranjate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *